vineri, decembrie 1, 2023
AcasăREVISTA ONLINEArticoleAsociația pentru Patrimoniul Regal Peleș

Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș

Vineri, 29 iulie 2022, incepand cu ora 11:00, va avea loc evenimentul de semnare a Protocolului-cadru de colaborare dintre Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș și Universitatea Tehnică de Construcții București, la noul sediu al APRP din strada Căderea Bastiliei nr. 33, sector 1, București.

Prin semnarea acestui protocol, Universitatea Tehnică de Construcții București se alătură celorlalte instituții academice care sprijină derularea de proiecte educaționale și de cercetare de mai bine de opt ani, pe Domeniul Regal Peleș.

Acest moment important va fi marcat de  Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș împreună cu reprezentanți ai principalelor autorități implicate în păstrarea și valorizarea patrimoniului de pe Domeniul Regal Sinaia : Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Culturii, Institutul Național al Patrimoniului, Primăria Sinaia, precum și ai instituțiilor de învățământ superior partenere ale APRP: Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” din București, Universitatea Națională de Muzică București, Universitatea Transilvania din Brașov.

***   ***   ***

Notă: Prin bogăția sa arhitecturală, naturală și culturală și rolul aparte pe care l-a avut în istoria României, Domeniul Regal Peleș este un loc emblematic și cea mai căutată destinație turistică din țară.

Multe dintre clădirile istorice de o valoare inestimabilă au nevoie de lucrări urgente de restaurare și consolidare. Întregul ansamblu natural și arhitectural – centru al vieții culturale și sociale a orașului Sinaia și al întregii regiuni, necesită eforturi constante, susținute, de conservare, mentenanță și revalorizare.

Domeniul Regal Peleș înseamnă 150 de ani de istorie, 23 edificii unice, printre care Castelele Peleș, Pelișor și Foișor, 60 ha de pădure, 2 parcuri și grădini dispuse în terase și peluze.

Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș are ca misiune protejarea, conservarea, restaurarea și punerea în valoare a patrimoniului istoric, arhitectural, artistic și peisagistic de pe Domeniul Regal Peleș, nucleul dezvoltării regiunii și comunității locale pe plan economic, turistic și cultural.

Mai multe informatii: https://patrimoniupeles.ro/


Cezar Iulian Armasu
Cezar Iulian Armasu
Director Revista Patronatului Roman, Revista de cultura, sah si business Pallas Athena - https://pallasathena.ro/

IULIAN IGNAT – DADESTAR CHAVESTE. POVESTE LĂUTĂREASCĂ

Muzeul Național al Țăranului Român vă invită joi, 7 decembrie 2023, ora 18.00, Sala Media, la vernisajul expoziției de fotografie și la lansarea cărții...

AUD.ASCULT | SOUND PERFORMANCE CU TEO RĂDULESCU

AUD.ASCULT | SOUND PERFORMANCE CU TEO RĂDULESCU, 25 noiembrie 2023, de la ora 16.00 și 17.30, Muzeul Național al Țăranului Român Muzeul Național al Țăranului Român...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente