joi, iulie 18, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaMinistrul Finanțelor, Adrian Câciu, la întâlnirea cu Paolo Gentiloni, comisar european pentru...

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, la întâlnirea cu Paolo Gentiloni, comisar european pentru Economie: ”Venim cu un pachet de măsuri pentru susținerea economiei și a gospodăriilor în această perioadă complicată şi în același timp ne menținem angajamentele din PNRR”

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, și comisarul european pentru Economie, Paolo Gentiloni, au trecut în revistă astăzi, 28 martie a.c., într-o întâlnire organizată la sediul Ministerului Finanțelor, principalele direcții de acțiune pentru atenuarea impactului crizei din Ucraina și măsurile luate de România pentru implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Cei doi oficiali au convenit că actuala criză generată de agresiunea rusă din Ucraina reclamă măsuri solidare și unitare ale Statelor Membre, iar continuarea reformelor și a investițiilor din planurile de redresare și reziliență trebuie să fie o parte a soluției în acest sens.

”România este în prima linie a eforturilor de sprijin a refugiaților din Ucraina, având în vedere că până acum au intrat în țara noastră peste 590 de mii de ucraineni, dintre care 80 de mii au rămas pe teritoriul țării noastre. Beneficiile acordate refugiaților includ măsuri active de integrare pe piața muncii sau în sistemul de educație. Am găsit înțelegere la nivelul Comisiei Europene la solicitările noastre de a acoperi o parte din costurile pentru refugiați din fonduri europene deja existente. Totodată, la nivel comunitar trebuie să continue analizele privind instrumentele de sprijin necesare, ținând cont de incertitudinile legate de durata și de amploarea crizei ucrainene. În același timp, vom veni în Guvern cu un pachet de măsuri prin care să răspundem provocărilor privind creșterea prețurilor la energie și impactul mai amplu al situației din Ucraina în privința lanțurilor de aprovizionare, a pieței alimentare sau a susținerii șomajului tehnic pentru agenții economici cei mai afectați și a inserției pe piața muncii a unor categorii defavorizate. Toate aceste măsuri vor fi promovate pe fondul menținerii tuturor angajamentelor României cu privire la reformele și investițiile din PNRR”, a subliniat ministrul Adrian Câciu.

La rândul său, comisarul european Paolo Gentiloni a apreciat stadiul implementării PNRR de către România și a dat asigurări că țara noastră va fi sprijinită în continuare în eforturile de susținere a refugiaților din Ucraina.

Comisarul european a subliniat necesitatea unor măsuri coordonate în spiritul unității și solidarității europene și în privința provocărilor de pe piața energiei. În acest sens, demnitarul a prezentat cele trei niveluri de intervenție ale Comisiei Europene: pe termen scurt pentru atenuarea impactului creșterii prețurilor la energie, pe termen mediu în direcția achizițiilor comune și a construirii rezervelor de gaze și, în perspectivă, pentru întărirea strategiei de tranziție climatică.

Comunicat de presă

 

Suprafața împădurită a județului Dolj va crește cu 12% până în...

Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet, a participat marți, 28 noiembrie 2023, la plantarea primei păduri din nisipurile Olteniei, realizată prin fonduri PNRR....

finanțări nerambursabile pentru împăduriri

Secretarii de stat din MMAP vor organiza întâlniri locale privind Campania Națională de Împăduriri 2022-2026, în toate județele țării Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP)...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,919FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro