joi, noiembrie 30, 2023
AcasăFără categorieIndicii bursieri de la Bursa de Valori București consemnează valori pozitive și...

Indicii bursieri de la Bursa de Valori București consemnează valori pozitive și astăzi

La o ora de la deschiderea ședinței de tranzacționare la Bursa de Valori București s-au înregistrat următoarele evoluții ale indicilor bursieri:

Cea mai mare creștere de 0,36% a fost înregistrată de BET-Plus, indice ce include un număr variabil de societăți romanești listate pe piața reglementată a BVB care îndeplinesc criterii minime de selecție referitoare la lichiditate și capitalizarea bursieră.

Indicele de referință al pieței locale de capital BET, ce reflectă evoluția celor mai tranzacționate companii de pe piața reglementată a BVB, exclusiv societățile de investiții financiare (SIF-uri) a crescut cu 0,29%.

Evoluția indicilor care iau în considerare lichiditatea:

BET-XT, indice ce reflectă evoluția preturilor celor mai tranzacționate 25 de companii de pe Piață Reglementată a BVB, s-a apreciat cu 0,25%.

BET-TR, indice ce reflectă atât evoluția preturilor companiilor componente, cât și dividendele oferite de acestea, a celor mai lichide societăți românești care îndeplinesc cele mai ridicate standarde calitative, listate pe piața reglementată a BVB a crescut cu 0,29%.

BET-BK, indicele celor 30 de societăți locale sau străine, listate pe piața reglementată a BVB, cu cea mai mare capitalizare bursieră ajustată s-a apreciat cu 0,07%.

ROTX, dezvoltat de BVB împreună cu Bursa de Valori din Viena (Wiener Borse AG) care reflectă în timp real mișcarea acțiunilor ‘blue chip’ tranzacționate la Bursa de Valori București, a înregistrat o creștere de 0,26%.

Valoarea totală a tranzacțiilor a fost de 2,66 milioane lei / 0,54 milioane euro.

Acțiunile Banca Transilvania au înregistrat o evoluție de 0,35%, preț mediu 20,00, preț minim 19,96, preț maxim 20,10.
Acțiunile BRD – GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. au înregistrat o creștere de 0,86%, preț mediu 14,00, preț minim 13,98, preț maxim 14,10.
Acțiunile ERSTE GROUP BANK AG au înregistrat o scădere de 1,42%, preț mediu 170,40 preț minim 170,35, preț maxim 172,90.

BET-FI, indice ce reflectă evoluția societăților de investiții financiare (SIF-uri) s-a depreciat cu 0,15%.

BET-NG, indicele companiilor din sectorul energetic s-a apreciat cu 0,12%.

Iar BET AeRO, indice ce reflectă evoluția companiilor reprezentative de pe piața AeRO, s-a depreciat cu 0,10%.


Mihaela Aurelia Platon
Mihaela Aurelia Platon
Absolventa a Facultatii de Sociologie și Asistenţă Socială, Mihaela este pasionata de public speaking, strategii de marketing, infrastructura unei companii și afaceri.

ARIR marchează 5 ani de activitate și lansează o colecție de...

Asociația Română pentru Relația cu Investitorii - ARIR - lansează prima colecție de NFT-uri (Non-Fungible Tokens) din piața de capital din România împreună cu...

Investitorii români încep să folosească inteligența artificială

Investitorii români sunt foarte încrezători în investițiile lor și se pregătesc să contribuie mai mult la portofoliile lor în acest trimestru, arată cel mai...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente