vineri, septembrie 22, 2023
AcasăREVISTA ONLINEArticolePatronate europene în atenție - astăzi, Asociația Federală a Industriei Germane (BDI)

Patronate europene în atenție – astăzi, Asociația Federală a Industriei Germane (BDI)

Asupra Asociației Federale a Industriei Germane (BDI) nu există un consens atunci când vine vorba despre traducerea în limba română, diverse publicații numind-o fie Uniunea Federală a Industriei Germane (Deutesche Welle), fie Federația Industriilor Germane (cursedeguvernare.ro ) etc.

Având în vedere titulatura germană, însă, Bundesverband der Deutschen Industrie, are mult mai mult sens ca în limba română să folosim singularul sugerat de această denumire și nu pluralul folosit în unele traduceri în limba engleză a aceleiași denumiri, de unde și confuzia întâlnită în aceste cazuri – Federation of German Industries.

Cât privește istoria BDI, primul președinte al acesteia, Fritz Berg, este consemnat încă din anul 1949 ca deținător al acestei funcții, în vreme ce astăzi gruparea reunește nu mai puțin de 39 de organizații și asociații profesionale, dintre care amintim: Arbeitsgemeinschaft Keramische Industrie, Gesamtverband der deutschen Textil- und Modeindustrie, Verband der Automobilindustrie (VDA) etc. Supranumită și „Vocea industriei germane”, se estimează că BDI reprezintă peste 100.000 de întreprinderi mici și mijlocii, afaceri de familie, dar și corporații. De asemenea, trebuie notat faptul că participarea membrilor se face pe bază de voluntariat.

În imagine, Dieter Kempf, actualul președintel al BDI. Sursa foto: globalbusinesscoalition.org

Nu în ultimul rând, BDI este totodată și un puternic grup de advocacy, având dese luări de poziție pe teme de larg interes pentru societatea germană și nu numai. Una dintre cele mai recente astfel de poziționări a avut loc de altfel chiar la numai câteva ore după ce președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a propus o nouă țintă climatică pentru 2030 în primul să discurs său privind starea Uniunii.

La scurt timp după această alocuțiune, de altfel, președintele Federației Industriilor Germane (BDI), Dieter Kempf, a subliniat clar faptul că o creștere a obiectivului actual pentru 2030 cu încă 15% ar însemna o creștere de aproximativ cinci ori a eforturilor celor 27 de state membre ale Uniunii Europene.

Conform calculelor BDI, de exemplu, după cum nota recent greendeal.ro, Germania ar trebui să investească 2,3 trilioane de euro pentru a atinge neutralitatea climatică în 2050. „Puteți afla care dintre celelalte 26 de țări își poate permite să facă acest lucru. Nivelul de ambiție diferă nu numai în UE, ci și la nivel global”, a declarat Dieter Kempf.

Obiectivul Comisiei Europene este fezabil, dar aproape de „prea ambițios”, a adăugat el, conform publicației mai sus amintite.

Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este scriitor și jurnalist, având la activ patru volume publicate, fost bursier J.W.Fulbright pe scenaristică de film și televiziune (în cadrul New York Film Academy), fost bursier al Uniunii Scriitorilor din România, fost rezident al Festivalului de Literatură și Traducere Iași (FILIT), finalist al concursului de scenarii de lung-metraj HBO-TIFF (2005). În presă, comentează frecvent pe teme sociale, economice și politice pe blogurile Adevărul, fiind de asemenea fost colaborator al publicațiilor România Liberă și Academia Cațavencu, dar și realizator TV în cadrul unor trusturi precum PRO TV, Digi 24 și Prima TV.

Parteneriat PWN Romania – Dynamic Business Connection

PWN România mobilizează o rețea de parteneri în sprijinul promovării leadership-ului feminin  Alături de noile ediții ale programelor sale tradiționale, Professional Women’s Network România lansează în...

Ministerul Finantelor continua emisiunile de titluri de stat Fidelis pentru populatie...

Oferta publica initiala primara (IPO) cuprinde cinci emisiuni, in euro si lei, dintre care una este dedicata donatorilor de sange Titlurile de stat...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente