luni, septembrie 25, 2023
AcasăREVISTA ONLINEArticoleBani pentru tinerii care nu au servicu și nu urmează nicio formă...

Bani pentru tinerii care nu au servicu și nu urmează nicio formă de învățământ. Câte 25.000 de euro pentru 800 de firme care să-i ajute pe cei aflați în această situație

Primii pași sunt cei mai importanți, atât în viață cât și în afaceri. Dar în momentul în care, din diverse motive, ești la început de drum și nu ai un sprijin, începutul este cu atât mai greu. Iar lucrul acesta este valabil mai ales în ce privește antreprenoriatul.

Astfel, o nouă serie de 800 de tineri care nu urmează nicio formă de învățământ și nici nu au serviciu vor putea primi fonduri nerambursabile de câte 25.000 de euro pentru a-și deschide firme, printr-un apel de proiecte care s-a deschis miercuri.

Este vorba despre așa-numiții tineri NEET (Not in Employment, Education or Training, adică cei care nu mai urmează o formă de școală și nu au nici job), dar, specificație importantă, cei care depun acum proiectele vor fi administratorii de granturi, după cum urmează:

–    Furnizori autorizați de formare profesională a adulților
–    Furnizori acreditați de servicii specializate pentru stimularea ocupării
–    Centre autorizate de evaluare și certificare a competențelor profesionale obținute pe alte căi decât cele formale;
–    Organizații sindicale – persoane juridice de drept privat
–    Organizații patronale – persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial
–    ONG-uri;
–    Organizații de tineret, legal constituite;
–    Camere de Comerț și Industrie, persoane juridice de utilitate publică, fără scop patrimonial;
–    SPO (inclusiv unitățile cu personalitate juridică din subordinea sa);
–    Ministerul Tineretului și Sportului si instituțiile subordonate/in coordonare;
–    Asociații de întreprinderi.

Important de specificat de asemenea este și faptul că fiecare proiect va avea o valoare maximă de 1 milion de euro și va dura cel mult 18 luni.

Bugetul total al apelului este de 92 milioane euro, dar din acești bani numai 20 de milioane de euro vor merge către tinerii NEETs care urmează să devină antreprenori. Restul banilor vor intra în cursuri de calificare, training-uri, cheltuieli cu organzarea, cheltuieli cu echipele de implementare a proiectelor etc.

Astfel, 22.500 de tineri NEET cu vârste de 16-29 de ani vor fi recrutați de organizațiile care vor derula proiectele viitoarele (care trebuie să se depună acum), dar dintre aceștia numai 800 vor deveni patroni.

Administratorii vor depune proiecte în sistemul informatic MySMIS 2014, în perioada 3 noiembrie 2021 ora 16.00 – 31 decembrie 2021, ora 16.00. Documentația necesară poate fi consultată aici.


Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este scriitor și jurnalist, având la activ patru volume publicate, fost bursier J.W.Fulbright pe scenaristică de film și televiziune (în cadrul New York Film Academy), fost bursier al Uniunii Scriitorilor din România, fost rezident al Festivalului de Literatură și Traducere Iași (FILIT), finalist al concursului de scenarii de lung-metraj HBO-TIFF (2005). În presă, comentează frecvent pe teme sociale, economice și politice pe blogurile Adevărul, fiind de asemenea fost colaborator al publicațiilor România Liberă și Academia Cațavencu, dar și realizator TV în cadrul unor trusturi precum PRO TV, Digi 24 și Prima TV.

Cum poți accesa finanțare pentru digitalizare. Proiect pilot dedicat IMM-urilor din...

Banca Mondială, în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, cu sprijinul Digital Innovation Zone implementează un proiect pilot dedicat IMM-urilor din Regiunea Nord-Est...

Ministrul Mircea Fechet a anunțat lansarea programului pentru microbuze electrice școlare

Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet, a anunțat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, lansarea programului destinat achiziției de microbuze electrice, hibride...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente