sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăREVISTA ONLINEArticoleBani proaspeți pentru startup-urile europene TECH: Fund VIII de la Balderton Capital...

Bani proaspeți pentru startup-urile europene TECH: Fund VIII de la Balderton Capital pune la bătaie 600 de milioane de dolari

Viitorul este al startup-urilor TECH, iar fondul de investiții Balderton știe acest lucru. Și exact din acest motiv așează lucrurile în perspectivă la scară foarte mare, mai precis cea a întregului continent european. Astfel, grupul Balderton a anunțat un fond de investiții de 600 de milioane de dolari pentru a pregăti următorul val de startup-uri TECH.

Compania, care în trecut a finațat companii precum Revolut, MySQL sau Betfair, a ajutat de altfel 13 companii să atingă statutul de unicorni chiar anul acesta, printre acestea numărându-se Aircall, Beauty Pie, ComplyAdvantage, Contentful, Depop, Dream Games, GoCardless, Infarm, Labster, Vestiaire Collective și Zego.

„Balderton Capital este o firmă diferită față de ceea ce era în urmă cu 12 ani”, a declarat Bernard Liautaud, Managing Partner Balderton. „Nu doar că am lansat două noi fonduri de investiții, dar am crescut și întărit echipa. Intrăm într-o nouă eră în care vom putea opera într-un ritm diferit și cu o perspectivă mai largă în ceea ce privește momentul în care putem sprijini fondatorii (de startup-uri, n.r.). Tranziția noastră de la un investitor de serie A de top la un fond de investiții pe mai multe niveluri ne dă mai multă putere și flexibilitate și ne ajută de asemenea să descoperim mai multe geme ascunse printre startup-urile europene”.   

Drept dovadă că este un jucător important pe piața investițiilor în companiile TECH, Balderton Capital a „ridicat”, începând cu anul 2018, nu mai puțin de patru fonduri în valoare totală de aproape 2 miliarde de dolari, având investiții active în mai mult de 100 de companii și peste 26.000 de angajați în 50 de țări.

„Lansarea Fund VIII (fondul nr. 8) marchează 21 de ani de investiții de seed și serie A. În tot acest timp am avut privilegiul de a lucra cu mulți fondatori de neoprit și cu ambiții mari și sperăm să putem face acest lucru din nou”, a declarat și Suranga Charandatrillake, General Partner Balderton Capital. „În vreme ce jobul nostru e posibil să nu se fi schimbat, suntem entuziasmați de ecosistemul înfloritor din jurul nostru, cu mai mult talent, mai mult capital și mai multă ambiție decât în orice alt oment al istoriei”.    

Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este scriitor și jurnalist, având la activ patru volume publicate, fost bursier J.W.Fulbright pe scenaristică de film și televiziune (în cadrul New York Film Academy), fost bursier al Uniunii Scriitorilor din România, fost rezident al Festivalului de Literatură și Traducere Iași (FILIT), finalist al concursului de scenarii de lung-metraj HBO-TIFF (2005). În presă, comentează frecvent pe teme sociale, economice și politice pe blogurile Adevărul, fiind de asemenea fost colaborator al publicațiilor România Liberă și Academia Cațavencu, dar și realizator TV în cadrul unor trusturi precum PRO TV, Digi 24 și Prima TV.

„Finanțarea Societăților Comerciale” – business breakfast event

Revista Patronatului Român  împreună cu Aura Icodin, fondator A_BEST, organizează o serie de evenimente dedicate dezvoltării afacerilor românești, în seria „The Right Business Choice”,...

Investitorii români sunt în mare parte tineri și investesc pe termen...

Când se gândesc la investitori, mulți își imaginează o persoană care stă în fața mai multor ecrane de calculator, se uită la grafice în...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,932FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro