marți, iunie 25, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaPlatforma de crowdfunding Rōnin devine membru al Asociației Române de Fintech

Platforma de crowdfunding Rōnin devine membru al Asociației Române de Fintech

Fondată de Ovidiu Ghiman, Bogdan Almași și Felix Crișan în urmă cu un an, pe 1 decembrie 2021, platforma de crowdfunding Rōnin a devenit membru oficial al Asociației Române de Fintech, principala instituție românească ce reprezintă startup-urile și scaleup-urile din industria tehnologiilor financiare.

Ne bucură această alăturare pentru că se integrează pe linia unei dezvoltări, așa cum o înțelegem noi. Avem încredere în uriașul potențial al startup-urilor și elaborăm strategii ca să îl valorizăm la maximum, pentru că, din păcate, această importantă resursă nu este exploatată atât cât ar trebui în momentul actual. Pariem pe creșterea ecosistemului românesc și ne dorim să oferim șansa cât mai multor companii să treacă testul pieței, să se dezvolte și să monetizeze soluțiile lor pe piețele naționale și internaționale. Ca membri ai  Asociației Române de Fintech sperăm să atragem în jurul nostru experți care să valideze oportunitățile de investiții oferite de platforma Rōnin. De asemenea, vrem să convingem cât mai multe business-uri aflate în stadii mature de dezvoltare să ni se alăture în efortul de a duce inovația generată de fondatorii startup-urilor către cât mai mulți clienți finali. Împreună putem crea un ecosistem solid, un adevărat motor de dezvoltare al economiei”, spune Ovidiu Ghiman, CEO-ul companiei.

Ne bucurăm să creștem comunitatea RoFin.tech cu Ronin, o platformă de crowdfunding care acoperă o zona a finanțării neacoperită de alți jucători în regiune. Viitorul sună bine în segmentul de crowdfunding, iar ecosistemul local va fi bine reprezentat în regiune prin membrii noștri”, a declarat Cosmin Cosma, Președintele Asociației Române de Fintech.

Creată de antreprenori cu experiență pentru a răspunde necesităților antreprenorilor, platforma Rōnin este totodată și un marketplace pentru investiții, locul unde antreprenorii – cei care caută capital folosind tehnologia – și investitorii – furnizorii de finanțare – se pot întâlni.

Rōnin urmărește să ofere antreprenorilor acces la resurse de mentorat și coaching și să le ridice nivelul de educație de business prin consiliere sau îndrumându-i către programe de incubare sau accelerare.

Urmărind să realizeze o legătură bazată pe încredere între antreprenori și investitorii de tip crowd, prin mecanisme de preverificare și validare a startup-urilor cu potențial, Rōnin nu doar pledează pentru democratizarea investițiilor, ci creează toate premisele pentru aceasta: oricine poate să devină investitor pe platformă și să-și susțină businessul în care crede printr-o contribuție minimă de 100 euro. Totodată, platforma nu impune exclusivități de industrie. Orice companie inovatoare, cu potențial mare de scalare se poate lista pe platformă. Astfel, în primele 12 luni, pe Rōnin au demarat campanii de finanțare companii dintre cele mai diverse, de la medtech și cele care utilizează Artificial Intelligence și Machine Learning la platforme de practicare a sporturilor sau startup-uri care comercializează mâncare gătită pentru câini.

La numai un an de la lansare, peste 1 milion de euro au fost atrași în campaniile finalizate pe Rōnin și peste 1000 de persoane au participat la programe de educație financiară gratuite, susținute de Rōnin în colaborare cu specialiști în domeniu.

Despre Rōnin

Fondată de trei antreprenori cu experiență solidă de business, platforma Rōnin a fost lansată oficial pe 1 Decembrie 2021. Rōnin este platforma de investiții care sprijină antreprenori locali și europeni să-și finanțeze ideile de afaceri indiferent de industria din care fac parte sau stadiul de dezvoltare la care se află. Echipa Rōnin selectează companii inovatoare care au potențial de scalare, conform unei grile independente de evaluare, le sprijină în creșterea nivelului de pregatire pentru investiție, derularea campaniilor de finanțare si facilitarea accesului la investitorii de retail precum si nu numai. Cu un prag minim unic de investiție de numai 100 de euro, oricine are oportunitatea de a investi în start-up-uri, sprijinind antreprenorii și ideile în care cred să atingă succesul.

Comunitatea Rōnin a atras până acum peste 3400 de membri si a derulat cu succes campanii de finanțare de peste 1 milion EUR.

Mai multe informații, despre platforma de crowdfunding Rōnin precum și despre proiectele antreprenoriale care atrag investiții cu ajutorul Rōnin, sunt disponibile pe https://weronin.com/.

Despre RoFin.Tech

Asociația Română de Fintech a fost înființată în ianuarie 2020 și reunește în prezent 21 de membri care reprezintă start-up-uri și scale-up-uri din industria tehnologiei financiare (fintech). Are două obiective bine fundamentate încă de la înființare: conectarea asociației la autoritățile financiare naționale și europene care pot avea un impact asupra industriei fintech, dar și crearea și facilitarea a cât mai multor oportunități de dezvoltare pentru membrii asociației. RoFin.Tech este membru fondator al European Digital Finance Association (EDFA), o asociație la nivel european care reprezintă companiile fintech din întreaga Uniune în interacțiunile lor cu instituțiile UE. Mai multe informații, despre Asociația Română de Fintech, sunt disponibile pe https://www.rofin.tech/


CCIR și Romanian Board of Trade Toronto susțin parteneriatul economic România-Canada

București, 20 iunie 2024: Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), dl Mihai Daraban, a avut, în data de 20 iune a.c.,...

Intracom Telecom implementeaza sistemul informatic avansat de securitate fizică pentru Aeroportul...

Atena, Grecia - 20 iunie 2024 - Intracom Telecom, furnizor global de tehnologie și soluții, anunță atribuirea proiectului privind Sistemul de Gestionare a Informațiilor...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,923FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro