vineri, septembrie 13, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaThings to a void in a black hole vacation 12 mai –...

Things to a void in a black hole vacation 12 mai – 25 iunie 2022, MNŢRplusC Muzeul Naţional al Ţăranului Român

Vernisaj: sâmbătă, 14 mai 2022, orele 18.00 – 22.00

Ce-ți trece prin căpățână când te uiți în gol?

Mă dor mâinile și picioarele, mi-am bătut prea mult gura, am făcut progrese încet, zici că totul stă pe loc.

Nu cer decât o mare de liniște, vreau să mă relaxez, am muncit prea mult, n-am pierdut timpul, dar nici plăcut n-a fost neapărat.

N-am o ură, dar vreau doar să… știi?

Treji, dar cu ce cost?

Între 11 și 13 nu exist.

Acum că s-a terminat îmi iau vacanță și o să stau doar acasă.

Pastila Roz este o grupare artistică satirică, jovială și indiferentă formată din Beaver, Marian Codrea și Alexandru-Claudiu Maxim.

Expoziția este formată din două componente care funcționează independent:

  • O instalație mixed media
  • Un film de animație proiectat în cadrul expoziției.

Instalația sculpturală urmărește crearea unui volum meditativ, aproape aseptic, construit din siluete umane, lumini, umbre, reflexii și spațiu gol. Personajele sunt prinse în momente la granița dintre relaxare și tensiune. Lumina este elementul care fixează și blochează în spațiu manifestări care în mod normal au o dinamică temporală, similar tehnicii fotografice, dar în această situație capătă volum.

Crossing the Styx – Whispers from the Underworld – proiecție în cadrul expoziției

Filmul de animație oferă o experiență într-un teritoriu sonor și vizual, aflat dincolo de obișnuit, de marginile convențiilor, în care nu poți intra decât „murind” pentru tot ceea ce crezi că ești și că știi. Contactul cu „lumea umbrelor” poate avea o putere transformatoare. Este o metaforă ce ne îndeamnă la introspecții, la reflecții profunde, la reconsiderări ale reperelor realităților individuale și colective.

Animația este realizată de Alexandru Claudiu Maxim, iar muzica este compusă de Irinel Anghel.

A fost lansat în cadrul Ligeti Festival #3 în 2020, online și a mai participat în competiția națională BIEFF 2021.

Durată: 57 minute

În fiecare sâmbătă, între 14.05-18.06.2022 va avea loc o proiecție a filmului de animație „Crossing the Styx – Whispers from the Underworld” pentru maximum 6 spectatori. Vor avea loc trei proiecții simultan în cadrul expoziției, fiecare spectator având căști audio separate pentru a putea experimenta în solitudine filmul.

Pentru rezervări – maxim.claudiu@gmail.com

Program expoziție:

21 mai, orele 15:00 -17:00

28 mai, orele 15:00 -17:00

04 iunie, orele 15:00 -17:00

11 iunie, orele 15:00 -17:00

18 iunie, orele 15:00 -17:00

25 iunie, orele 15:00 -17:00

Progrom proiecție film:

21 mai, de la ora 17:00

28 mai, de la ora 17:00

04 iunie, de la ora 17:00

11 iunie, de la ora 17:00

18 iunie, de la ora 17:00

25 iunie, de la ora 17:00

Despre Beaver

Artist plastic contemporan.

A studiat grafica, dar e mai preocupat și interesat de pictură. În general lucrează în ulei, dar experimentează și cu alte materiale. Tematic și stilistic este foarte divers: fie lucrează cu meticulozitate și realist, fie puternic abstract. Spectrul său ideatic pornește de la visceralități baroce, trece prin estetica vulgarului și ajunge la un absurd existențial plin de umor.

https://instagram.com/beaver.ism

Despre Marian Codrea

Artist vizual contemporan.

A studiat sculptura, dar e interesat de a face conexiuni între sculptura „tradițională” și multimedia. Apelează la tehnologii precum 3D scan/print și simulează realități pe care le transforma în obiecte sculpturale. Este manager The Art Machine.

https://instagram.com/mariancodrea

Despre Alexandru Claudiu Maxim

https://instagram.com/alexandruclaudiumaxim  

Artist vizual, editor video, manager The Art Machine.

Despre Irinel Anghel (1969), compozitoare, performer vocal, artist interdisciplinar

A absolvit cursurile Liceului de Muzică „George Enescu” din București, secţia pian (1988) şi pe cele ale Universităţii de Muzică din București, secţia Muzicologie (1994) şi secţia Compoziție (1996). Master în Muzicologie (1995) şi Compoziţie (1997), Irinel Anghel este doctor în ştiinţe muzicale din 2003 și absolventă a programului postdoctoral (MIDAS) în cadrul UNMB (2013).

Creaţia ei este compusă din lucrări instrumentale, muzică de cameră, electronică, lucrări simfonice şi muzică de teatru. Din 2008, activitatea ei este dedicată artei interdisciplinare, hibride, de fuziune si performance art-ului. Este adepta artei experiențiale cu detente suprarealiste.

Parteneri media ai MNȚR: Radio România, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Internațional, RFI România, Historia, Igloo, Arhitectura, Observator Cultural, Infinitezimal, Revista Timpul, Ziarul Lumina, LiterNet.ro, www.agerpres.ro, spotmedia.ro, www.ordineazilei.ro, www.modernism.ro, propagarta.ro, www.matricea.ro, www.promenada-culturala.ro, www.daciccool.ro, www.gokid.ro, www.onlinegallery.ro, www.invietraditia.ro, www.accmediachannel.ro, revistapatronatuluiroman.ro, cult-ura.ro, www.iqool.ro, www.Financiarul.ro, www.News24.ro, Terra Magazin.

 

Alături de Eliza Yokina, Mircea Cărtărescu și Ștefan Câlția sau Maria...

Peste 40.000 de persoane au urmărit podcastul Cronicari Digitali în al nouălea sezon, aproape jumătate preferând varianta video, disponibilă din 2024 pe Youtube; ...

VEȘMINTE ALE TRECUTULUI EXPOZIȚIE DE COSTUME ȘI PODOABE TRADIȚIONALE DIN BANAT

VEȘMINTE ALE TRECUTULUI - EXPOZIȚIE DE COSTUME ȘI PODOABE TRADIȚIONALE DIN BANAT 23 mai – 16 iunie 2024, Sala Noua Galerie Muzeul Național al Țăranului Român Muzeul Național...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,905FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro