vineri, octombrie 18, 2024
AcasăREVISTA ONLINEAnunturiCADRUL DE GUVERNANŢĂ CORPORATIVĂ ÎN CONTEXTUL IMPLEMENTĂRII CERINŢELOR ESG

CADRUL DE GUVERNANŢĂ CORPORATIVĂ ÎN CONTEXTUL IMPLEMENTĂRII CERINŢELOR ESG

Curs organizat de Institutul Bancar Roman

DESCRIERE:

Cursul are în vedere detalierea cerinţelor de guvernanţă corporativă specifice cadrului ESG, cu accent pe evidenţierea structurilor care trebuie implementate pentru a asigura conformarea cu cadrul ESG, urmând atât o abordare bottom-up, cât şi o abordare top-down. În acest context, cursul va cuprinde întreg spectrul de linii organizaţionale şi structuri de guvernanţă care au ca obiectiv consolidarea cadrului ESG şi implicit un proces decizional mai robust. O atenţie deosebită va fi acordată integrării ESG în cadrul celor trei linii de apărare, cu evidenţierea responsabilităţilor aferente şi a punctelor de conexiune.

GRUPUL ŢINTĂ: analişti de risc, auditori, specialişti conformitate, ofiţeri de credit, etc.

CONŢINUT:

  1. Cadrul ESG: concepte cheie
  2. Responsabilităţile structurii de conducere şi a persoanelor cheie cu funcţie de execuţie în domeniul ESG
  3. Responsabilităţile Comitetelor de Risc şi Audit în domeniul ESG
  4. Oportunitatea creării unui Comitet ESG: analiza SWOT
  5. Încorporarea ESG în cadrul celor 3 linii de apărare
  6. Strategia ESG şi implicarea structurilor de guvernanţă
  7. Declaraţia de sustenabilitate ca apanaj al Boardului
  8. Asigurarea criteriului de independenţă
  9. Exemple de structuri organizaţionale implementate în domeniul ESG

LECTOR:

Dr. Cristina Morar Triandafil activează în calitate de expert în cadrul Mecanismului Unic de Supraveghere destinat instituţiilor de importanţă sistemică globală (ABE). A activat timp de 6 ani în cadrul BNR, fiind expert la Direcţia Reglementare şi Autorizare și s-a implicat susținut în transpunerea directivelor europene privind cerinţele de capital în cadrul de reglementare naţional. De asemenea, a contribuit la emiterea şi susţinerea unor opinii tehnice în cadrul Grupurilor de Lucru ale Consiliului Uniunii Europene și Autorităţii Bancare Europene, pentru dezvoltarea Standardelor Tehnice de Reglementare care facilitează implementarea CRD IV la nivel european.

Cristina deține un doctorat în economie, este Chartered Banker – CIOBS UK și, de asemenea, este înscrisă la CFA, nivelul III.

În calitate de lector asociat al Institutului Bancar Român, livrează cu succes atât seminarii (open/in-house), cât şi programe de coaching pentru top manageri, din 2009.

PERIOADA DE DESFĂŞURARE: 7 iunie 2024, orele 10.00 – 18.00

Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere.

La finalul cursului, participanţilor li se va înmâna un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR şi ARB), cu 7 credite de dezvoltare profesională continuă (CPDs).

TAXA DE PARTICIPARE:  1100 lei/persoană* (nu se aplică TVA).

Cursul se va organiza ONLINE, pe platforma ZOOM. Pentru detalii click aici.

Invitaţia este generată de către IBR sub forma unui link, care va fi transmis cursanţilor de către organizator, cu o zi înainte de data de începere a cursului. Cursanţii trebuie să acceseze linkul primit la data şi ora cursului.

PERSOANĂ DE CONTACT:
Dr. SAVU EMANUELA
Institutul Bancar Român, str. Negru Vodă nr. 3 Bucureşti sector 3
Tel. mobil: 0748.886.803, e-mail: emanuela.savu@ibr-rbi.ro

* Plata se va face integral, cu cel puţin patru zile înainte de începerea cursului, în contul Institutului Bancar Român numărul RO93BTRLRONCRT0261315401, deschis la Banca Transilvania, Sucursala Lipscani (pe ordinul de plată va rugăm să specificaţi numele cursanţilor şi titlul cursului). În cazul în care un participant anunţă retragerea sa de la curs cu minim 10 zile calendaristice înainte de începerea cursului, din taxa de participare se reţine un procent de 50%. În cazul în care un participant anunţă retragerea cu mai puţin de 10 zile calendaristice înainte de data începerii cursului, taxa de participare se reţine integral. În toate cazurile, există posibilitatea înlocuirii participantului retras cu un alt participant, caz în care nu se percepe nici o penalizare.

  • Tags / Etichete / rubrici:
  • ESG

Investitorii individuali renunță la ESG: Confuzia privind înțelesul termenului arată că...

46% dintre investitorii individuali la nivel mondial nu se gândesc la ESG, în timp ce 22% au declarat că se gândesc întotdeauna Dintre...

Guvernul a adoptat astăzi trei acte normative legate de SGR, Rabla...

La propunerea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Guvernul a adoptat mai multe modificări legislative legate de Sistemul Garanție-Returnare, Rabla pentru utilaje agricole (Programul de...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,893FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro