vineri, iulie 19, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaProtocol de colaborare între M.A.T. și O.A.R. pentru susținerea turismului rural

Protocol de colaborare între M.A.T. și O.A.R. pentru susținerea turismului rural

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a încheiat, la începutul lunii martie, un protocol de colaborare cu Ordinul Arhitecților din România (O.A.R.) cu scopul de a îmbunătăți imaginea și calitatea structurilor de primire turistică și a stațiunilor turistice în mediul rural.

În baza acestui protocol, O.A.R. acordă cu titlul gratuit, pe o perioadă de trei ani, dreptul de utilizare a Ghidurilor de arhitectură pentru încadrarea în specificul locului mediului rural în vederea promovării lor de către M.A.T. pe platformele online pe care le deține și în cadrul evenimentelor pe care le organizează.

‚‚Mulțumesc reprezentanților O.A.R. pentru deschiderea acestui parteneriat printr-un prim protocol de colaborare, care își propune să crească gradul de conștientizare al specificului turismului rural. În următoarele săptămâni vom realiza o campanie de promovare a arhitecturii tradiționale, campanie destinată antreprenorilor români, prin promovarea autenticului, a patrimoniului românesc și a produselor turistice din mediul rural.’’ a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului.

Cele 53 de Ghiduri pentru încadrarea în specificul locului mediului rural pot fi accesate aici: https://oar.archi/buna-practica/ghiduri-de-arhitectura/.

Aceste documente cuprind seturi de reguli ușor de aplicat și au rolul de a oferi linii directoare tuturor celor care doresc să construiască sau să revitalizeze patrimoniul construit în mediul rural. Obiectivele acestor documente elaborate de către O.A.R. sunt de a păstra spiritului așezărilor rurale din România şi de a creștere calitatea vieții în mediul rural, conservând tradițiile şi peisajul cultural existente. Investitorii din turism și unitățile teritorial administrative sunt printre beneficiarii acestor ghiduri care propun educarea în sensul realizării proiectelor cu respectarea principiilor de  dezvoltare durabilă.


10 trenduri care vor marca arhitectura și construcțiile din România în...

2024 este anul preocupărilor crescute pentru sustenabilitate și o locuire mai bună și al implementării efective a măsurilor privind eficiența energetică. Pe de altă...

🎥 Emisiunea Arhitectură & Lifestyle / home staging

🎤 Invitat: Adriana Maria Popescu, interior designer https://www.youtube.com/watch?v=MxgdPQUrMDo 😎 Host: Arh. Andra Raluca Tăutu, Partner at Arkia Creative Home 🎬Producător: Andra Raluca Tăutu și Revista Patronatului Român 📌...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,919FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro