sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaSimon Peters, analistul platformei de investiții eToro pentru piața criptoactivelor:

Simon Peters, analistul platformei de investiții eToro pentru piața criptoactivelor:

O săptămână dură pentru cripto

Criptoactivele majore, cum ar fi bitcoin și ethereum, au scăzut puternic în ultima săptămână, pe fondul unor evenimente negative majore care au afectat piața.

Bitcoin a început săptămâna aproape de 21.000 de dolari, dar pe măsură ce piața a digerat evenimentele de presă majore, prețul a ajuns sub 15.600 de dolari pe platforma eToro – cel mai scăzut nivel din noiembrie 2020. Prețul s-a stabilizat oarecum în weekend la peste 16.000 de dolari, bitcoin tranzacționându-se acum în jurul valorii de 16.400 de dolari.

Între timp, Ether a înregistrat evoluții similare, începând săptămâna aproape de 1.600 de dolari înainte de a se prăbuși sub 1.100 de dolari. De atunci, prețul s-a stabilizat, menținându-se în jurul valorii de 1.200 de dolari în weekend.

Climatul negativ al pieței afectează bitcoin

Actualul climat negativ de pe piață a afectat puternic majoritatea criptoactivelor, dar unii factori specifici afectează acum bitcoin, deoarece deținătorii caută să-și protejeze pozițiile de volatilitatea pieței.

Scăderea nivelurilor de preț este remarcabil de asemănătoare cu cea a pieței bear din 2018, bitcoin scăzând la noi minime aproape exact la un an de când a atins un nou maxim istoric. Datele pozitive privind inflația au stabilizat într-o oarecare măsură prețul, dar cu o oarecare întârziere față de revenirea observată în cazul acțiunilor.

JPMorgan a făcut o nouă predicție privind prețul celui mai mare criptoactiv din lume, afirmând că bitcoin ar putea scădea cu încă 25% – până la 13.000 de dolari, făcând comparații cu precedenta cădere a pieței din luna mai, odată cu prăbușirea terra.

Consumul de energie pentru Bitcoin crește accelerat – raport

Un nou raport global privind mineritul Bitcoin, realizat de Bitcoin Mining Council, a arătat că utilizarea de energie a criptoactivului a crescut în ultimul an. Potrivit raportului, consumul de energie pentru mineritul bitcoin a crescut cu 41%, dar eficiența a crescut cu aproximativ 23%, în special datorită utilizării tot mai mari a surselor de energie verde.

Utilizarea de energie de către minerii de bitcoin pentru validarea blocurilor a fost foarte criticată în ultimele luni, în special odată cu apariția proiectului The Merge al rețelei Ethereum, care are ca scop reducerea consumului de energie cu peste 99%.

Raportul susține însă că Bitcoin utilizează în continuare doar aproximativ 0,16% din resursele energetice ale globului, emițând doar 0,1% din emisiile de carbon, ceea ce reprezintă o cantitate „neglijabilă”. Deși ar putea fi așa, rețeaua continuă să atragă critici, iar aceasta este acum una dintre liniile clare de demarcație dintre ea și cel mai mare concurent al său.

FIFA lansează jocuri pe blockchain înainte de Cupa Mondială

Consiliul de conducere al fotbalului mondial, FIFA, a lansat un set de patru jocuri bazate pe blockchain înainte de Cupa Mondială de fotbal masculin, care va începe duminică. Lansarea include un joc de inteligență artificială, un joc axat pe metavers numit Uplandme, bazat pe metaversul deja existent Upland, și alte două jocuri.

Sporturile electronice reprezintă unul dintre sectoarele tech cu cea mai rapidă creștere din lume, jucătorii și jocurile având acum audiențe și generând venituri mari. Cu toate că aceste patru jocuri FIFA sunt oarecum excentrice, este o oportunitate pentru fotbalul mondial de a profita de piața în creștere în timpul unui mare eveniment sportiv internațional live.

Pentru mulți tineri, accesul la sporturi precum fotbalul este mai întâi online. Acești nativi digitali se simt confortabil să interacționeze cu sportul prin intermediul jocurilor. În ceea ce privește aplicațiile blockchain ale jocurilor, unul dintre acestea include fațete de tip NFT care permit jucătorilor să își construiască propria bucată de imagini și momente de la Cupa Mondială FIFA, în timp ce jocul de metaverse Upland oferă proprietatea reală a drepturilor de proprietate digitală.

Acest articol a fost primit la redacție de la eToro

Despre eToro

eToro este o platformă de investiții cu active multiple ce permite oamenilor să își dezvolte cunoștințele și să-și crească veniturile ca parte a unei comunități globale de investitori de succes. Compania a fost fondată în 2007 cu misiunea de a face accesibile piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. Platforma eToro permite tuturor să investească în activele pe care și le doresc, de la acțiuni la mărfuri până la active cripto. Suntem o comunitate globală cu peste 30 milioane de utilizatori înregistrați care își împărtășesc strategiile de investiții; oricine poate copia tranzacțiile celor care au avut cel mai mult succes. Datorită simplității platformei, utilizatorii pot cumpăra, deține sau vinde active, pot să își monitorizeze portofoliul în timp real, și pot tranzacționa oricând doresc.


Nvidia conduce revoluția industrială a inteligenței artificiale

Există o poveste legată de goana după aur din California, cum că doar câțiva căutători norocoși s-au îmbogățit, însă adevărul e că au existat...

Conferința FOCUS București, eveniment marca CCIB, la a șasea ediție

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat, în Aula Carol I din sediul său istoric, cea de a șasea ediţie...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,932FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro