miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăREVISTA ONLINEArticoleTinmar Energy recuperează legătura cu acționarii CE Oltenia privind capacitățile noi cu...

Tinmar Energy recuperează legătura cu acționarii CE Oltenia privind capacitățile noi cu un grad mai mic de poluare

Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor (AGEA) Complexului Energetic Oltenia a reîntemeiat legătura cu Tinmar Energy privind construirea de societăți mixte pe acțiuni cu scopul implementării proiectelor ce vizează capacități cu un grad mai scăzut de poluare, prevăzut în Planul de Restructurare și Decarbonare a CE Oltenia aprobat de Comisia Europeană, a informat în ziua de vineri compania.

„Acest lucru este posibil după ce acţionarii CE Oltenia au respins atât anularea procedurii de selecţie pentru proiectele la care a fost desemnat Tinmar Energy SA ‘ofertant selectat’, cât şi reluarea procedurii de selecţie într-un mod accelerat pentru selectarea de investitori în vederea constituirii de societăţi mixte pe acţiuni pentru implementarea proiectelor”, se menţionează în comunicat.

La data de 12 octombrie 2022, acționarii CE Oltenia au ajuns să înființeze hotărârea conform căreia nu se aprobă documentele tranzacției negociate cu Tinmar Energy, potrivit unui aviz contradictoriu oferit de Consiliul de Supraveghere al CEO.

Conform acestei decizii luate de AGEA, intervenția asocierii cu Tinmar Energy  va rămâne disponibilă și se va prelungi cu noi negocieri pentru a relua în considerare discuții privind anumiți termeni și condiții. Societățile pe acțiuni ce au rezultat din asocierea CE Oltenia – Tinmar Energy vor avea ca viitor obiectiv integrarea a patru parcuri fotovoltaice ce vor deține o putere totală instalată de aproximativ 280MW și a unor categorii pe gaze naturale de 475MW în Turceni.

Înștiințarea asocierii CE Oltenia – Tinmar Energy privind unele condiții actuale ar viza respectarea programului promis privind adiția de capacități noi pentru schimbarea către surse energetice ce poluează într-o cantitate mai mică și pentru restabilirea viabilității CE Oltenia, companie cu importanță strategică în cadrul Sistemului Energetic Național.

Complexul Energetic Oltenia este cunoscut ca fiind cel mai vast furnizor de energie în România din resurse precum cărbunele, acesta deține 9 grupuri energetice, cu o forță instalată de 2595 MW.

„Acesta oferă energie de bază în Sistemul Energetic Naţional, acoperind o cotă de maximum 30% din producţia de energie din SEN, energie sigură, fiind un important factor de stabilitate în SEN (cele 9 grupuri sunt calificate pentru asigurarea serviciilor de sistem şi pentru furnizarea Reglajului Secundar), energie performantă, având un proces de producţie eficient şi fiabil prin prelungirea duratei de viaţă a capacităţilor de producţie existente”, se mai precizează în comunicat.

Cu toate acestea, Complexul Energetic Oltenia oferă energie pură, supunându-se tuturor cerințelor actuale privind mediul ce a cuprins un efort financiar de aproximativ 1 miliard de euro și este unicul furnizor din România ce are montate, în cadrul tuturor grupurilor energetice, instalații de desulfurare a gazelor de ardere și de asemenea instalații de evacuare în șlam dens a zgurii ca urmare a procesului de ardere.

Printre acționarii principali ai companiei se numără Ministerul Energiei ce deține 77% din acțiuni și de asemenea Fondul Proprietatea (21,5%). Compania dispune de un capital social de 270 milioane de lei și o cifră de afaceri de 3,3 miliarde de lei, de asemenea deține peste 11.000 de angajați.


Mihaela Aurelia Platon
Mihaela Aurelia Platon
Absolventa a Facultatii de Sociologie și Asistenţă Socială, Mihaela este pasionata de public speaking, strategii de marketing, infrastructura unei companii și afaceri.

BEROCC și Camera de Comerț Prahova vor găzdui „Al 5-lea Forum...

Camera de Comerț Belgia Luxemburg România Moldova (BEROCC) și Camera de Comerț și Industrie Prahova au plăcerea să anunțe cea de-a 5-a ediție a...

Experiența MabIT la GoTech World 2023: Inovații și Strategii Omnichannel în...

În perioada 8-9 noiembrie 2023, echipa MabIT a participat la GoTech World, desfășurat la Romexpo București. Evenimentul a reprezentat o platformă esențială pentru învățare,...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente