duminică, aprilie 2, 2023
AcasăREVISTA ONLINEArticoleViața pe Solaris – cel mai puternic iaht din lume, de 500...

Viața pe Solaris – cel mai puternic iaht din lume, de 500 milioane euro

Încep aceste rânduri cu o mărturisire.
De câțiva ani, încep ziua cu un suc natural de portocale, fructe pe care le storc singur, iar mai târziu o masă ușoară din musli cu lapte cald.

Startul bun al unui program intens de lucru este asigurat. Folosesc de cele mai multe ori acest amestec de cereale cu fructe de la Solaris. În urmă cu câteva zile am tresărit puternic. Pe acest glob mai este un personaj care se ocupă de Solaris.  Miliardarul rus Roman Abramovici, care deţine clubul de fotbal Chelsea Londra, a plătit peste 500 milioane euro tot pe Solaris, cel mai puternic iaht din lume.

Conform publicațiilor Daily Mail şi The Sun, Roman Abramovici (54 de ani), va avea din vara acestui an, un nou iaht, Solaris. Anterior, miliardarul rus a deţinut iahtul Luna, între anii 2010 şi 2014.

În momentele în care dumneavoastră citiți aceste rânduri, Solaris este în stadiul final al construcţiei, la şantierul naval „Lloyd Werft” din Bremerhaven, Germania. Este o piesă de mare lux, care asigură pasagerilor o viață de vis, inclusiv în perioada pandemică.

Iahtul măsoară 140 de metri lungime, are opt punţi şi un helipad şi cântăreşte 11.000 de tone. De asemenea, nava este prevăzută cu 48 de cabine de lux care vor putea găzdui până la 36 de pasageri, plus 60 de membri ai echipajului. Este dotată, evident, cu piscină, club, jacuzzi şi spa. Solaris va fi propulsat de două motoare de nouă generaţie, electrice, care-i vor conferi statutul de cel mai puternic iaht din lume. Este conceput să atingă o viteză de cel mult de 33 de kilometri pe oră. Preţul este unul pe măsură: puţin peste 500 de milioane de euro. Mentenanţa anuală ar urma să se ridice la circa 50 de milioane de euro.

Cu alte cuvinte, fiecare cu Solarisul său. Eu cu fulgii de cereale, rusul cu iahtul său.
Fiecare după posibilități, evident.

Chiar zbor cu gândul că dacă pleci într-o cursă cu un iaht similar, poți sta liniștit câteva luni pe mările și oceanele lumii, departe de riscul de a te infecta de un virus. În mod sigur, acolo oamenii nu sunt obligați să poarte mască. Vin în port peste ceva timp, 2-3 luni, când specialiștii prevăd finalul valului trei pandemic.

Personal, vreau să aduc un omagiu medicului elvețian Maximilian Oskar Bircher-Benner (1867- 1939), renumit om de știință în domeniul nutriției. El a descoperit, în zorii secolului trecut  că poate servi pacienților săi o masă ușoară compusă din fulgi de cereale și un amestec de fructe, pentru un aport echilibrat de vitamine și fibre și o digestie sănătoasă.

Acum, pentru că nimic nu este întâmplător în viață, această știre legată de cel mai mare iaht din lume deținut de un patron important mi-a oferit sugestia de a face o investigație, eventual un interviu cu patronul de la Solaris. Sper să găsesc și acolo, un exemplu interesant de implicare în societate. O temă de mare actualitate pentru publicația noastră online – Revista Patronatului Român.

Aristotel Bunescu – Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România


Articolul precedentRevista Presei 18 Martie
Articolul următorAtenție controale SSM!!!
Aristotel Bunescu
a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva

Armașu, bancher, director de editură, ecologist

Bun găsit, stimați cititori. Pentru început vă propunem o știre de interes. Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), şi Octavian Armașu, guvernatorul Băncii...

Din incredibila Românie: Burger de 1.000 euro

10 cireșar. Prin urmare, caut insistent un subiect de nota 10 pentru Revista Patronatului Român. Îmi iau deci rucsacul în spinare și pornesc pe...

Decizie fără precedent pentru multinaționale

7 cireșar Anul Domnului 2021 este Ziua Mondială a Salariului Minim pe Economie. Întrebarea este însă alta, cum o duc cei care încasează maxim la...

Economia europeană în context pendemic

Economia europeană în context pendemic 23 mai 2021. Mă uit în calendar și văd emoționat că azi e ziua de naștere a marelui maestru internațional...
espressocafe.ro
nemira.ro
spot_img

video

spot_img
7,754FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img
spot_img

evenimente

spot_img

asociarii, patronate

spot_img