joi, iulie 18, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaA fost aprobată versiunea finală a noului program de cooperare Interreg NEXT...

A fost aprobată versiunea finală a noului program de cooperare Interreg NEXT România-Ucraina

Partenerii din România și Ucraina s-au întâlnit online, astăzi, 25 mai a.c., în cadrul Comitetului Comun de Programare, pentru a discuta draftul Programului Interreg NEXT România-Ucraina aferent perioadei 2021-2027, inclusiv alocările financiare pentru prioritățile programului.

Cele două delegații au aprobat documentul în forma propusă de Autoritatea de Management, urmând ca acesta să fie publicat pentru consultări timp de 10 zile, iar, în luna iunie se estimează că documentul final, asumat la nivel guvernamental de cele două țări, va putea fi înaintat Comisiei Europene spre aprobare.

Principalele domenii care vor primi finanțare prin viitorul program vizează prevenirirea riscurilor în cazul dezastrelor naturale, sănătatea, educația, cultura și eco-turismul, precum  și managementul frontierelor. Contribuția UE la program este de 51.207.000 de euro.

Atât reprezentanții României, cât și cei au Ucrainei au susținut continuarea dezvoltării de proiecte de cooperare transfrontalieră, precum și importanța urgentării procesului de aprobare a Programului Interreg NEXT, pentru a beneficia în cel mai scurt timp de fondurile alocate dezvoltării zonelor aflate la granița celor două state.

Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene ofera din 7 iunie finantari nerambursabile...

Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE) lanseaza astazi un nou apel de proiecte „Listarea la bursa a intreprinderilor”, dedicat companiilor romanesti cu capital majoritar...

Suprafața împădurită a județului Dolj va crește cu 12% până în...

Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet, a participat marți, 28 noiembrie 2023, la plantarea primei păduri din nisipurile Olteniei, realizată prin fonduri PNRR....
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,919FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro