joi, noiembrie 30, 2023
AcasăREVISTA ONLINEArticoleUnici în România!

Unici în România!

A fost odată, demult, în Râmnicu Sărat, pe Strada Victoriei, la numărul 24, o companie înființată de Costică R. Ionescu & Iosef Goldenstein, declarată ca mare depozit cu mașini de cusut, biciclete, pathefoane, arme de vânătoare, revolvere […] ce anunța “MARI ÎNLESNIRI DE PLATĂ” și își făcea reclamă cu sloganul “Vindem mult fiindcă vindem ieftin, Vindem ieftin fiindcă vindem mult”.

În zilele nostre, antreprenorul Cosmin Răileanu, ispirat de sloganul domnilor Ionescu și Goldenstein din acceași localitate de reședință și confruntat cu dificultățile întâmpinate în proiectul personal cu achiziția materialelor de construcții, odată cu construirea propriei locuințe, descoperind problemele din industria materialelor de construcții și pierderile mari atât de bani cât și de timp, pe care orice client le întâmpină când se angajează într-un astfel de proiect, a luat în considerare oportunitatea de a “vinde-ieftin” tot ceea ce este necesar în astfel de investiții.

În acest fel s-a născut ideea dezvoltării unei afaceri ce poate veni în ajutorul clienților, depășind metodele tradiționale pe care toate firmele de materiale de construcții le utilizează.Vindem-Ieftin este o afacere unică în România din mai multe puncte de vedere, principalele motive fiind grija și atenția față de nevoile clienților și față de angajații companiei.

Vindem-Ieftin.ro este o firmă ce se ocupă cu comercializarea materialelor de construcții în mediul online, fiind unici pe piața românească. Înțelegând dificultățile întâmpinate de clienți când aceștia decid să își construiască locuința, antreprenorul Cosmin Răileanu, înființează în anul 2014 compania Vindem-Ieftin.ro.

Afacerea a început timid fiind alcătuită dintr-o echipă restrânsă, dar cu mare încredere în reușită.  În ciuda părerilor negative de pretutindeni, compania a demonstrat că totul este posibil prin determinare și perseverență, ajungând în prezent la o cifră de afaceri de 6.500.000 €, cu o creștere constantă de 50% în fiecare an.

Cosmin Răileanu, în vârstă de 39 de ani, prin firea să încrezătoare și cu doze de optimism rar întâlnite pe piață afacerilor în prezent, într-un context în care majoritatea sunt sceptici și afectați de pandemie, reușește să mențină un trend ascendent afacerii sale și are planuri ambițioase pentru viitor.

Prin eliminarea costurilor de logistică, manipulare și stocare a produselor comercializate compania a reușit să se diferențieze de competitori, fiind singura afacere ce livrează comenzile din fabrică direct la client acasă. Prin compania Vindem-Ieftin.ro, clienții reușesc să economisească sume de până la 10-15%.

Afacerea Vindem-Ieftin.ro a înregistrat o creștere organică de 74% față de anul precedent și dorește ca în anul 2021 să ajungă la cifra de afaceri de 10.000.000 €.

Unul dintre avantajele competitive solide pe care compania le deține este oferirea de consultanță pentru clienți înainte de efectuarea unei achiziții. Astfel, 26 de consultanți specialiști stau la dispoziția clienților pentru a-i îndruma spre alegerile cele mai favorabile pentru proiectele desfășurate de aceștia, folosind mijloace de comunicare diverse precum telefonul, aplicația WhatsApp, e-mail sau consultanță video.

Pentru a fi și mai aproape de nevoile clientului, compania a dezvoltat un program “VIP” prin intermediul aplicației WhatsApp, dedicat fiecărui client interesat. Programul presupune accesul nelimitat la un grup de consultanți specializați în domeniul materialelor de construcții.

Prin acest mijloc clienții sunt în legătura permanentă cu echipa, primesc răspunsuri rapide, pot beneficia de oferte personalizate, negociabile în funcție de cantitatea și zona de livrare sau pot obține informații legate de transportul comenzii în timp real.

Pentru o comunicare mai eficientă compania poate adăuga în grupul dedicat arhitectul, constructorul sau designerul cu care clienții colaborează. Mai mult decât atât aceștia au acces la o gamă variată de produse profesionale care nu se găsesc în depozite și hipermarketuri.

Un alt avantaj al companiei este portofoliul complex de furnizori pe care aceasta îl deține. Vindem-Ieftin colaborează cu peste 200 de brand-uri consacrate din România sau din import, printre ele se număra: Ariston, Ceresit, Gewiss, Romstall, Bilka, Wettetbedt, Terasteel, winnenberg, Leier, Semmelrock, Caparol, Weber, Fereastra Adf.

Știind că timpul este valoros, compania încearcă să vină în ajutorul clientului scutindu-l pe acesta de drumurile prin depozite sau căutarea ofertelor pe site-urile online. Clientul nu trebuie decât să trimită companiei lista cu materialele dorite, calitatea sau brand-ul pe care le preferă, iar de restul se ocupă echipa Vindem-Ieftin, comanda urmând să fie livrată în cel mai scurt timp cu putință.

Prețurile Vindem-Ieftin.ro pot varia în funcție de cantitatea și zona de livrare, în acest fel comenzile mai mari pot beneficia de un preț mai mic.

În drumul ei spre succes, compania a întâmpinat dificultăți și a trecut prin momente grele. Fiind un concept nou pe piață, nu au întârziat să apară piedici din partea competitorilor, a furnizorilor și a clienților. Convingerea furnizorilor să colaboreze cu firma și convingerea clienților să plătească înainte de livrare au fost cele mai dificile probleme cu care s-a confruntat compania.

În ciuda obstacolelor,  antreprenorul Cosmin Răileanu, nu a renunțat la visul lui. A mers mai departe creând o afacere diferită în care valorile și idealurile sale se proiectează în serviciile unice pe care le oferă clienților. “Nu suntem perfecți dar suntem alături de client”, spune antreprenorul într-un interviu.

Ideile inovative au fost cheia pentru câștigarea încrederii clienților. Sute de recenzii video se regăsesc pe pagina web a companiei și pe alte canale de social media și pot fi văzute de toți potențialii clienți Vindem-Ieftin.ro.

Filmulețele sunt scurte, realizate cu telefonul personal al clienților și prezintă momentul în care comanda de materiale este descărcată din mașina de transport. În plus, pentru fiecare filmuleț trimis, clienții primesc o compensație. În acest fel firma arată seriozitatea și devotamentul cu care tratează comenzile și încurajează clienții noi să colaboreze cu aceasta.

Relația cu clienții nu este computerizată, fiecare comandă este gestionată de un angajat Vindem-Ieftin.ro ce se asigură că nevoile clientului sunt satisfăcute, fiind alături de acesta pe tot parcursul comenzii.
Aprecierea de care se bucură conceptul de afaceri se vede și în comunitatea de +70.000 de persoane ce sunt urmăritori pe rețele de socializare.

Antreprenorul manifestă un interes deosebit spre dezvoltarea continuă și formarea angajaților săi fără de care nu ar fi ajuns unde este astăzi. “Orice vis se poate împlini dacă ai oamenii potriviți lângă tine” sunt cuvintele pe care le găsim pe pagina de web a companiei la secțiunea “Echipa”.

Acesta exprimă dorința de a crea în Râmnicul Sărat o comunitate ce îi împărtășește idealurile și valorile, formată din oameni ce cresc și se dezvoltă odată cu afacerea.

Formarea și cultivarea oamenilor prin intermediul experiențelor la care iau parte în calitate de angajați Vindem-Ieftin.ro este un factor remarcabil, iar prin dimensionarea afacerii la nivel național Cosmin Răileanu dorește să creeze noi locuri de muncă pentru ca oamenii ce au plecat să muncească în străinătate să se întoarcă acasă.

Pentru a-și arăta suportul față de comunitatea din care face parte, organizează activități de voluntariat pentru a curăța orașul Râmnicul Sărat.

Deși partea financiară este importantă, crearea de valoare  prin formarea oamenilor și a liderilor se situează cu un pas înainte pentru antreprenorul român. Oamenii sunt cea mai importantă resursă a companiei, atragerea oamenilor buni și dornici să își depășasca condiția este un lucru apreciat la Vindem-Ieftin.ro.

Nu cu mult timp în urmă, compania a angajat o persoană ce ulterior a lucrat în industria de confecții. Deși lipsită de experiență, prin dorința de a se dezvolta, ambiție și multă încurajare a reușit să evolueze ocupând, în prezent, o funcție importantă în companie. Și nu este sigurul exemplu de agest gen pe care compania îl are.

Afacerea Vindem-Ieftin.ro nu este prima afacere a lui Cosmin Răileanu. În2003, încă de pe vremea studenției, acesta a înființat compania Sendone ce se ocupă cu comercializarea fierului forjat. Afacerea a evoluat rapid ajungând de la un singur depozit la 7 în mai multe zone ale țării.

Deși a fost în pericol de faliment în perioada în care antreprenorul își construia propria locuința, afacerea a supraviețuit și este activă și astăzi.

Antreprenorul român dorește să sprijine drumul tinerilor și antreprenorilor ce se află la început, prin împărtășirea experiențelor pe care le-a avut în carieră și motivația ce l-a făcut să depășească perioadele critice. Acesta vrea să creeze un mediu în care antreprenorii cu experiență pot să investească know-how gratuit, pentru ca cei ce se află la început de drum să fie mult mai bine pregătiți pentru provocările ce pot apărea.

Fără susținere din partea prietenilor, Cosmin Răileanu, a realizat două afaceri de succes, iar indiferent de numeroasele greutăți întâlnite, a continuat să meargă înainte și să dovedească că totul este posibil.

„Familia m-a susținut, doar că nu credea că afacerea va funcționa”, ne-a declarat antreprenorul.

Povestea afacerii Vindem-Ieftin este un exemplu demn de urmat și este dovadă că prin muncă și devotament poți reuși ceea ce iți propui.


Life Beyond Business: Crina Diculescu și Cezar Iulian Armașu – „E...

Vineri a debutat emisiunea pilot intitulată “Life Beyond Business”, realizată de Revista Patronatului Român și Crina Diculescu, fondator Dynamic Business Connections. În aceasta emisiune...

Pentru tinerii antreprenori: “nu trebuie să își imagineze ca vor avea...

Un interviu al Revistei Patronatului Român le-a avut ca invitate pe Aura Icodin, fondator centrul de limbi straine A_Best și pe Loredana Costina, avocat...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente