luni, mai 6, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaAutostrada Pașcani-Suceava a primit Acord de mediu. Pe drumul parcurs în prezent...

Autostrada Pașcani-Suceava a primit Acord de mediu. Pe drumul parcurs în prezent în două ore se va circula cu 120 km/h

30 de minute, în loc de două ore. Atât va dura parcurgerea drumului între Pașcani și Suceava, pe sectorul de autostradă care va fi construit în cadrul coridorului București – Ucraina. Pentru această lucrare a fost semnat, azi, Acordul de mediu necesar începerii construcției, de către Președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM), Laurențiu Alexandru Păștinaru, la sediul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), în prezența Ministrului Mircea Fechet.

”Drumul Siretului”, al cărui beneficiar este Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., va avea o lungime totală de 62 de kilometri și va traversa teritoriile a 13 unități administrativ-teritoriale, prin vecinătatea a 30 de arii naturale protejate de interes national și comunitar. Viteza maximă de circulație pe viitoarea autostradă va fi de 120 km/h.

„Proiectul presupune realizarea unui sector de autostradă, între municipiile Suceava și Pașcani, care va trece prin județele Botoșani, Suceava și Iași și va ocupa o suprafață totală de 945 de hectare, cea mai mare parte fiind în Suceava, de 780 de hectare. Din punct de vedere al avizării, lucrarea a fost extrem de complexă, având în vedere că proiectul se află în vecinătatea a 30 de arii naturale protejate, din care fac parte păduri, râuri, fânețe seculare, lunci, lacuri și rezervații-monument al naturii, iar biodiversitatea nu trebuie să aibă de suferit. Este o bucurie fiecare proiect de asemenea anvergură și orice contribuție pe care o avem la dezvoltarea rețelei de transport rutier sau feroviar”, a declarat Laurențiu Alexandru Păștinaru, Președintele ANPM.

Conform proiectului autostrăzii Pașcani – Suceava, construcția va traversa teritoriile unităților administrativ-teritoriale: Pașcani, Valea Seacă, Lespezi. Tătăruși, Tudora, Dolhasca, Liteni, Fântânele, Udești, Verești, Salcea, Dumbrăveni și Suceava.

„Susțin toate aceste proiecte menite să dezvolte infrastructura rutieră din țară și mă bucur că zona Moldovei va beneficia de o astfel de autostradă. Îi felicit pe toți cei care s-au implicat în acest proiect și care au făcut posibilă semnarea Acordului de mediu, care a necesitat studii de impact și foarte multă muncă”, a declarat Mircea Fechet, Ministrul  Mediului, Apelor și Pădurilor.

Autostrada Paşcani-Suceava se leagă, în Municipiul Paşcani, cu Autostrada A7 (Ploieşti – Buzău – Focşani – Bacău – Paşcani) și va îmbunătăţi condiţiile de circulaţie la nivel de reţea rutieră naţională de transport, inclusiv sub aspect de siguranţă rutieră, va contribui la reducerea emisiilor poluante și a costurilor de operare, răspunzând cerinţelor privind adaptarea reţelei rutiere naţionale la cererea reală de transport. Acest proiect va genera efecte socio-economice pozitive importante inclusiv prin „micşorarea distanţelor” şi dezvoltarea regională prin mărirea zonei de influenţă economică „gravitaţională” a oraşelor mari asupra localităţilor mai mici „satelitare” acestora, se arată în memoriul de prezentare a proiectului, a cărui perioadă de execuție este estimată la 30 de luni.

„Autostrada A7 prinde contur de la o săptămână la alta și se aproprie tot mai mult de Suceava. Pe celelalte loturi se lucrează deja și sperăm ca, cel puțin din a doua jumătate a anului viitor, să se poată circula deja pe primii kilometri din A7. Nu greșesc când spun că este pentru prima oară când se vede o viziune de ansamblu la Ministerul Transporturilor, când se fac asemenea investiții în infrastructura mare, în autostrăzi, și când avem un ritm susținut al lucrărilor. Mă bucur că le putem da această veste bună celor care tranzitează permanent această porțiune și s-au interesat permanent de stadiul autorizațiilor”, a afirmat deputatul sucevean George Soldan, un susținător al proiectelor de anvergură, din județul Suceava.

La întâlnirea pentru semnarea Acordului de mediu, organizată la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor au mai participat: Eugen Cozma, Vicepreședintele ANPM, Octavian Pătrașcu, Directorul Direcției Controlul Poluării și Reglementări a ANPM, Ciprian Șoavă, Șef Serviciu Autorizări și Evaluare Impact al ANPM și Mihai Drăgan, Directorul Direcției de Comunicare a MMAP.


CNIPMMR își exprimă îngrijorarea față de scăderea investițiilor în inovare ale...

Conform ultimelor date statistice publicate de Institutul Național de Statistică (INS) cu privire la situația întreprinderilor inovatoare din România, ponderea întreprinderilor care au introdus...

Romania Green Building Council: Valoarea caselor verzi se apropie de trei...

Suma se referă la totalul clădirilor care au primit o certificare sau precertificare (fiind în curs de construcție) Green Home, între 2014 și...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro