vineri, decembrie 1, 2023
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaBursele europene colaboreaza pentru furnizarea unei solutii de consolidare a datelor de...

Bursele europene colaboreaza pentru furnizarea unei solutii de consolidare a datelor de piata in Uniunea Europeana

Ieri, paisprezece grupuri de burse de valori din Europa, prezente in douazeci si sase de state membre ale Uniunii Europene, au anuntat o initiativa comuna de participare la viitorul proces de selectie pentru furnizarea unei solutii de consolidare a datelor de piata (consolidated tape) pentru actiuni in Uniunea Europeana.

Proiectul raspunde astfel propunerii Comisiei Europene referitoare la o solutie de consolidare a datelor de piata pentru actiuni pentru a contribui la dezvoltarea Uniunii Pietelor de Capital.

Bursele participante – elemente centrale ale pietelor financiare din Europa, cu decenii de experienta in operarea de infrastructura critica pentru piata – au semnat un document (term sheet) pentru a infiinta o companie in joint venture care va evalua si pregati inscrierea in procesul viitor de selectie a unui Consolidator de Date de Piata (CTP- Consolidated Tape Provider).

Participantii sunt specialisti recunoscuti in furnizarea de date de piata fiabile si de inalta calitate si sunt bine pozitionati pentru a furniza o solutie de consolidare a datelor de piata in mod rapid, eficient si la cele mai inalte standarde operationale.

Proiectul se va concentra pe furnizarea unei solutii de consolidare a datelor de piata pentru a oferi o sursa cuprinzatoare, standardizata si consecventa de date de piata si va cauta sa colaboreze cu autoritatile de reglementare pentru a dezvolta solutia optima pentru investitori.

Prin acest joint venture, bursele participante, ca jucatori cheie in ecosistemul pietelor de capital din UE, isi reitereaza angajamentul de a promova autonomia strategica deschisa a UE.


ARIR marchează 5 ani de activitate și lansează o colecție de...

Asociația Română pentru Relația cu Investitorii - ARIR - lansează prima colecție de NFT-uri (Non-Fungible Tokens) din piața de capital din România împreună cu...

Investitorii români încep să folosească inteligența artificială

Investitorii români sunt foarte încrezători în investițiile lor și se pregătesc să contribuie mai mult la portofoliile lor în acest trimestru, arată cel mai...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente