sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaPorsche este gata să sfideze piețele, dar cel mai mare test urmează...

Porsche este gata să sfideze piețele, dar cel mai mare test urmează să vină

Constructorul de automobile de lux Porsche este pregătit să sfideze cu brio „seceta” globală de listări la bursă din acest an. Potrivit rapoartelor de presă, se pare că prețul obținut la desprinderea din grupul Volkswagen va fi unul ridicat, ceea ce îi va conferi o capitalizare de piață de aproximativ 75 de miliarde de dolari și va face din aceasta unul dintre cele mai mari IPO-uri din Europa.

Astfel, Porsche ar deveni al cincilea cel mai mare producător auto mondial listat la bursă, imediat după compania mamă Volkswagen și cu mult înaintea General Motors. Aceasta este o performanță  și mai mare într-un an în care activitatea globală de IPO-uri a scăzut cu peste 60%. Iar piețele de acțiuni, slabe, au testat noi minime ale pieței bear pentru anul în curs.

Un IPO reușit ar fi benefic pentru compania mamă Volkswagen, care va încasa miliarde de dolari cu care va finanța tranziția către vehiculele electrice, și pentru acționarii săi, care vor primi un dividend important din veniturile rezultate din listarea Porsche.

Credem că, în ceea ce privește IPO-urile, Porsche este mai degrabă o excepție la nivel mondial decât începutul unei reveniri a listărilor. Este o combinație unică de recunoaștere puternică a numelui, de marcă premium, de susținere din partea unui mare producător având  un istoric anterior de listare la bursă.

Probabil că cel mai mare test urmează să vină. Porsche trebuie să își îndeplinească planul de creștere a volumelor și a marjelor de profit în contextul încetinirii economiei mondiale. Acest lucru ar ajuta-o să evite declinul de preț de 45% înregistrat anul acesta de indicele Renaissance International IPO al acțiunilor recent listate.

_

Ben Laidler, strategul eToro pentru piețele globale, are peste 25 de ani de experiență în investiții pe piețele de capital la nivel global, deținând roluri la companii de top cum ar fi Rothschild, UBS, JP Morgan și HSBC. Este absolvent al London School of Economics (LSE) și al Universității Cambridge, asociat al Institutului de Management și Cercetare a Investițiilor (IIMR) și un comentator obișnuit al piețelor financiare globale.

Despre eToro

eToro este o platformă de investiții cu active multiple ce permite oamenilor să își dezvolte cunoștințele și să-și crească veniturile ca parte a unei comunități globale de investitori de succes. Compania a fost fondată în 2007 cu misiunea de a face accesibile piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. Platforma eToro permite tuturor să investească în activele pe care și le doresc, de la acțiuni la mărfuri până la active cripto. Suntem o comunitate globală cu peste 30 milioane de utilizatori înregistrați care își împărtășesc strategiile de investiții; oricine poate copia tranzacțiile celor care au avut cel mai mult succes. Datorită simplității platformei, utilizatorii pot cumpăra, deține sau vinde active, pot să își monitorizeze portofoliul în timp real, și pot tranzacționa oricând doresc.

Atenționare privind exonerarea de răspundere

Această comunicare este doar în scopuri de informare și educație și nu trebuie luată drept sfat pentru investiții sau recomandare personală, ofertă sau solicitare de a cumpăra sau vinde orice instrumente financiare. Acest material a fost pregătit fără a ține cont de vreun obiectiv de investiții anume al destinatarului sau de situația sa financiară și nu a fost pregătit în conformitate cu cerințele legale și de reglementare pentru promovarea cercetărilor independente. Orice referință la performanțele trecute sau viitoare ale unui instrument financiar, indice sau produs de investiții complex nu sunt și nu trebuie considerate a fi un indicator sigur pentru rezultate viitoare. eToro nu își asumă nicio răspundere că informațiile incluse în acest raport sunt în totalitate corecte și complete.


Nvidia conduce revoluția industrială a inteligenței artificiale

Există o poveste legată de goana după aur din California, cum că doar câțiva căutători norocoși s-au îmbogățit, însă adevărul e că au existat...

Conferința FOCUS București, eveniment marca CCIB, la a șasea ediție

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat, în Aula Carol I din sediul său istoric, cea de a șasea ediţie...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,932FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro