sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaMediul de afaceri din România invitat să investească în Cipru

Mediul de afaceri din România invitat să investească în Cipru

București, 15 septembrie 2022: Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Ciprului și Ministerul Energiei, Comerțului și Industriei al Republicii Cipru a organizat miercuri, 14 septembrie, Forumul România – Cipru: valorificarea oportunităților de afaceri. Evenimentul s-a desfășurat în marja vizitei oficiale în România a dlui. Kyriacos Kokkinos, ministrul adjunct al cercetării, inovării și digitalizării din Republica Cipru și a dlui. Marios Klitou, Președintele Cyprus-Romanian Business Association.

Forumul a avut ca temă centrală consolidarea relațiilor de afaceri dintre cele două state, cu accent pe domeniile IT&C, juridic, consultanță și audit. Peste 60 de companii din România și Cipru au participat la sesiunea B2B, organizată în cadrul Forumului de afaceri, cu scopul de a identifica cele mai bune oportunități de business.

Secretarul General al CCIR, dl. Ovidiu Silaghi, a transmis mesajul Președintelui Camerei Naționale, dl. Mihai Daraban: „Evenimentul de astăzi reprezintă o mare oportunitate de a relua dialogul dintre companiile românești și companiile cipriote pentru consolidarea relațiilor noastre economice bilaterale. Trebuie ținut cont de existența unui potențial încă neexploatat în sectorul IT&C, precum și în cel al serviciilor. Conform datelor noastre, comerțul bilateral total de servicii se ridică la 236 milioane euro, la sfârșitul anului 2020, în timp ce comerțul total cu mărfuri este de aproximativ 186 milioane euro, la finele anului 2021. Aceste cifre evidențiază importanța comerțului cu servicii între România și Cipru, motiv pentru care sunt convins că principala direcție a cooperării economice bilaterale ar trebui să fie creșterea schimbului de servicii și de know-how în materie de noi tehnologii, cercetare, inovare și digitalizare”.

„Republica Cipru s-a transformat într-un hub tehnologic, asigurând legătura între Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Nord. O întreagă insulă a devenit un centru de afaceri puternic, un adevărat jucător regional, care răspunde nevoilor oamenilor de afaceri și profesioniștilor din domeniu. Cipru este un model de dezvoltare durabilă bazat pe know-how, inovație și progres tehnologic. Nu ne limităm însă numai la proiectele din domeniul IT, investitorii străini putând găsi oportunități de afaceri și în alte domenii, precum: educație, energie regenerabilă, sănătate, turism sau imobiliare. Invit oamenii de afaceri ciprioți și români, prezenți la evenimentul organizat de CCIR, să profite de sesiunea B2B pentru a stabili noi legături comerciale”, a declarat ministrul adjunct al cercetării, inovării și digitalizării din Republica Cipru, dl. Kyriacos Kokkinos.

Background
Potrivit datelor ONRC, valoarea totală al schimburilor comerciale România-Cipru, era de aproape 185,99 de milioane de euro, la sfârșitul anului 2021. La nivelul lunii aprilie 2022, în România activau un număr de 6396 de companii cipriote, cu o valoare totală a capitalului social subscris de peste 4,81 miliarde de euro.


SUNWAVES FESTIVAL, SW DUNES ÎN RAS AL-KHAIMAH, UAE, 02-05 MARTIE 2023

PRIMUL BRAND ROMÂNESC CE ORGANIZEAZĂ UN FESTIVAL DE MUZICĂ ÎN EMIRATELE ARABE UNITE. PRIMUL FESTIVAL DIN LUME CE PRIMEȘTE APROBARE PENTRU A-ȘI DESFĂȘURA PROGRAMUL...

consultare publică, proiectul de procedură pentru implementarea schemei de ajutor de...

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a lansat vineri, 16 septembrie a.c., spre consultare publică, proiectul de procedură pentru implementarea schemei de ajutor de minimis prevăzută...
spot_img
spot_img
spot_img

video

Secretul banilor

Atelier de comunicare

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro