vineri, septembrie 22, 2023
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaAdrian Câciu, ministrul Finanțelor: ”Consider cã numai printr-un efort comun al tuturor...

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor: ”Consider cã numai printr-un efort comun al tuturor factorilor implicați în dezvoltarea pieței de capital putem contribui la finanțarea companiilor autohtone, inclusiv a proiectelor verzi”

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a subliniat joi, 17 februarie a.c., necesitatea dezvoltãrii parteneriatului concret și real dintre toți actorii din economie, pentru a menține și a crește potențialul pieței de capital din România, prin reglementãri favorabile și transparente. Mesajul a fost transmis cu ocazia participãrii la evenimentul ”Performerii pieței de capital pentru anul 2021”, organizat de Bursa de Valori București.

”În situații complicate, așa cum este cea de acum, cel mai important este sã gãsim soluții pentru un parteneriat real între stat, cetãțeni, economie și capital astfel încât sã identificãm  cauzele vulnerabilitãților și sã consolidãm elementele sau pilonii de bazã pe care se construiește o economie”, a declarat Adrian Câciu.

Ministrul Finanțelor a prezentat acțiunile desfãșurate de instituția pe care o conduce pentru creșterea gradului de educație financiarã în rândul investitorilor mici prin lansarea emisiunilor de titluri de stat pentru populație FIDELIS, un program de succes, care va continua și în viitor. Piața titlurilor de stat contribuie la lãrgirea și la diversificarea bazei de investitori (fonduri de pensii private, fonduri de investiții, fonduri mutuale, societãți de asigurãri etc) atât pe plan intern cât și extern, precum și a instrumentelor de investiții. Parteneriatul cu Bursa de Valori București și succesul acestui instrument confirmã faptul cã piața de capital este un canal propice atât pentru finanțarea statului român, cât și pentru oferirea de mecanisme și instrumente complexe de economisire și de tranzacționare pentru persoanele fizice.

”Consider cã numai printr-un efort comun al tuturor factorilor implicați în dezvoltarea pieței de capital putem contribui la finanțarea companiilor autohtone, inclusiv a proiectelor verzi. În acest sens, Ministerul Finanțelor are ca obiectiv pentru perioada urmãtoare crearea cadrului general aplicabil pentru emiterea de obligațiuni verzi la nivel suveran” a subliniat ministrul Finanțelor.

Totodatã, ministrul Adrian Câciu a menționat proiectul ”Elaborarea unei strategii naționale pentru piața de capital”, realizat de Ministerul Finanțelor în parteneriat cu Autoritatea de Supraveghere Financiarã și finanțat de Comisia Europeanã, prin Programul de Sprijin pentru Reforme Structurale. Proiectul propune o dezvoltare coerentã a pieței de capital din România și va pregãti cadrul pentru implementarea unor noi strategii europene în domeniu, legate de digitalizare, finanțare sustenabilã și verde.


Ministerul Finantelor continua emisiunile de titluri de stat Fidelis pentru populatie...

Oferta publica initiala primara (IPO) cuprinde cinci emisiuni, in euro si lei, dintre care una este dedicata donatorilor de sange Titlurile de stat...

🟥Bursa de Valori București deschide ședința de vineri majoritar pe roșu

La o oră de la deschiderea ședinței de tranzacționare la Bursa de Valori București, majoritatea indicilor au fost pe roșu: Cea mai mare depreciere de...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente