sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăREVISTA ONLINEArticoleO divă printre patronii români

O divă printre patronii români

Lumea selectă a patronilor români este în fierbere mare. Își dau telefoane unii altora, schimbă informații prin email despre marea veste a acestor zile… O divă s-a infiltrat cu grație printre manageri!

Numele său este Adina Elena Niculae. Vârsta: 31 de ani. Marea sa pasiune – pilotajul. Jucăria preferată – un elegant elicopter în valoare de 11 milioane euro. Dar, cum a fost propulsată Adina Elena Niculae în topul patronilor din România? În urmă cu câteva zile, numitul Ioan Nicolae (66 de ani), patronul clubului de fotbal Astra Giurgiu a fost condamnat la cinci ani de închisoare, cu executare.

Paranteză. Aici, trebuie să vă relatez o amintire cu Ioan Niculae. Cu ocazia unei deplasări în străinătate cu avionul, observ printre pasageri o figură cunoscută, la clasa I. De unde îl știu eu pe acesta? Reporterul sportiv din mine se trezește din amorțeală și rostește clar: Ioan Nicolae. Mă duc la el, stăm de vorbă preț de 2-3 minute, timp suficient să fac un mic interviu. La final, întreb cu discreție: ,,Pot să amintesc și de dânsa în relatarea mea ?’’ Fac cu capul spre o zână blondă care stătea lângă el și privea indiferentă prin hublou. Patronul îmi face semn cu capul că nu! OK. Dialogul a apărut fără divă, așa cum a dorit interlocutorul, să mai am credit la el și data viitoare. Acum va trebui să aștept, cel puțin cinci ani de zile, deoarece este la ,,mititica”. Cu o avere estimată undeva între 700 de milioane și un miliard de euro, I.N. a fost găsit vinovat pentru instigare la evaziune fiscală, instigare la spălare de bani și cumpărare de influență. Concret, a încheiat contracte fictive pentru firma sa, în așa fel încât profitul societății să fie mai mic, drept pentru care să plătească mai puțin TVA statului român și, de asemenea, să plătească impozite mai mici.

Revenim. Fata lui, diva blondă de care am vorbit, a preluat toate afacerile. Inclusiv conducerea clubului de fotbal. Duminică seara, fotbaliștii chiar au reușit o victorie cu 2-0, în fața dinamoviștilor bucureșteni. Antrenorul Eugen Neagoe a vorbit deja despre Adina Elena Niculae ca despre ”patroana” clubului.

Fiica magnatului este absolventă a Facultății de Management, din cadrul ASE, și este implicată în mai multe afaceri ale tatălui ei. Adina este co-parteneră inclusiv în afacerea InterAgro, companie care administrează peste 50.000 de hectare de teren agricol.

Adina Niculae s-a ținut mereu departe de lumea mondenă din România, iar aparițiile ei în presă au fost extrem de rare. Deține 51% dintr-o companie de taxi aerian, Inter Aviation, care are în dotare avioane de lux în valoare de peste 50 de milioane de euro. În urmă cu șase ani, Adina Niculae conducea un Ferrari 612 Scaglietti, iar acum merge cu altă marcă. O voi dezvălui la finalul textului meu de azi.

Tatăl său a înființat împreună cu un partener chinez, în 1995, compania InterAgro, care a devenit lider în agricultura românească. În afaceri a intrat la începutul anilor 1990, când a fondat cu un asociat turc compania Interaction, care tranzacționa produse chimice.

I.N. a fost condamnat inițial pe 27 ianuarie, în acest an, la 3 ani și jumătate de pușcărie, numai că, acum, Curtea de Apel, care a dat și sentința definitivă, i-a majorat pedeapsa de la 3 ani și jumătate în spatele gratiilor, la 5 ani de pușcărie cu executare.

Fotbaliștii Adinei Niculae  au obținut deja prima victorie. Să vedem dacă și afacerile vor merge tot așa de bine, precum automobilul pe care îl conduce acum, marca Porsche.

Aristotel Bunescu – UZPR

Foto: pixabay


Aristotel Bunescu
a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva

Nvidia conduce revoluția industrială a inteligenței artificiale

Există o poveste legată de goana după aur din California, cum că doar câțiva căutători norocoși s-au îmbogățit, însă adevărul e că au existat...

Conferința FOCUS București, eveniment marca CCIB, la a șasea ediție

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat, în Aula Carol I din sediul său istoric, cea de a șasea ediţie...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,933FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro