Simon Peters, analistul platformei de investiții eToro pentru piața criptoactivelor:
Atât bitcoin cât și ether au reacționat pozitiv la ultimul comunicat al Departamentului Muncii din SUA privind locurile de muncă – care a arătat o creștere a cererilor de ajutor de șomaj.
Bitcoin a început săptămâna trecută tranzacționându-se chiar sub 17.000 de dolari. A coborât până la 16.600 de dolari la mijlocul săptămânii, înainte de a reveni la peste 17.000 de dolari, datorită ultimului raport privind locurile de muncă. În prezent, se tranzacționează în jurul valorii de 16.745 dolari.
Între timp, ether a început săptămâna trecută la peste 1.280 de dolari, înainte de a coborî la aproximativ 1.220 de dolari. Cu toate acestea, odată cu raportul privind locurile de muncă, a revenit la peste 1.270 de dolari, apoi a avut din nou o tendință de scădere în weekend și în prezent se situează în jurul valorii de 1.230 de dolari.
Odată cu apropierea sărbătorilor, piața pare să se așeze din nou într-un tipar similar cu cel al principalelor acțiuni. În ultimele luni au existat unele dovezi că această corelație dintre piețe începuse să scadă.
Dar, în actualele condiții volatile de tranzacționare, se pare că investitorii au redevenit mai sensibili la evoluțiile macroeconomice globale, cum ar fi raportul privind locurile de muncă, care a mișcat piața cripto săptămâna trecută.
Banca Angliei caută un furnizor de portofele cripto
Banca Angliei caută furnizori pentru proiecte cripto care să ofere un portofel digital de tip „proof of concept”, în timp ce continuă să analizeze potențialul unei monede digitale a băncii centrale (CBDC).
CBDC-urile au fost oarecum uitate în 2022, dar este clar că se lucrează în continuare la ele. Banca Angliei analizează în mod clar soluții de stocare a monedei digitale, dar arată clar că dorește ca o terță parte să creeze portofelul, mai degrabă decât să producă ceva intern cu ajutorul experților.
Banca Angliei lucrează în tandem cu Banca Reglementelor Internaționale (BRI) la „Proiectul Rosalind” – care urmărește crearea unor tehnologii de validare a conceptului care să permită utilizarea unui CBDC atât de către instituții, cât și de către utilizatorii privați.
CBDC-urile reprezintă un aspect notabil al spațiului cripto, însă multe proiecte și utilizatori rămân sceptici, deoarece ideea vine în contradicție cu sistemele monetare descentralizate, cum ar fi bitcoin.
Argo, minerul de Bitcoin, ar putea da faliment
Spațiul cripto ar putea în scurt timp să înregistreze un nou eșec, deoarece presiunea asupra companiilor din acest spațiu continuă. Argo, minerul de bitcoin, este aproape de faliment, deoarece firma are probleme în a-și îndeplini obligațiile pe măsură ce prețul bitcoin a scăzut în ultimele luni.
Minerii au fost loviți de o serie de vicisitudini în acest an, care au făcut condițiile de operare extrem de dificile. Nu numai că prețul bitcoin a scăzut, dar hashrate-ul a rămas la niveluri record pentru o perioadă lungă de timp. Împreună cu costurile ridicate ale energiei, acest lucru a pus minerii sub presiune. Acum s-ar părea că se află pe punctul de a ceda.
Compania nu a reușit să atragă investiții strategice în luna octombrie, ceea ce, la momentul respectiv, nu a fost de bun augur pentru viitorul său. Argo este o companie cotată la bursă, dar prețul acțiunilor sale a fost suspendat vineri în așteptarea unui anunț. Vom vedea care este acel anunț, cel mai probabil astăzi.
Cultivarea lalelelor folosind bitcoin
O fermă olandeză de lalele face furori cu vestea că folosește energia și căldura create de o instalație de minerit bitcoin pentru a cultiva lalele. Ferma a apelat la bitcoin, o inovație interesantă, impusă de criza energetică europeană.
Ferma spune că a apelat la platformele miniere de bitcoin pentru a furniza căldură pentru serele de lalele datorită creșterii costurilor energetice cauzate de conflictul din Ucraina. Serverele de bitcoin sunt, la rândul lor, alimentate cu energie solară, ceea ce face ca procesul să fie eficient din punct de vedere energetic.
Ironia folosirii tehnologiei bitcoin pentru a cultiva lalele (cauza uneia dintre marile bule financiare din istorie) este absolut logică. Nu numai că ferma poate câștiga bitcoin prin procesul de minerit, dar face acest lucru într-un mod ecologic.
Susținătorii Bitcoin se grăbesc să apere criptoactivul atunci când se vorbește despre utilizarea energiei. Apar tot mai des soluții inedite ca aceasta. O altă idee de acest fel este, de exemplu, atașarea platformelor de minerit la parcurile eoliene. Aceasta înseamnă că atunci când nu este nevoie de turbine eoliene, dar vântul bate, platforma de minerit poate fi pornită pentru a aduce operatorului de energie bani în plus.
Acest articol a fost primit la redacție de la eToro
Despre eToro
eToro este o platformă de investiții cu active multiple ce permite oamenilor să își dezvolte cunoștințele și să-și crească veniturile ca parte a unei comunități globale de investitori de succes. Compania a fost fondată în 2007 cu misiunea de a face accesibile piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. Platforma eToro permite tuturor să investească în activele pe care și le doresc, de la acțiuni la mărfuri până la active cripto. Suntem o comunitate globală cu peste 30 milioane de utilizatori înregistrați care își împărtășesc strategiile de investiții; oricine poate copia tranzacțiile celor care au avut cel mai mult succes. Datorită simplității platformei, utilizatorii pot cumpăra, deține sau vinde active, pot să își monitorizeze portofoliul în timp real, și pot tranzacționa oricând doresc.
Atenționare privind exonerarea de răspundere
Această comunicare este doar în scopuri de informare și educație și nu trebuie luată drept sfat pentru investiții sau recomandare personală, ofertă sau solicitare de a cumpăra sau vinde orice instrumente financiare. Acest material a fost pregătit fără a ține cont de vreun obiectiv de investiții anume al destinatarului sau de situația sa financiară și nu a fost pregătit în conformitate cu cerințele legale și de reglementare pentru promovarea cercetărilor independente. Orice referință la performanțele trecute sau viitoare ale unui instrument financiar, indice sau produs de investiții complex nu sunt și nu trebuie considerate a fi un indicator sigur pentru rezultate viitoare. eToro nu își asumă nicio răspundere că informațiile incluse în acest raport sunt în totalitate corecte și complete.