miercuri, martie 22, 2023
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaPorsche este gata să sfideze piețele, dar cel mai mare test urmează...

Porsche este gata să sfideze piețele, dar cel mai mare test urmează să vină

Constructorul de automobile de lux Porsche este pregătit să sfideze cu brio „seceta” globală de listări la bursă din acest an. Potrivit rapoartelor de presă, se pare că prețul obținut la desprinderea din grupul Volkswagen va fi unul ridicat, ceea ce îi va conferi o capitalizare de piață de aproximativ 75 de miliarde de dolari și va face din aceasta unul dintre cele mai mari IPO-uri din Europa.

Astfel, Porsche ar deveni al cincilea cel mai mare producător auto mondial listat la bursă, imediat după compania mamă Volkswagen și cu mult înaintea General Motors. Aceasta este o performanță  și mai mare într-un an în care activitatea globală de IPO-uri a scăzut cu peste 60%. Iar piețele de acțiuni, slabe, au testat noi minime ale pieței bear pentru anul în curs.

Un IPO reușit ar fi benefic pentru compania mamă Volkswagen, care va încasa miliarde de dolari cu care va finanța tranziția către vehiculele electrice, și pentru acționarii săi, care vor primi un dividend important din veniturile rezultate din listarea Porsche.

Credem că, în ceea ce privește IPO-urile, Porsche este mai degrabă o excepție la nivel mondial decât începutul unei reveniri a listărilor. Este o combinație unică de recunoaștere puternică a numelui, de marcă premium, de susținere din partea unui mare producător având  un istoric anterior de listare la bursă.

Probabil că cel mai mare test urmează să vină. Porsche trebuie să își îndeplinească planul de creștere a volumelor și a marjelor de profit în contextul încetinirii economiei mondiale. Acest lucru ar ajuta-o să evite declinul de preț de 45% înregistrat anul acesta de indicele Renaissance International IPO al acțiunilor recent listate.

_

Ben Laidler, strategul eToro pentru piețele globale, are peste 25 de ani de experiență în investiții pe piețele de capital la nivel global, deținând roluri la companii de top cum ar fi Rothschild, UBS, JP Morgan și HSBC. Este absolvent al London School of Economics (LSE) și al Universității Cambridge, asociat al Institutului de Management și Cercetare a Investițiilor (IIMR) și un comentator obișnuit al piețelor financiare globale.

Despre eToro

eToro este o platformă de investiții cu active multiple ce permite oamenilor să își dezvolte cunoștințele și să-și crească veniturile ca parte a unei comunități globale de investitori de succes. Compania a fost fondată în 2007 cu misiunea de a face accesibile piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. Platforma eToro permite tuturor să investească în activele pe care și le doresc, de la acțiuni la mărfuri până la active cripto. Suntem o comunitate globală cu peste 30 milioane de utilizatori înregistrați care își împărtășesc strategiile de investiții; oricine poate copia tranzacțiile celor care au avut cel mai mult succes. Datorită simplității platformei, utilizatorii pot cumpăra, deține sau vinde active, pot să își monitorizeze portofoliul în timp real, și pot tranzacționa oricând doresc.

Atenționare privind exonerarea de răspundere

Această comunicare este doar în scopuri de informare și educație și nu trebuie luată drept sfat pentru investiții sau recomandare personală, ofertă sau solicitare de a cumpăra sau vinde orice instrumente financiare. Acest material a fost pregătit fără a ține cont de vreun obiectiv de investiții anume al destinatarului sau de situația sa financiară și nu a fost pregătit în conformitate cu cerințele legale și de reglementare pentru promovarea cercetărilor independente. Orice referință la performanțele trecute sau viitoare ale unui instrument financiar, indice sau produs de investiții complex nu sunt și nu trebuie considerate a fi un indicator sigur pentru rezultate viitoare. eToro nu își asumă nicio răspundere că informațiile incluse în acest raport sunt în totalitate corecte și complete.


Expoziția 1907. NOI VREM PĂMÂNT 28 martie – 14 mai 2023,...

Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă marți, 28 martie 2023, de la ora 18.00, la Sala Tancred Bănățeanu, la vernisajul expoziției 1907. Noi...

Crește interesul pentru investițiile în arta contemporană

Superstarul internațional Ragnar Kjartansson, desemnat de The Guardian drept autor al lucrării de artă a secolului XXI: „Nici Islanda, nici România nu fac...

”Ești mai frumoasă decât crezi!” – o campanie despre puterea frumuseții

În luna martie, PADIR – Patronatul Antreprenorilor din Industria Înfrumusețării din România a oferit la inițiativa GRAL Medical și Oncofort, pacientelor oncologice un mic...

Consolidarea sistemului energetic național: MIPE lansează în consultare publică capitolul REPowerEU,...

Situația geo-politică și economică a Uniunii Europene și, în particular a regiunii României, s-a schimbat substanțial de la momentul adoptării Planului Național de Redresare...
espressocafe.ro
nemira.ro
spot_img

video

spot_img
7,748FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img
spot_img

evenimente

spot_img

asociarii, patronate

spot_img