sâmbătă, iunie 3, 2023
AcasăREVISTA ONLINEArticoleRomânia are nevoie de ingineri

România are nevoie de ingineri

”România are nevoie de ingineri”, acesta a fost mesajul și titlul conferinței organizată de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și Universitatea Tehnică de Construcții din București (UTCB) la care a participat și Grupul pentru Promovarea Infrastructurii (GPI).

Cu aceast prilej, s-au semnat protocoale de colaborare între Ministerul Transporturilor și Infrastructurii şi universităţile tehnice de construcții din Romania, având ca scop formarea și integrarea forței de muncă specializate în domeniul construcțiilor.

GPI consideră necesar acest demers, însă nu suficient pentru a forma viitorii specialiști care vor construi România și vor participa din plin la dezvoltarea ei.

În acest sens, GPI a propus reintroducerea Burselor Adamachi (mai multe detalii aici) pentru a restaura tradiția acordării de burse de către stat și instituții specializate.

Vă inserăm mai jos câteva citate care evocă rolul inginerului în societate, un rol de multe ori uitat sau ignorant în spațiul public.

„Ingineria este o mare profesiune. Este fascinația de a vedea cum o plăsmuire a imaginației se transformă, cu ajutorul științei, într-un plan pe hârtie; ca apoi să se materializeze în piatră, metal sau energie; ca apoi să creeze locuri de muncă și locuințe pentru oameni; ca apoi să ducă la creșterea standardului de viață și la sporirea confortului. Marea responsabilitate a inginerului, în comparație cu a celor de altă profesie, este că operele lui se află sub văzul tuturor”, spunea . Herbert Clarck Hoover, cel de-al 31-lea președinte american (1929–1933), el însuși inginer minier, supranumit „Marele Inginer”.

Datorită lui Elie Radu inginerii români încep execuția lucrărilor utilizând pentru prima dată construcții din beton armat și metalice. Să ne reamintim că până la Elie Radu podurile erau din lemn. Toate realizările sale dovedesc o pasiune neîncetată pentru infrastructură. Cuvintele sale ilustrează cel mai bine acest adevăr: “Nu-mi cereți să va țin discursuri, că să vă arăt cum știu să vorbesc, dați-mi mai bine o planșetă, o rigla, un echer pentru a face un proiect”.


Bucureștiul rămâne un experiment al construcțiilor. Cum va arăta orașul în...

Bucureștiul a devenit, la propriu, un experiment al construcțiilor. Este vizibilă această realitate care din nefericire scade calitatea vieții tuturor. Deși vorbim de un concept...

România are nevoie de ingineri

”România are nevoie de ingineri”, acesta a fost mesajul și titlul conferinței organizată de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și Universitatea Tehnică de Construcții din...

Am pierdut și podul de la Luțca/Sagna de pe Siret. Care...

Aparent, era un pod de importanță mai redusă, amplasat pe rețeaua de drumuri județene, deci pe rețeaua de drumuri de mai mică importanță. În...

Festivalurile au ajuns un act de cultură în România

Vorbim despre o realitate impozantă și nu despre vreo posibilitate derivată din laboratorul subiectiv al propriilor dezbateri lăuntrice. Fiecare participant are impresia că participă la...
espressocafe.ro
nemira.ro
spot_img

video

spot_img
7,775FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img
spot_img

evenimente

spot_img

asociarii, patronate

spot_img