vineri, martie 1, 2024
AcasăFără categorieIULIAN IGNAT - DADESTAR CHAVESTE. POVESTE LĂUTĂREASCĂ

IULIAN IGNAT – DADESTAR CHAVESTE. POVESTE LĂUTĂREASCĂ

Muzeul Național al Țăranului Român vă invită joi, 7 decembrie 2023, ora 18.00, Sala Media, la vernisajul expoziției de fotografie și la lansarea cărții lui Iulian Ignat, Dadestar Chaveste. Poveste lăutărească. Intrarea este liberă. 

Iulian Ignat: Pentru această carte am rescris, într-o notă personală, interviurile și reportajele publicate de-a lungul a 20 de ani în revista Formula AS. Volumul conține, pe lângă poveștile lăutarilor și 64 de fotografii în alb și negru, între care 20 fac subiectul celei de-a 14 expoziții personale de fotografie. Am fost cucerit de căldura acestor oameni, de umorul lor, voluntar sau involuntar, de naturalețea, de firescul lor și, în primul rând, de muzica lor. I-am urmat și fotografiat pe scene cu ștaif din București, savurându-și triumful în fața a mii de spectatori, sau în satele lor, în câmpia prăfuită, pe dealuri înverzite. Îi văd ca pe niște mesageri ai unei meserii magice, transmițători ai unei muzici vechi, purtate din generație în generație până în ziua de astăzi. „Din tată în fiu“ se spune în limba romani „dadestar chaveste“.

Expoziția va putea fi vizitată în Sala Media, până la 17 decembrie 2023, de miercuri până duminică, între orele 10.00 și 18.00. Luni și marți este închis.


AUD.ASCULT | SOUND PERFORMANCE CU TEO RĂDULESCU

AUD.ASCULT | SOUND PERFORMANCE CU TEO RĂDULESCU, 25 noiembrie 2023, de la ora 16.00 și 17.30, Muzeul Național al Țăranului Român Muzeul Național al Țăranului Român...

TÂRGUL DE SFÂNTUL DUMITRU – de antichități țărănești – 27 –...

Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă, începând de vineri, 27, până duminică, 29 octombrie 2023, între orele 10 și 18, la Târgul de...
spot_img
spot_img
spot_img

video

Secretul banilor

Atelier de comunicare

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro