marți, octombrie 3, 2023
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaEtapa de semnare a contractelor de finanțare din cadrul programului IMM AGRI-FOOD...

Etapa de semnare a contractelor de finanțare din cadrul programului IMM AGRI-FOOD (granturi pentru capital de lucru) a fost finalizată!

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) anunță finalizarea cu succes a etapei de semnare a contractelor de finanțare în cadrul măsurii „Granturi pentru capital de lucru acordate entităților din domeniul agroalimentar” din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin Ordonanța de Urgență nr. 61 din 06 mai 2022 privind unele măsuri pentru acordarea de microgranturi și granturi pentru capital de lucru entităților din domeniul agroalimentar cu finanțare din fonduri externe nerambursabile.

„Până la data de astăzi, 30 iunie, din totalul aplicanților înscriși în cadrul programului IMM-AGRI FOOD (granturi pentru capital de lucru), respectiv 10.961 de societăți cu activitate în domeniul agroalimentar, s-au semnat 3.473 de contracte de finanțare în sumă totală de aproximativ 249.500.000 euro. Concret, 99.8% din buget a fost contractat în termenul impus de cadrul temporar pentru măsuri de ajutor de stat, instituite cu scopul sprijinirii economiei în contextul pandemiei COVID-19. Diferența de 0.2% este reprezentantă de contractele nesemnate în termen de către aplicanți”, a declarat ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

IMM AGRI-FOOD (granturi pentru capital de lucru) este a patra măsură de sprijin gestionată cu succes de MAT, din categoria schemelor de ajutor de stat finanțate prin intermediul cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei în contextul pandemiei COVID-19, după ce primele două sesiuni aferente programului de microgranturi, Măsura 2 – granturi pentru capital de lucru și schema de sprijin dedicată HoReCa au fost finalizate în termenele procedurale și cele impuse de legislația europeană.

Această măsură a fost implementată până la etapa de contractare într-un timp record, respectiv 30 de zile lucratoare, printr-un efort susținut atât din partea ministerului și celor nouă Agenții pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului, cât și din partea partenerilor noștri de la Serviciul de Telecomunicații Speciale.


Cum poți accesa finanțare pentru digitalizare. Proiect pilot dedicat IMM-urilor din...

Banca Mondială, în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, cu sprijinul Digital Innovation Zone implementează un proiect pilot dedicat IMM-urilor din Regiunea Nord-Est...

Ministrul Mircea Fechet a anunțat lansarea programului pentru microbuze electrice școlare

Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet, a anunțat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, lansarea programului destinat achiziției de microbuze electrice, hibride...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente