sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăREVISTA ONLINEArticolePatronate europene în atenție. Astăzi, Asociația Europeană a Profesiilor Imobiliare (CEPI)

Patronate europene în atenție. Astăzi, Asociația Europeană a Profesiilor Imobiliare (CEPI)

Asociația Europeană a Profesiilor Imobiliare (European Associationa of Real Estate Professionals), sau CEPI, a luat în ființă în Bruxelles în anul 1990 ca o organzație non-profit. Peste 300.000 de brokeri și administratori din peste 30 de asociații naționale de profil sunt reuniți sub umbrela acesteia, ceea ce o face să fie totodată unul dintre cele mai mari grupuri de advocacy pentru profesiile de servicii din industria imobiliară. Biroul asociației este situat la Bruxelles, în imediata vecinătate a Parlamentului European și a Comisiei UE.

De la 1 ianuarie 2020, noul președinte CEPI este Karen Van De Woestyne, activă în sectorul real estate încă din anul 2005, cu studii în domeniul telecomunicațiilor, ingineriei civile și economiei aplicate. Cât privește sectorul telecomunicațiilor, Karen Van De Woestyne a lucrat numeroși ani în cadrul Alcatel, ulterior migrând către sectorul imobiliarelor și acumulând ani de experiență în medierea vânzărilor, medierea închirierii, expertiza și administrarea proprietății.

Dintre obiectivele CEPI, îl menționăm pe acela de a obține șanse egale pentru agenții imobiliari și managerii din toate țările europene, motiv pentru care asociația participă deja la așa-numitul „exercițiu de evaluare reciprocă” al Comisiei UE pentru profesiile imobiliare, menit să promoveze concurența egală între profesiile imobiliare din Europa. Altfel spus, creșterea afacerilor imobiliare transfrontaliere necesită reguli uniforme de acces profesional, de unde și dezideratul CEPI: atunci când asociațiile profesionale naționale lucrează împreună, consumatorii vor fi mai bine protejați când cumpără proprietăți.

De asemenea, unul dintre cele mai importante proiecte CEPI este introducerea unui așa-numit card profesional pentru agenții imobiliari, ceea ce ar înlesni, în esență, activitatea brokerilor imobiliari din Europa, ajutându-i să poată opera mult mai ușor peste granițe. Prin urmare, CEPI-CEI susține această introducere pe termen lung și îndeamnă toate asociațiile naționale de profil să participe activ la această fază introductivă, cardul profesional fiind o componentă importantă pentru dezvoltarea în continuare a profesiilor imobiliare din Europa.

Nu în ultimul rând, CEPI este implicată activ și în procesele de educație și formare profesională ale altor țări europene, un exemplu în acest sens fiind chiar România. Astfel, Centrul de Educatie & Coaching în Afaceri – CECA, înființat în anul 2007, afiliat la Uniunea Națională a Agenṭiilor Imobiliare din România, a primit în anul 2020, din partea CEPI, recunoașterea calității cursurilor de formare profesională a agenṭilor imobiliari din România precum și a faptului că aceste cursuri sunt în concordanță cu standardele profesionale europene.

Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este scriitor și jurnalist, având la activ patru volume publicate, fost bursier J.W.Fulbright pe scenaristică de film și televiziune (în cadrul New York Film Academy), fost bursier al Uniunii Scriitorilor din România, fost rezident al Festivalului de Literatură și Traducere Iași (FILIT), finalist al concursului de scenarii de lung-metraj HBO-TIFF (2005). În presă, comentează frecvent pe teme sociale, economice și politice pe blogurile Adevărul, fiind de asemenea fost colaborator al publicațiilor România Liberă și Academia Cațavencu, dar și realizator TV în cadrul unor trusturi precum PRO TV, Digi 24 și Prima TV.

NAI Romania: Creșterea numărului de investitori români în Dubai crește expunerea...

Dubaiul se află pe locul al doilea între cele mai puțin riscante piețe imobiliare din lume, având un risc de numai 0,16%, după...

🎥 Evaluare imobiliara, evaluare de business. Tendințe în piață imobiliară.

Am vorbit despre antreprenoriat în domeniul imobiliar și în domeniul evaluărilor imobiliare și de business, despre evotutiile din domeniul imobiliar în contextul crizelor mai...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,933FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro