miercuri, decembrie 6, 2023
Acas─âF─âr─â categorie­ččęBursa de Valori Bucure╚Öti deschide prima ╚Öedin╚Ť─â a s─âpt─âm├ónii majoritar pe verde

­ččęBursa de Valori Bucure╚Öti deschide prima ╚Öedin╚Ť─â a s─âpt─âm├ónii majoritar pe verde

La o ora de la deschiderea ╚Öedin╚Ťei de tranzac╚Ťionare la Bursa de Valori Bucure╚Öti majoritatea indicilor au fost pe verde:

Cea mai semnificativ─â apreciere de 0,42% a fost ├«nregistrat─â de BETPlus, indice ce include un num─âr variabil de societ─â╚Ťi romane╚Öti listate pe pia╚Ťa reglementat─â a BVB care ├«ndeplinesc criterii minime de selec╚Ťie referitoare la lichiditate ╚Öi capitalizarea bursier─â ajustat─â cu free float.

Evolu╚Ťia indicilor care iau ├«n considerare lichiditatea:

BET-XT, indice ce reflect─â evolu╚Ťia preturilor celor mai tranzac╚Ťionate 25 de companii de pe Pia╚Ť─â Reglementat─â a BVB, s-a apreciat cu 0,37%.

BET-TR, indice ce reflect─â at├ót evolu╚Ťia preturilor companiilor componente, c├ót ╚Öi dividendele oferite de acestea, a celor mai lichide societ─â╚Ťi rom├óne╚Öti care ├«ndeplinesc cele mai ridicate standarde calitative, listate pe pia╚Ťa reglementat─â a BVB a crescut cu 0,41%.

BET-BK, indicele celor 30 de societ─â╚Ťi locale sau str─âine, listate pe pia╚Ťa reglementat─â a BVB, cu cea mai mare capitalizare bursier─â ajustat─â s-a apreciat cu 0,28%.

ROTX, dezvoltat de BVB ├«mpreun─â cu Bursa de Valori din Viena (Wiener Borse AG) care reflect─â ├«n timp real mi╚Öcarea ac╚Ťiunilor ÔÇśblue chipÔÇÖ tranzac╚Ťionate la Bursa de Valori Bucure╚Öti, a ├«nregistrat o cre╚Ötere de 0,15%.

Valoarea total─â a tranzac╚Ťiilor a fost de 3,40 milioane lei /0,69 milioane euro.

Ac╚Ťiunile Banca Transilvania au ├«nregistrat o apreciere cu 0,36%, pre╚Ť mediu 19,76, pre╚Ť minim 19,74, pre╚Ť maxim 19,79.
Ac╚Ťiunile BRD ÔÇô GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. au ├«nregistrat o apreciere de 0,95%, pre╚Ť mediu 12,78, pre╚Ť minim 12,70 pre╚Ť maxim 12,84.
Ac╚Ťiunile PATRIA BANK S.A. nu au ├«nregistrat nicio evolu╚Ťie, pre╚Ť mediu 0,0895, pre╚Ť minim 0,0895, pre╚Ť maxim 0,0895.
Ac╚Ťiunile ERSTE GROUP BANK AG au ├«nregistrat o depreciere de 0,79%, pre╚Ť mediu 153,65 pre╚Ť minim 153,00, pre╚Ť maxim 154,00.

BET-FI, indice ce reflect─â evolu╚Ťia societ─â╚Ťilor de investi╚Ťii financiare (SIF-uri) nu a ├«nregistrat nicio evolu╚Ťie.

BET-NG, indicele companiilor din sectorul energetic s-a apreciat cu 0,39%

Iar BETAeRO, indice ce reflect─â evolu╚Ťia companiilor reprezentative de pe pia╚Ťa AeRO, s-a depreciat cu 0,41%.


Mihaela Aurelia Platon
Mihaela Aurelia Platon
Absolventa a Facultatii de Sociologie și Asistenţă Socială, Mihaela este pasionata de public speaking, strategii de marketing, infrastructura unei companii și afaceri.

ARIR marcheaz─â 5 ani de activitate ╚Öi lanseaz─â o colec╚Ťie de...

Asocia╚Ťia Rom├ón─â pentru Rela╚Ťia cu Investitorii - ARIR - lanseaz─â prima colec╚Ťie de NFT-uri (Non-Fungible Tokens) din pia╚Ťa de capital din Rom├ónia ├«mpreun─â cu...

Investitorii rom├óni ├«ncep s─â foloseasc─â inteligen╚Ťa artificial─â

Investitorii rom├óni sunt foarte ├«ncrez─âtori ├«n investi╚Ťiile lor ╚Öi se preg─âtesc s─â contribuie mai mult la portofoliile lor ├«n acest trimestru, arat─â cel mai...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
290Abona╚ŤiAbona╚Ťi-v─â
spot_img

Aboneaz─â-te la newsletter

spot_img

evenimente