vineri, iunie 21, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaMiercuri, 22 mai, la CCIB, Conferința FOCUS București

Miercuri, 22 mai, la CCIB, Conferința FOCUS București

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) organizează miercuri, 22 mai 2024, începând cu ora 9:30, a VI-a ediție a Conferinței FOCUS București – Digitalizare și Dezvoltare Urbană.

Evenimentul va reuni în Aula Carol I a Palatului CCIB (Str. Ion Ghica nr. 4) reprezentanți ai comunității de afaceri a Capitalei, precum și oficiali din administrația centrală și locală, cu scopul de a clarifica problemele apărute în relația autorități – mediu de afaceri și pentru a identifica soluții și bune practici menite să transforme Bucureștiul într-o metropolă modernă a business-ului românesc.

În cadrul acestei ediții, desfășurate sub sloganul „Conectând tehnologia cu sustenabilitatea pentru un București mai bun”, vor fi abordate într-o manieră interactivă următoarele teme: digitalizarea, motor al dezvoltării urbane sustenabile; e-guvernare și participare civică în dezvoltarea urbană; smart city și calitatea vieții în mediul urban; inovare digitală în construcții și planificare urbană; infrastructura inteligentă de transport; gestionarea eficientă a resurselor de apă și deșeurilor; instrumente de finanțare prin PNRR; tehnologii digitale pentru promovarea și gestionarea turismului din București.

„Promovarea punctelor forte ale Capitalei şi rezolvarea problemelor sale sistemice se pot face eficient doar printr-un dialog constructiv între comunitatea de afaceri, administrația publică și societatea civilă. În ceea ce ne privește, ne exprimăm întreaga deschidere de a pune în slujba acestui efort de echipă instrumentele specifice unei camere de comerţ solide, precum și sistemul complex de relații construit de organizația noastră de-a lungul timpului, pe plan intern și extern. Prin cooperare avem șansa de a iniția și dezvolta proiecte utile şi viabile, cu un singur câştigător: Bucureştiul. Experiența colegilor mei din Austria și Ungaria demonstrează că acest lucru este posibil. Așadar, se anunță un eveniment interesant, generator de plus-valoare, la care îi invit pe reprezentanții comunității de afaceri”, declară Iuliu Stocklosa, președintele Camerei București.

Conferința, cu un pronunțat caracter interactiv, constituie un excelent prilej pentru participanți – autorități, lideri, experți și profesioniști din diverse domenii –pentru a discuta și a dezvolta strategii inovatoare care să transforme Bucureștiul   într-un oraș inteligent, durabil și adaptat la nevoile viitorului.

CCIR și Romanian Board of Trade Toronto susțin parteneriatul economic România-Canada

București, 20 iunie 2024: Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), dl Mihai Daraban, a avut, în data de 20 iune a.c.,...

Intracom Telecom implementeaza sistemul informatic avansat de securitate fizică pentru Aeroportul...

Atena, Grecia - 20 iunie 2024 - Intracom Telecom, furnizor global de tehnologie și soluții, anunță atribuirea proiectului privind Sistemul de Gestionare a Informațiilor...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,928FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro