vineri, mai 24, 2024
AcasăFără categorie🟨 Bursa de Valori București deschide ședința de azi cu indici ce...

🟨 Bursa de Valori București deschide ședința de azi cu indici ce prezintă valori în egală măsură

La o ora de la deschiderea ședinței de tranzacționare la Bursa de Valori București, indicii au prezentat valori pozitive, cât și negative în egală măsură.

Indicele de referință al pieței locale de capital BET, ce reflectă evoluția celor mai tranzacționate companii de pe piața reglementată a BVB, exclusiv societățile de investiții financiare (SIF-uri) s-a apreciat cu 0,10%.

Evoluția indicilor care iau în considerare lichiditatea:

BET Plus, indice ce include un număr variabil de societăți romanești listate pe piața reglementată a BVB care îndeplinesc criterii minime de selecție referitoare la lichiditate și capitalizarea bursieră ajustată cu free float, s-a apreciat cu 0,04%.

BET-XT, indice ce reflectă evoluția preturilor celor mai tranzacționate 25 de companii de pe Piață Reglementată a BVB, s-a depreciat cu 0,01%.

BET-TR, indice ce reflectă atât evoluția preturilor companiilor componente, cât și dividendele oferite de acestea, a celor mai lichide societăți românești care îndeplinesc cele mai ridicate standarde calitative, listate pe piața reglementată a BVB a crescut cu 0,10%.

BET-BK, indicele celor 30 de societăți locale sau străine, listate pe piața reglementată a BVB, cu cea mai mare capitalizare bursieră ajustată s-a depreciat cu 0,02%.

ROTX, dezvoltat de BVB împreună cu Bursa de Valori din Viena (Wiener Borse AG) care reflectă în timp real mișcarea acțiunilor ‘blue chip’ tranzacționate la Bursa de Valori București, a înregistrat o creștere de 0,02%.

Valoarea totală a tranzacțiilor a fost de 3,64 milioane lei /0,74 milioane euro, o valoare mai scăzută decât cea anterioară.

Acțiunile Banca Transilvania au înregistrat o creștere cu 0,41%, preț mediu 19,70, preț minim 19,62, preț maxim 19,90.
Acțiunile BRD – GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. au înregistrat o apreciere de 0,30%, preț mediu 13,20, preț minim 13,14, preț maxim 13,22.
Acțiunile ERSTE GROUP BANK AG au înregistrat o creștere de 0,29%, preț mediu 170,00 preț minim 170,00, preț maxim 170,00.

BET-FI, indice ce reflectă evoluția societăților de investiții financiare (SIF-uri) s-a depreciat cu 0,88%.

BET-NG, indicele companiilor din sectorul energetic, a crescut cu 0,32%.

Iar BET AeRO, indice ce reflectă evoluția companiilor reprezentative de pe piața AeRO, s-a depreciat cu 0,43%.


Mihaela Aurelia Platon
Absolventa a Facultatii de Sociologie și Asistenţă Socială, Mihaela este pasionata de public speaking, strategii de marketing, infrastructura unei companii și afaceri.

Nvidia conduce revoluția industrială a inteligenței artificiale

Există o poveste legată de goana după aur din California, cum că doar câțiva căutători norocoși s-au îmbogățit, însă adevărul e că au existat...

Investitorii devin optimiști, indicii bursieri americani ating niveluri record

Indicii bursieri din SUA înregistrează noi maxime istorice, în condițiile în care sezonul de raportări financiare din primul trimestru a validat redresarea extinsă a...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,932FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro