sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăREVISTA ONLINEArticolePloaia torențială de bani

Ploaia torențială de bani

 

Vă mărturisesc faptul că m-au impresionat imaginile de acum câteva zile, filmate de operatorii posturilor de televiziune, după 36 de ore de ploaie torențială în județele Vâlcea, Gorj și Mehedinți. Cod roșu de inundații în aceste zone, cu deversări de ape pe drumuri, căi ferate, stânci prăbușite, vieți pierdute.

Pe alte meridiane, plouă însă torențial cu bani. Vin din cer pur și simplu și strică ierarhia planetară a celor mai bogați pământeni. Clasamentul este condus, de câteva ore, de musiu Elon Musk. Portofelul său deține acum… 185 miliarde dolari. Mă doare capul numai când încerc să îmi imaginez cât de mare este această sumă. Oare ține banii pe carduri? La ce bănci?

Precizez că banii au venit din cer, pentru că de acolo vine o parte din averea sa. A venit cu o idee foarte simplă: vreau să ieftinesc transportul în spațiu. Astfel, a realizat nave spațiale second hand, mai ieftine de 200 de ori, folosind părți componente de la nave deja utilizate. Apoi a câștigat contractul pentru instalarea sateliților pe cer. Prin asta a obținut alimentarea stației spațiale internaționale pentru experimente, dar și transportul pământenilor spre înălțimi nebănuite altă dată.

Elon Musk face parte din categoria oamenilor care ,,perturbă” mersul liniar al societății. Își anunță colegii: „Joi plecăm spre Marte”. Lumea se uită uluită la el și răspunde că ar trebui să mai așteptăm puțin. Începe să țipe: „Afarăăăă cu toții!”. Acesta e Elon, cel care dorește să fie primul beneficiar al cimitirului de pe Marte. Mama lui a fost întrebată, cu mulți ani în urmă: „Copilul dumneavoastră nu e cam năstrușnic?”. Ea a răspuns reporterilor să îi fie lăsat băiatul în pace, deoarece el va schimba lumea. Ceilalți sunt cam înapoiați.

Dar, până la urmă, cine este Elon Musk?

Are 49 de ani, este născut în Pretoria, Africa de Sud. La 17 ani s-a mutat în Canada să studieze, pentru a evita serviciul militar obligatoriu în țara sa. În 1992, s-a transferat în SUA la Universitatea Pennsylvania, unde a luat diploma în Economie și apoi a studiat Fizica. S-a înscris ulterior la cursurile Universității Stanford, California, pentru a-și aprofunda studiile în Fizică, dar a abandonat după numai două zile pentru se ocupa de prima sa companie, Zip2 Corporation.

Așa începe ascensiunea lui Elon – omul care e în spatele celei mai bine vândute mașini electrice din lume, Tesla. Creșterea valorii acțiunilor Tesla la bursă  l-a propulsat în fruntea celor mai bogați oameni ai planetei. Elon Musk a înregistrat și  cea mai rapidă ascensiune din istorie în fruntea clasamentului miliardarilor lumii, fiindcă averea lui era estimată la începutul lui 2020 la „doar” 27 de miliarde de dolari.

Am intrat în anul 2021 desemnat de către Organizația Națiunilor Unite, ca An Internațional al Încrederii. Elon are încredere în el de mai mult timp. A anticipat viitorul și a câștigat.

Aristotel Bunescu – Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România


Aristotel Bunescu
a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva

Alături de Eliza Yokina, Mircea Cărtărescu și Ștefan Câlția sau Maria...

Peste 40.000 de persoane au urmărit podcastul Cronicari Digitali în al nouălea sezon, aproape jumătate preferând varianta video, disponibilă din 2024 pe Youtube; ...

„Taste of Summer” Networking Event – 14 iunie 2024

Suntem încântați să vă invităm la evenimentul „Taste of Summer Networking Event”, organizat de Business Voice. Data evenimentului: 14 iunie Ora: 17:300 -21:00 Locație: SII România –  str. Nutu Ion,...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,930FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro