marți, mai 30, 2023
AcasăREVISTA ONLINEArticoleFEMEIA ANTREPRENOR 2022

FEMEIA ANTREPRENOR 2022

Constantin-Daniel Cadariu, Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, a susținut o conferință de presă la Palatul Victoria, în cadrul căreia a prezentat Programul național multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul IMM – FEMEIA ANTREPRENOR 2022.

În cadrul conferinței de presă, prezentarea tehnică a Programului a fost susținută de Camelia Taină, director general în cadrul Direcției Generale Antreprenoriat și Programe de Finanțare, parte din MAT.

„Marcăm în mod simbolic demararea celui de al III-lea program din pachetul de 13 programe pregătite de minister în ideea de a susține și a dezvolta mediul de afaceri din România. Acum aproape o lună de zile, pe data de 19 iulie, am lansat primele două programe, Start-Up Nation și Start-Up Diaspora, iar saptama acesta joi, pe data de 18 august, începând cu ora 10.00 vom lansa programul „Femeia Antreprenor”, fiind al treilea apel deschis în cursul anului 2022.
Ca o caracteristică de bază a acestui program, el contribuie și la atingerea unuia dintre standardele OCDE și mă refer aici la egalitatea de gen în domeniul antreprenorial. În acest moment, în România, doar 36,84% dintre antreprenori sunt femei” a declarat, in deschidere, ministrul Constantin-Daniel Cadariu.

Programul național multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul IMM (“Programul”) continuă seria de măsuri implementate de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (“MAT”) pentru încurajarea și stimularea înființării de întreprinderi mici și mijlocii.

Bugetul estimat pentru perioada 2022-2027 este de 1.000.000.000 lei, iar bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2022, aprobat prin Legea nr. 317/2021 de aprobare a bugetului de stat pe anul 2022 este de 157.624.000 lei. Prin implementarea Programului în perioada 2022-2027 se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de 5.000 de beneficiare.

Data de la care va fi activă aplicația informatică de înscriere și gestiune a programului Femeia Antreprenor este 18 august 2022 pe site-ul https://granturi.imm.gov.ro , începând cu ora 10.00 , iar numărul de Call Center pentru informații legate de particularitățile măsurii de sprijin este 021-9059.


Cezar Iulian Armasu
Director Revista Patronatului Roman, Revista de cultura, sah si business Pallas Athena - https://pallasathena.ro/

Consiliul de instruire în industria construcțiilor

A devenit de la sine înțeles, atunci când întrebi un antreprenor sau un manager despre principalele provocări cu care se confruntă, să auzi că...

🟥 La închiderea ședinței de tranzacționare de astăzi la BVB, indicii...

Cea mai mare scădere, de 0,6%, a fost înregistrată de ROTX, indice dezvoltat de BVB împreună cu Bursa de Valori din Viena (Wiener Borse...

🟥 Bursa de Valori București a închis ședința de tranzacționare miercuri...

Cea mai mare scădere, de 0,67%, a fost înregistrată de BET-NG, indicele companiilor din sectorul energetic. Indicele de referință al pieței locale de capital BET,...

🟩 Indicii bursieri pe verde la închiderea ședinței de tranzacționare de...

Cea mai mare creștere, de 1,64%, a fost înregistrată de BET-NG, indicele companiilor din sectorul energetic. Indicele de referință al pieței locale de capital BET,...
espressocafe.ro
nemira.ro
spot_img

video

spot_img
7,774FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img
spot_img

evenimente

spot_img

asociarii, patronate

spot_img