duminică, martie 26, 2023
AcasăREVISTA ONLINEArticoleAsociația pentru Patrimoniul Regal Peleș

Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș

Vineri, 29 iulie 2022, incepand cu ora 11:00, va avea loc evenimentul de semnare a Protocolului-cadru de colaborare dintre Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș și Universitatea Tehnică de Construcții București, la noul sediu al APRP din strada Căderea Bastiliei nr. 33, sector 1, București.

Prin semnarea acestui protocol, Universitatea Tehnică de Construcții București se alătură celorlalte instituții academice care sprijină derularea de proiecte educaționale și de cercetare de mai bine de opt ani, pe Domeniul Regal Peleș.

Acest moment important va fi marcat de  Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș împreună cu reprezentanți ai principalelor autorități implicate în păstrarea și valorizarea patrimoniului de pe Domeniul Regal Sinaia : Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Culturii, Institutul Național al Patrimoniului, Primăria Sinaia, precum și ai instituțiilor de învățământ superior partenere ale APRP: Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” din București, Universitatea Națională de Muzică București, Universitatea Transilvania din Brașov.

***   ***   ***

Notă: Prin bogăția sa arhitecturală, naturală și culturală și rolul aparte pe care l-a avut în istoria României, Domeniul Regal Peleș este un loc emblematic și cea mai căutată destinație turistică din țară.

Multe dintre clădirile istorice de o valoare inestimabilă au nevoie de lucrări urgente de restaurare și consolidare. Întregul ansamblu natural și arhitectural – centru al vieții culturale și sociale a orașului Sinaia și al întregii regiuni, necesită eforturi constante, susținute, de conservare, mentenanță și revalorizare.

Domeniul Regal Peleș înseamnă 150 de ani de istorie, 23 edificii unice, printre care Castelele Peleș, Pelișor și Foișor, 60 ha de pădure, 2 parcuri și grădini dispuse în terase și peluze.

Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș are ca misiune protejarea, conservarea, restaurarea și punerea în valoare a patrimoniului istoric, arhitectural, artistic și peisagistic de pe Domeniul Regal Peleș, nucleul dezvoltării regiunii și comunității locale pe plan economic, turistic și cultural.

Mai multe informatii: https://patrimoniupeles.ro/


Cezar Iulian Armasu
Director Revista Patronatului Roman, Revista de cultura, sah si business Pallas Athena - https://pallasathena.ro/

Organizații patronale: inițiativa APA – Asociația Patronală a Apei

🎤 Invitat: Daniela Marișcu, antreprenor și investitor, grupul de inițiativa APA - Asociația Patronală a Apei 🎬 Host: Cezar Iulian Armașu, Director Revista Patronatului Român https://www.youtube.com/watch?v=j7DrSaj_ECg Organizație...

indicii bursieri la închiderea ședinței de tranzacționare la BVB de miercuri,...

Cea mai mare creștere, de 0,61%, a fost înregistrată de BET-NG, indicele companiilor din sectorul energetic. Indicele de referință al pieței locale de capital BET,...

🟩 Bursa de Valori București a închis ședința de tranzacționare de...

Cea mai mare creștere, de 0,61%, a fost înregistrată de ROTX, indice dezvoltat de BVB împreună cu Bursa de Valori din Viena (Wiener Borse...

🟥 Prima ședință de tranzacționare a săptămânii la BVB se încheie...

Cea mai mare scădere, de 1,42%, a fost înregistrată de BET-TR, indice ce reflectă atât evoluția preturilor companiilor componente, cât și dividendele oferite de...
espressocafe.ro
nemira.ro
spot_img

video

spot_img
7,751FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img
spot_img

evenimente

spot_img

asociarii, patronate

spot_img