sâmbătă, iunie 3, 2023
AcasăFără categorie🟩Bursa de Valori București deschide pe verde ședința de tranzacționare de astăzi

🟩Bursa de Valori București deschide pe verde ședința de tranzacționare de astăzi

La o ora de la deschiderea ședinței de tranzacționare la Bursa de Valori București majoritatea indicilor au fost pe verde:

Cea mai semnificativă creștere de 0,51% a fost înregistrată de ROTX, indice dezvoltat de BVB împreună cu Bursa de Valori din Viena (Wiener Borse AG) ce reflectă în timp real mișcarea acțiunilor ‘blue chip’ tranzacționate la Bursa de Valori București.

Indicele de referință al pieței locale de capital BET, ce reflectă evoluția celor mai tranzacționate companii de pe piața reglementată a BVB, exclusiv societățile de investiții financiare (SIF-uri) s-a apreciat cu 0,07%.

Evoluția indicilor care iau în considerare lichiditatea:

BET Plus, indice ce include un număr variabil de societăți romanești listate pe piața reglementată a BVB care îndeplinesc criterii minime de selecție referitoare la lichiditate și capitalizarea bursieră ajustată cu free float, s-a apreciat cu 0,08%.

BET-XT, indice ce reflectă evoluția preturilor celor mai tranzacționate 25 de companii de pe Piață Reglementată a BVB, s-a apreciat cu 0,09%.

BET-TR, indice ce reflectă atât evoluția preturilor companiilor componente, cât și dividendele oferite de acestea, a celor mai lichide societăți românești care îndeplinesc cele mai ridicate standarde calitative, listate pe piața reglementată a BVB a crescut cu 0,07%.

BET-BK, indicele celor 30 de societăți locale sau străine, listate pe piața reglementată a BVB, cu cea mai mare capitalizare bursieră ajustată s-a depreciat cu 0,22%.

Valoarea totală a tranzacțiilor a fost de 4,49 milioane lei /0,91 milioane euro, o valoare mai crescută decât cea anterioară.

Acțiunile Banca Transilvania nu au înregistrat nicio apreciere, preț mediu 19,64, preț minim 19,62, preț maxim 19,68.
Acțiunile BRD – GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. nu a înregistrat nicio, preț mediu 11,98, preț minim 11,96 preț maxim 12,00.
Acțiunile ERSTE GROUP BANK AG au înregistrat o apreciere de 2,09%, preț mediu 150,50 preț minim 149,50, preț maxim 151,20.

BET-FI, indice ce reflectă evoluția societăților de investiții financiare (SIF-uri) s-a apreciat cu 0,49%.

BET-NG, indicele companiilor din sectorul energetic s-a depreciat cu 0,05%.

Iar BETAeRO, indice ce reflectă evoluția companiilor reprezentative de pe piața AeRO s-a apreciat cu 0,06%.


Mihaela Aurelia Platon
Absolventa a Facultatii de Sociologie și Asistenţă Socială, Mihaela este pasionata de public speaking, strategii de marketing, infrastructura unei companii și afaceri.

🟥La închiderea ședinței de tranzacționare de vineri a acestei săptămâni, majoritatea...

Cea mai mare scădere, de 0,84%, a fost înregistrată de BET-BK, indice ce reflectă evoluția companiilor reprezentative de pe piața AeRO. Indicele de referință al...

🟥Bursa de Valori București închide ședința de miercuri majoritar pe roșu

Cea mai mare creștere, de 0,56%, a fost înregistrată de BETAeRO, indice ce reflectă evoluția companiilor reprezentative de pe piața AeRO. Indicele de referință al...

🟥Bursa de Valori București deschide pe roșu ședința de astăzi

La o ora de la deschiderea ședinței de tranzacționare la Bursa de Valori București majoritatea indicilor au fost pe roșu: Indicele de referință al pieței...

🟥Bursa de Valori București închide ședința de astăzi pe roșu

Cea mai mare scădere, de 1,04%, a fost înregistrată de BETAeRO, indice ce reflectă evoluția companiilor reprezentative de pe piața AeRO. Indicele de referință al...
espressocafe.ro
nemira.ro
spot_img

video

spot_img
7,775FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img
spot_img

evenimente

spot_img

asociarii, patronate

spot_img