miercuri, februarie 21, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaMinisterul mediului, apelor și pădurilor anunță câștigătorii concursurilor pentru elevi “Suntem...

Ministerul mediului, apelor și pădurilor anunță câștigătorii concursurilor pentru elevi “Suntem SuperEroi”

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), prin Unitatea de Implementare a Proiectului Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți (CIPN), anunță câștigătorii concursului pentru elevi “Suntem SuperEroi” în cadrul campaniei naționale de conștientizare a proiectului “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”, sub sloganul APĂR APA.

În ciuda contextului pandemic ce a îngreunat activitățile educaționale în întreaga țară, concursul s-a bucurat de un larg interes în rândul UAT-urilor beneficiare ale investițiilor cofinanțate de MMAP. Participanții au găsit atractive mecanismele de concurs ce au implicat activități online și offline, în principal parteneriate între generații în scopul comun al protecției mediului și responsabilității civice.

Una dintre cele mai importante și așteptate probe din acest concurs a fost organizarea unei acțiuni de protecție a mediului în fiecare localitate participantă, documentată foto sau video de fiecare echipă participantă formată din câte 10 elevi din ciclurile primar și gimnazial, alături de un profesor coordonator.

Echipele s-au  întrecut în creativitate artistică și civică, fiecare dintre proiectele rezultate fiind unic și foarte important. Astfel, dintre cele 153 de echipe înscrise în prima etapă, juriul a avut o misiune foarte dificilă, aceea de a valida, apoi de a evalua cele 54 proiecte înscrise în Galeria finaliștilor disponibilă aici https://apanoastra.ro/suntem-supereroi/galerie-proiecte. Implicarea comunităților în inițiativă a fost pe măsură, votul publicului fiind decisiv în stabilirea câștigătorilor.

Cele mai active 10 echipe de SuperEroi ce s-au remarcat pe durata competiției provin din următoarele UAT-uri:

 1. Dumbrăveni, jud. Suceava- Locul I
 2. Sita Buzăului, jud. Covasna- Locul II
 3. Cuza Vodă, jud. Călărași- Locul III
 4. Dobrotești, jud. Teleorman
 5. Scărișoara, jud. Olt
 6. Răcăciuni, jud. Bacău
 7. Hoceni, jud. Vaslui
 8. Târgșoru Vechi, jud. Prahova
 9. Ciceu, jud. Harghita
 10. Cernat, jud. Covasna

Clasamentul integral este disponibil pe https://apanoastra.ro/suntem-supereroi/

Cele trei echipe de SuperEroi de pe podium vor primi laptopuri, tablete, respectiv seturi camping iar toți participanții validați în concurs vor primi diplome nominale și materiale promoționale și de conștientizare ce confirmă contribuția lor importantă la misiunea de reducere a poluării apelor și mediului înconjurător.

Odată cu finalizarea concursului Suntem SuperEroi s-a încheiat și seria extragerilor de top players DROPLEX. Ajunsă la a șasea și ultima ediție, jocul educațional online DROPLEX a desemnat ultima serie de 10 câștigători ai premiilor constând în tablete electronice. Mai multe detalii sunt disponibile pe  https://apanoastra.ro/droplex

Dacă pentru cei mici concursurile cu premii APĂR APA s-au încheiat cu multă veselie și premii pe măsură, adevărata provocare a lor însă abia începe. Misiunea protejării mediului nu se șfârșește niciodată, ci, dimpotrivă, nevoia de a responsabiliza cât mai multă lume în această direcție devine un obiectiv major pentru un viitor durabil.

De aceea, micii SuperEroi au predat ștafeta competițiilor pe teme de protecția mediului celor mari, părinți, frați, bunici. Aceștia pot participa la concursul “Fermier Responsabil” ce le oferă posibilitatea de a aprofunda noile acțiuni și reguli de bune practici agricole pentru prevenirea poluării apei cu nitrați, dar și de a câștiga bonuri cadou pentru achiziționarea de materiale necesare construirii de platforme individuale de colectare a gunoiului de grajd.

Concursul este în derulare, anunțarea câștigătorilor și decernarea premiilor fiind programate pentru luna aprilie 2022.

***   ***   ***

comunicat de presa


 • Tags / Etichete / rubrici:
 • green

România mizează pe energia regenerabilă. 3.000.000 de panouri fotovoltaice au primit...

Proiectele care vizează folosirea energiei solare sau eoliene, pentru producerea energiei electrice, sunt unele din cele mai importante investiții aprobate din punct de vedere...

Brazii uscați sunt un reciclabil valoros. Să îi ajutăm să se...

Tradiția păstrării bradului natural până la Sărbătoarea Sfântului Ioan e greu de respectat, mai ales în cazul brazilor împodobiți cu mult înainte de Crăciun,...
spot_img
spot_img
spot_img

video

Secretul banilor

Atelier de comunicare

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro