vineri, iulie 19, 2024
AcasăFără categorieIULIAN IGNAT - DADESTAR CHAVESTE. POVESTE LĂUTĂREASCĂ

IULIAN IGNAT – DADESTAR CHAVESTE. POVESTE LĂUTĂREASCĂ

Muzeul Național al Țăranului Român vă invită joi, 7 decembrie 2023, ora 18.00, Sala Media, la vernisajul expoziției de fotografie și la lansarea cărții lui Iulian Ignat, Dadestar Chaveste. Poveste lăutărească. Intrarea este liberă. 

Iulian Ignat: Pentru această carte am rescris, într-o notă personală, interviurile și reportajele publicate de-a lungul a 20 de ani în revista Formula AS. Volumul conține, pe lângă poveștile lăutarilor și 64 de fotografii în alb și negru, între care 20 fac subiectul celei de-a 14 expoziții personale de fotografie. Am fost cucerit de căldura acestor oameni, de umorul lor, voluntar sau involuntar, de naturalețea, de firescul lor și, în primul rând, de muzica lor. I-am urmat și fotografiat pe scene cu ștaif din București, savurându-și triumful în fața a mii de spectatori, sau în satele lor, în câmpia prăfuită, pe dealuri înverzite. Îi văd ca pe niște mesageri ai unei meserii magice, transmițători ai unei muzici vechi, purtate din generație în generație până în ziua de astăzi. „Din tată în fiu“ se spune în limba romani „dadestar chaveste“.

Expoziția va putea fi vizitată în Sala Media, până la 17 decembrie 2023, de miercuri până duminică, între orele 10.00 și 18.00. Luni și marți este închis.


Alături de Eliza Yokina, Mircea Cărtărescu și Ștefan Câlția sau Maria...

Peste 40.000 de persoane au urmărit podcastul Cronicari Digitali în al nouălea sezon, aproape jumătate preferând varianta video, disponibilă din 2024 pe Youtube; ...

VEȘMINTE ALE TRECUTULUI EXPOZIȚIE DE COSTUME ȘI PODOABE TRADIȚIONALE DIN BANAT

VEȘMINTE ALE TRECUTULUI - EXPOZIȚIE DE COSTUME ȘI PODOABE TRADIȚIONALE DIN BANAT 23 mai – 16 iunie 2024, Sala Noua Galerie Muzeul Național al Țăranului Român Muzeul Național...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,919FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro