sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăREVISTA ONLINEArticoleAnul Nou chinezesc, „Marea migrație de 40 de zile” și COVID!

Anul Nou chinezesc, „Marea migrație de 40 de zile” și COVID!

Anul Nou chinezesc, „Marea migrație de 40 de zile” și COVID! 

În China, tradițiile milenare sunt la fel de importante și egale cu ordinea politică și socială, cu momentele istorice ale ultimului secol. Iată de ce, începând cu ziua de 28 Ianuarie, până la 8 Martie, poporul chinez întră în cele 40 de zile dedicate Sărbătorii Primăverii – Anul Nou chinezesc, eveniment care anul acesta poartă amprenta prevenției și controlului epidemic Covid-19.

În ajunul Anului Nou chinezesc, Beijingul a raportat de 140 de noi cazuri de infecție confirmate Covid-19 (100.498 total național). Cele mai multe cazuri sunt în Hong Kong (60), Heilongjiang (29), Jilin (14), Guangdong (7), Hebei/Beijing (6).

În mod normal, în interiorul celor 40 de zile, China înregistrează peste trei miliarde de călătorii în sistemul de transport public și privat intern, marea migrație având un dublu sens: spre orașele de origine – pentru reuniunea familială, și înapoi spre marile centre urbane unde se găsesc locurile de muncă ale celor mai mulți chinezi.
În 2021, urmare a recomandărilor prezentate de Consiliul de Stat, chinezii sunt solicitați din nou să evite deplasările și călătoriile neesențiale, pentru a reduce răspândirea virusului Covid-19. Chiar și în aceste condiții, estimările oficiale prezintă un număr de 1,9 miliarde de călătorii deja antamate în rețelele interne feroviare, rutiere, aviatice, fluviale și navale.

Potrivit informațiilor oficiale, începând cu ora zero din ziua de 27 Ianuarie, pasagerii care cumpără bilete de călătorie în perioada 28 Ianuarie – 8 Martie pot returna oricând tichetele, cu o rambursare integrală a contravalorii. De asemenea, pot reprograma călătoria, fără costuri suplimentare.


31 de provincii și-au coordonat informațiile

În vederea coordonării la nivel național a combaterii epidemiei, un număr de 31 de provincii chineze au stabilit un regulament de călătorie și un sistem de verificare online a zonelor cu risc epidemic. Verificarea se face instantaneu în baza unui cod QR, accesibil direct din telefon.

Prin simpla scanare a codului QR sunt preluate informații privind nivelul de risc epidemic, condițiile și durata (dacă există) carantinei, numărul de teste cu acid nuclei și durata valabilității testelor etc. Informațiile sunt detaliate pentru fiecare provincie și fiecare oraș, iar unde este cazul se merge până la nivel de district sau localitate rurală.

Potrivit recomandărilor, persoanele aflate în zonele cu risc epidemic mediu ar trebui să petreacă vacanța acolo unde se află. Persoanele care trebuie să călătorească, în circumstanțe speciale, trebuie să primească o autorizație din parte centrelor de sănătate locale, aceasta însemnând că este obligatorie testarea cu acid acid nucleic.

În perioada 28 Ianuarie – 8 Martie, au fost identificate trei tipuri de persoane care trebuie să prezinte în mod obligatoriu un certificat negativ în urma testării, obținut cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării.

Este vorba de persoanele care circulă între provincii, pentru a se întoarce la familii în zonele rurale, și cele care se întorc în zonele rurale aparținătoare orașelor identificate ca fiind zone cu risc epidemic mediu și ridicat.
De asemenea, obligativitatea testării este impusă și persoanelor angajate în sistemul de import, distribuție și desfacere din lanțul rece (produse alimentare înghețate), angajate zonele aflate în carantină sau care lucrează în mijloace de transport.

Simplificarea testării COVID-19!

Pentru a simplifica procedurile, dar mai ales pentru ca fiecare chinez să cunoască dacă trebuie să efectueze sau nu un test cu acid nucleic înainte de călătorie, autoritățile au pus la dispoziție un sistem rapid de informare.
Una dintre modalități este asigurată prin simpla apelare a liniei de asistență epidemică, funcționeală 24/24 de ore. Chinezii trebui doar să formeze prefixul zonei/orașului de destinație + numărul 12345, pentru a avea răspunsul imediat.
O altă modalitate este scanarea unui cod QR, care asigură, de asemenea, răspunsul instantaneu.

Cum se face programare pentru testare?

Ca absolut orice serviciu medical din China, inclusiv programarea pentru testarea cu acid nucleic se face online.
Cei interesați trebuie să acceseze un mini-program al Consiliului de Stat, dezvoltat în platforma WeChat (utilizată de absolut toți rezidenții din China).
Pasul următor necesită selectarea instituției medicale din localitatea în care se află persoana, instituție unde se va face testarea, de unde se preiau datele de contact (adresă, telefon).
În final, trebuie doar sunat la numerele de telefon pentru a face o programare.

Autoritățile medicale recomandă ca înainte cu două ore de testare să se evite consumul de alimente, să se evite fumatul și consumul de alcool, iar înaintea prelevării probelor să fie reduse înghițirea și mișcările laringiene.

Dan Tomozei, corespondentul Revistei Patronatului Român la Beijing – http://dantomozei.ro


Articolul precedent
Articolul următor

Alături de Eliza Yokina, Mircea Cărtărescu și Ștefan Câlția sau Maria...

Peste 40.000 de persoane au urmărit podcastul Cronicari Digitali în al nouălea sezon, aproape jumătate preferând varianta video, disponibilă din 2024 pe Youtube; ...

„Taste of Summer” Networking Event – 14 iunie 2024

Suntem încântați să vă invităm la evenimentul „Taste of Summer Networking Event”, organizat de Business Voice. Data evenimentului: 14 iunie Ora: 17:300 -21:00 Locație: SII România –  str. Nutu Ion,...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,930FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro