joi, noiembrie 30, 2023
AcasăREVISTA ONLINEArticoleSmart Lab INACO, creat de Andreea Paul, premiat de 3 ori în...

Smart Lab INACO, creat de Andreea Paul, premiat de 3 ori în anul 2022

Anul 2022 a adus recunoaștere internațională și națională proiectului educațional digital inteligent românesc SMART LAB al Asociației INACO – Inițiativa pentru Competitivitate.

La 5 ani de la fondarea organizației neguvernamentale de către Andreea Paul (https://youtu.be/XGHIC_sDRwg ), echipa de voluntari este recompensată cu primul premiu internațional: “Proiectul Educațional Inovator al Anului 2021”, acordat de către compania Avantis la BETT – Londra, în cadrul celui mai mare târg educațional din lume.

Au urmat două premii naționale acordate recent Andreei Paul: Premiul “Femeia Anului în Educație, 2022”, la Gala Asociației pentru Dialog și Valori Universale, în parteneriat cu Lumina și Fundația Prețuiește Viața, iunie 2022 și “Premiul de Excelență pentru întreaga activitate”, acordat de European Women Association, FeminismforReal, TudorCommunication, în parteneriat cu Comisia Europeană, Eximbank, Carbogaz, Fairvalue, CartaDiversitățiidinRomânia și VBS, în mai 2022. 

Primul laborator Smart Lab INACO a fost pilotat de către Andreea Paul în anul 2019, iar până astăzi echipa INACO a reușit să construiască 15 astfel de laboratoare moderne în școlile publice și private din România, inclusiv în mediul rural și în licee tehnologice, care fac învățarea bazată pe experimentare mult mai atractivă pentru elevi prin integrarea inovatoare a tegnologiilor 4.0 dedicate educației. Este vorba despre creioane 3D, scanere 3D, imprimante 3D, ochelari de realitate virtuală augmentată mixtă, roboți educaționali multifuncționali, ecrane tactile și tractabile care devin caiete digitale, tablă interactivă, sistem audio-video-streaming pentru crearea claselor virtuale, colțul de arte și peretele verde de agricultură hidroponică pe verticală, consumabile bio, instruirea cadrelor didactice și lecții demo.

Atât de mult am fost, încât mă mir că mai sunt … Primesc semnale că mai sunt în testele de antrenament pentru evaluarea națională la limba română care au preluat anul acesta un fragment din <Ghidul Meseriilor Viitorului>, când îmi scrie un elev care a intrat în Smart Lab-ul creat de către INACO și partenerii săi sau când mă caută părinții și profesorii care își doresc un astfel de laborator și în localitatea sau școala lor. Am primit anul acesta semnale puternice de susținere și de recunoaștere, e adevărat, pentru care sunt recunoscătoare tuturor celor care ne-au urcat pe scenele de premiere visul INACO de a asigura accesul gratuit al tuturor elevilor la educație de calitate și egală pentru toți, prin educație digitală inteligentă, prin crearea unui Smart Lab în fiecare școală. De fiecare dată am fost alături de proiecte extraordinare și nume veritabile care au câștigat premii pentru diferite domenii de activitate, nume de forță ale României, care mă onorează și mai mult. Vă mulțumesc tuturor că existați și că reușiți să schimbați lumea în bine cu faptele voastre. Mulțumesc celor care m-au apreciat pentru cât și ce am reușit să fac până acum. Ceea ce urmează este, poate, și mai interesant”, declară Andreea Paul, fondatoarea INACO, conf. univ, dr. la Facultatea de Relații Economice Internaționale -ASE și creatoarea conceptului de Smart Lab.

În a patra versiune a Smart Lab INACO am introdus un perete verde de agricultură hidroponică pe verticală pentru a transmite mesajul că e tare important echilibrul dintre oameni, natură și mediul digital, inclusiv în școală, în plină revoluție industrială 4.0, chiar 5.0, iar economia face deja salturi către 6.0. Același mesaj l-am transmis și în ediția a IVa a Ghidului Meseriilor Viitorului (https://inaco.ro/wp-content/uploads/2021/11/Editia-IVa_Ghidul-Meseriilor-Viitorului_INACO_2021.pdf?fbclid=IwAR0a9PMBNEDAJ1rMeSaFq_V6vncejQNDGChgonL8p3AhaeGdqYikzY9Rij4), unde am introdus capitolul dedicat Meseriilor Verzi, un ghid integral liber accesibil online pe site-ul INACO. Viitorul omenirii este verde și digital! Ce ne rezervă ediția a Va a Ghidului Meseriilor Viitorului pentru care tocmai am primit vestea bună a finanțării în competiția deschisă de către Primăria Sectorului 3 dedicată ONG-urilor anul acesta? Voi aduce pe scenă VOCEA COPIILOR, inclusiv în iterația a V-a îmbunătățită a Smart Lab – un proiect atât de viu, de conectat la lumea reală și la viitor”, a declarat Andreea Paul.

Investitorii români încep să folosească inteligența artificială

Investitorii români sunt foarte încrezători în investițiile lor și se pregătesc să contribuie mai mult la portofoliile lor în acest trimestru, arată cel mai...

SmartLab 5.0 – INACO, inițiativa pentru competitivitate, la Buchatest Tech Week

Interviu cu Andreea Maria Paul, președinte INACO despre cel mai nou Start Lab 5.0 Ce ne spui despre Smart Lab? Smart Lab este cel mai...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente