marți, martie 5, 2024
AcasăREVISTA ONLINEArticoleBlack Friday 2021 a debutat oficial. Veniturile românilor, subțiate masiv la această...

Black Friday 2021 a debutat oficial. Veniturile românilor, subțiate masiv la această ediție

Astăzi, 12 noiembrie, Black Friday a debutat oficial în România, fiind deja a doua ediție care se desfășoară în pandemie a celebrei perioade de super-oferte pentru toate gusturile și toate buzunarele.

Tranzacțiile din debutul campaniei, mai mici față de 2020

Acestea fiind spuse, marii retaileri online precum emag și elefant au pornit deja ofertele specifice Black Friday, cu mențiunea faptului că cel de-al doilea retailer menționat propune reduceri cu adevărat masive celor care accesează platforma online.

Cu toate acestea, valoarea medie a coşului de cumpărături înregistrată vineri, 12 noiembrie, în primele 30 de minute de la startul campaniei de reduceri Black Friday 2021, se situa la 322 de lei, în timp ce numărul mediu de tranzacţii era de 14 pe minut, după cum arată datele în timp real ale procesatorului de plăţi online PayU, citat de Agerpres. Astfel, volumul total al tranzacţiilor se ridica la valoarea de 1,99 milioane de lei, în scădere 72,08% faţă de anul anterior, iar numărul total de tranzacţii se situa la 5.273, cu aproape 40% sub nivelul din 2020.

Cât priveşte intenţia de cumpărare a consumatorilor în campania reducerilor, peste 50% dintre românii cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani au declarat că vor să cumpere cel puţin un produs, o pondere ridicată fiind consemnată pe segmentul de vârstă 18 – 34 de ani, potrivit unui studiu telefonic realizat în perioada 22 – 28 octombrie de Kantar România.

ANPC a înființat Comandamentul Special Black Friday

În prima zi de activitate, Comandamentul Special Black Friday, un task force înființat de ANPC pentru a monitoriza în timp real campaniile din această perioadă, a amendat cu 275.000 de lei 11 site-uri cu promoţii speciale.

Astfel, cei 11 operatori economici care promovau pe site-urile lor aşa zise reduceri speciale au fost:

 • Flanco Retail SA (www.flanco.ro);
 • Altex România SRL (www.mediagalaxy.ro);
 • FineStore Distribution SRL (www.finestore.ro);
 • Vivre Deco SA (www.vivre.ro);
 • Studio Moderna SRL (www.top-shop.ro);
 • Arsis Trading SRL (www.arsis.ro);
 • Lc Waikiki Retail Ro SRL (www.lcv.ro);
 • Elefant SRL (www.elefant.ro);
 • Premium Store SRL (www.premiumstore.ro);
 • Pc Garage SRL (www.pcgarage.ro);
 • Evolution Prest Systems SRL (www.evomag.ro).

Acestor sancţiuni li s-au adăugat 10 decizii de încetare a practicii comerciale incorecte, doar site-ul www.mediagalaxy.ro remediind abaterile pe loc.

Luca Dinulescu
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este scriitor și jurnalist, având la activ patru volume publicate, fost bursier J.W.Fulbright pe scenaristică de film și televiziune (în cadrul New York Film Academy), fost bursier al Uniunii Scriitorilor din România, fost rezident al Festivalului de Literatură și Traducere Iași (FILIT), finalist al concursului de scenarii de lung-metraj HBO-TIFF (2005). În presă, comentează frecvent pe teme sociale, economice și politice pe blogurile Adevărul, fiind de asemenea fost colaborator al publicațiilor România Liberă și Academia Cațavencu, dar și realizator TV în cadrul unor trusturi precum PRO TV, Digi 24 și Prima TV.

Parteneriat strategic între Centrul de Limbi Străine A_BEST, din București, România,...

Centrul de Limbi Străine A_BEST, din București, România, și AC LANGUAGE SCHOOL, din SUA, Texas, anunță un parteneriat inovator, cu scopul de a oferi...

Consiliul Patronatelor ESG din România militează pentru implementarea voluntară a principiilor...

CPESGR invită autoritățile publice, toate organizațiile patronale și alte părți interesate la o consultare amplă privind noul standard de raportare voluntară a implementării...
spot_img
spot_img
spot_img

video

Secretul banilor

Atelier de comunicare

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro