miercuri, octombrie 4, 2023
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaJETRO propune organizarea, cu ajutorul CCIR, a unei serii de misiuni de...

JETRO propune organizarea, cu ajutorul CCIR, a unei serii de misiuni de achiziții în România

București, 13 februarie 2023: Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), dl. Mihai Daraban, a avut în ziua de 13 februarie a.c., o întrevedere cu dl. Shigeyo Nishizawa, director general al Japan External Trade Organization (JETRO) România, în vederea continuării demersurilor referitoare la consolidarea relațiilor bilaterale dintre cele două state.
 
„La nivelul CCIR există o deschidere totală în ceea ce privește organizarea unor evenimente comune cu partea japoneză pentru a pune în legătură directă oamenii de afaceri din cele două state. Datorită acordului de liber schimb Uniunea Europeană (UE) – Japonia, în momentul de față se constată o creștere vizibilă a schimburilor comerciale mai ales în ceea ce privește industria auto, în sectorul utilajelor industriale, precum și în industria IT&C. În acest context, devine foarte importantă organizarea unei misiuni japoneze de achiziții. De asemenea, investitorii japonezi trebuie să ia în considerare potențialul zonei Constanța, având în vedere avantajele conferite de portul și șantierul naval Constanța, mai ales dacă ne referim la reducerea cu cel puțin 60% a timpului de tranzitare a transporturilor navale ce folosesc ruta canalul Suez – Portul Constanța, în comparație cu cele care au ca destinație Portul Rotterdam. Totodată, Portul Constanța poate reprezenta și o oportunitate de investiție pentru JETRO, prin realizarea unui hub al mărfurilor japoneze în drum spre statele UE”, a declarat președintele CCIR, dl. Mihai Daraban.
 
„Ne dorim să organizăm cu ajutorul CCIR o serie de misiuni de achiziții la București, așa cum am procedat și în anii anteriori. Astfel, preconizăm ca prima misiune japoneză să aibă loc în cursul lunii octombrie 2023. Apreciem în mod deosebit parteneriatul cu CCIR, desfășurat timp de peste cinci ani, profesionalismul, seriozitatea și implicarea organizației dumneavoastră fiind la cel mai înalt nivel. Vă asigurăm că și în viitor  vom acționa intens pentru o dezvoltare continuă a relațiilor comerciale dintre cele două state și vom valorifica poziţia CCIR ca reprezentant de vârf al comunităţii de business din ţara dumneavoastră”, a declarat directorul general JETRO, dl. Shigeyo Nishizawa.
 
JETRO (Japan External Trade Organization) este o organizație guvernamentală japoneză înființată în 1958, care are ca obiect de activitate promovarea comerțului și investițiilor reciproce dintre Japonia și restul lumii. Scopul inițial al activității JETRO a fost de a promova exporturile companiilor japoneze în străinătate, dar în secolul al XXI-lea activitatea s-a concentrat în special pe atragerea de investiții străine și pe sprijinirea firmelor mici și mijlocii din Japonia, în vederea maximizării potențialului lor de export la nivel mondial.

Camera bucureșteană a premiat firmele din sectorul 6

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), cu sprijinul Primăriei sectorului 6, a organizat în Aula Carol I din sediul său istoric...

Arbitrajul comercial – cea mai eficientă cale de soluționare a disputelor...

Arbitrajul comercial – cea mai eficientă cale de soluționare a disputelor pentru mediul public și privat de afaceri Propusă de însăși comunitatea de afaceri,...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente