joi, noiembrie 30, 2023
AcasăREVISTA ONLINEArticolePremiul UE pentru femei inovatoare

Premiul UE pentru femei inovatoare

Acest premiu celebrează femeile antreprenore din spatele inovațiilor europene care schimbă jocurile
Aplicația pentru ediția 2021 a Premiului UE pentru femei inovatoare este acum deschisă

Luna martie este luna dedicată femeilor.
Dacă îmi dați voie un joc de cuvinte, am să observ că luna este un simbol pentru imaginație – atribut preponderent pentru genul feminin, alături de intuiție. Iar imaginația și intuiția sunt ingrediente în procesul de inovare.
Foarte multe țări celebrează Ziua Mamei, concomitent cu Ziua Internațională a Femeii ori la o altă data în luna martie.

Institutul Francez anunța Luna francofoniei în România:
“Ca în fiecare an, luna martie este luna francofoniei, iar 20 martie este Ziua Internatională a Francofoniei. Cu această ocazie Institutul Francez din România (IFR), impreună cu partenerii săi, propune publicului un program variat și plin de surprize!
Pe tot parcursul lunii martie, filialele Institutului din București, Iași, Cluj și Timișoara organizează peste 40 de concursuri, expoziții, ateliere de creație și benzi desenate, webinarii, quiz-uri, recitaluri muzicale și mese rotunde. În contextul sanitar actual, majoritatea acestor evenimente se vor desfăsura online. În acest an tema lunii francofoniei este „Femei francofone, femei rezistente”.”

Deși mai puțin vorbită, Ziua Mamei și a maternitătii o regăsim în vechime, la vechii greci și romani, care țineau festivaluri în cinstea zeițelor-mamă Rea și Cybele, dar cel mai clar precedent modern pentru Ziua Mamei este festivalul creștin timpuriu cunoscut sub numele de „Duminica mamelor”, conform history.com


Dar să revenim la Premiul UE pentru femei inovatoare
Descrierea de pe https://eic.ec.europa.eu/eic-funding-opportunities/eic-prizes/eu-prize-women-innovators_en:
“Oportunitătile create de tehnologiile noi și de inovațiile strălucitoare promit să ofere recuperarea corectă și durabilă de care are nevoie Europa. Dar Europa riscă să piardă aceste oportunităti dacă jumătate din populația sa este ignorată ca sursă de inovație și talent creativ.

Premiul UE pentru femei inovatoare celebrează femeile antreprenore din spatele inovațiilor care schimbă jocul. În acest sens, UE incearcă să crească conștientizarea publică a necesității de a avea mai multe femei inovatoare și să creeze modele pentru femei și fețe de pretutindeni.

Premiul este acordat celor mai talentate femei antreprenoare din întreaga UE și tări asociate Horizon EuropeSearch, care au fondat o companie de succes și au adus inovație pe piată. Premiul este gestionat de Consiliul European pentru Inovare și de Agenția Executivă pentru IMM-uri, iar castigătorii sunt aleși de un juriu expert independent.

Trei premii de 100.000 EUR fiecare sunt acordate în categoria principală. Un al patrulea premiu de 50.000 EUR este acordat unui promitător „Rising Innovator” în varstă de 30 de ani sau mai puțin.”

În final, le transmit tuturor reprezentanților sexului mai mult puternic decât frumos că, odată închiata luna martie, trebuie să se pregătească: Ziua Mamei în România este la data de 4 mai 2021, conform Legii numărul 319 din 13 octombrie 2009 pentru instituirea Zilei mamei și a Zilei tatălui.
De subliniat că legea cu privire la aceste două sărbători a fost aprobată de Senatul României în luna iunie 2009 la o initiativă a Alianței Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor (TATA) și a unui grup de parlamentari români.Cezar Iulian Armasu
Cezar Iulian Armasu
Director Revista Patronatului Roman, Revista de cultura, sah si business Pallas Athena - https://pallasathena.ro/

Suprafața împădurită a județului Dolj va crește cu 12% până în...

Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet, a participat marți, 28 noiembrie 2023, la plantarea primei păduri din nisipurile Olteniei, realizată prin fonduri PNRR....

Cadastrul cu fonduri europene continuă până în anul 2027

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) continuă cadastrarea cu fonduri europene până în anul 2027. Legea nr. 338/2023 pentru aprobarea Ordonanței de...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente