duminică, iulie 14, 2024
AcasăREVISTA ONLINEArticoleDomeniul aviației va beneficia de combustibil în urma Memorandumului acord semnat între...

Domeniul aviației va beneficia de combustibil în urma Memorandumului acord semnat între Wizz Air și OMV

Conform unui comunicat, în decursul anilor 2023 și 2030 compania aeriană Wizz Air semnează un Memorandum de Înțelegere cu OMV pentru producerea combustibilului suportabil pentru aviație (SAF).

Se specifică faptul că Memorandumul va aproba Wizz Air să procure în jur de 185.000 de tone de combustibil SAF din cadrul companiei OMV. Planul a fost conceput în așa fel încât emiterea de CO2 per pasager-kilometru să fie redusă, atingând progrese semnificative.

„Anunţul de astăzi întăreşte poziţia Wizz Air ca cea mai sustenabilă alegere pentru călătoriile cu avionul şi este un element cheie din strategia de mediu a companiei aeriene, de a reduce intensitatea emisiilor de carbon cu 25% până în 2030 şi de a atinge emisii nete zero până în 2050. Cu cea mai scăzută intensitate de CO2 pe pasager-kilometru în Europa, una dintre cele mai noi flote din lume şi numeroase iniţiative de eficientizare a consumului de combustibil, Wizz Air conduce deja industria aviaţiei către un viitor mai sustenabil”, se reamintește în comunicat.

În vederea plănuirii obiectivelor strategice de sustenabilitate, OMV va implementa diverse măsuri pentru a îndeplini aceste sarcini, combustibilul SAF reprezentând o tehnologie importantă în vederea  decarbonizării industriei aviației. Printre obiectivele principale se numără și mărirea producției de combustibil SAF ajungând la cantitatea de 700.000 în anul 2030. Un alt obiectiv al companiei îl reprezintă micșorarea emisiilor, astfel încât până în anul 2050, cel târziu, emisiile nete să ajungă la cantitatea de 0%. Vizând aspectele de mai sus, scopul clar de micșorare a emisiilor pe o durată medie și lungă de timp sunt definite ca fiint parte a Strategiei OMV 2030.

„Am atins poziţia de lider pe piaţă în materie de sustenabilitate prin investiţii continue în tehnologii inovatoare şi prin operarea celor mai moderne aeronave, în cel mai eficient mod. Angajamentul Wizz Air este de a reduce intensitatea emisiilor cu încă 25% până la sfârşitul deceniului, utilizarea combustibilului SAF jucând un rol semnificativ în acest sens. Sprijinirea producţiei şi a cercetării tehnologiilor SAF este una dintre priorităţile noastre şi suntem încântaţi să cooperăm cu OMV pentru a reduce în continuare amprenta de carbon a industriei aviatice. Noul Memorandum de Înţelegere este o dovadă a angajamentului nostru de a ne asigura că, alegând să zboare cu Wizz Air, clienţii noştri fac cea mai responsabilă alegere posibilă pentru călătoriile cu avionul”, a declarat Owain Jones, Wizz Air Development officer.

Nina Marczell, în calitate de vice președinte al Aviation, Fuel Distribution & Public Sector, din cadrul companiei OMV, a precizat că parteneriatul are în plan oferirea ajutorului necesar ambelor companii în vederea atingerii obiectivelor strategice de sustenabilitate specifice.

„Cu Wizz Air, am reuşit să obţinem un partener internaţional puternic. Combustibilul SAF este cea mai importantă cale către decarbonizarea aviaţiei în următoarele decenii. Relaţia noastră strategică deschide drumul către un viitor aviatic mai sustenabil, la care ambele companii doresc să contribuie”, a spus Nina Marczell.

Wizz Air, rețeaua aeriană ultra-low-cost cu cea mai crescută viteză de mărire din Europa, companie listată la London Exchange, manipulează o flotă de 172 de avioane Airbus A320 și A321 de asemenea în anul financiar în care s-au finalizat pe 31 martie 2022 a înregistrat 27,1 milioane de pasageri.

OMV se poziționează în topul celor mai vaste companii industriale din Austria datorită veniturilor provenite din vânzările de 36 de miliarde de euro și o forță de muncă reprezentată de 22.400 de angajați în anul 2021. Aceștia sunt cunoscuți ca fiind unii dintre cei mai însemnați furnizori la nivel global de soluții avansate şi circulare de poliolefine, un lider pe piaţa europeană în reciclarea produselor chimice de bază, a îngrăşămintelor şi a materialelor plastice.


Mihaela Aurelia Platon
Absolventa a Facultatii de Sociologie și Asistenţă Socială, Mihaela este pasionata de public speaking, strategii de marketing, infrastructura unei companii și afaceri.

Bursa de Valori București anunță cele 50 de companii semifinaliste ale...

Cele 50 de companii semifinaliste ale programului au fost selectate de membrii Comitetului de Nominalizare BVB Arena. În perioada 8 - 31...

Document de poziție: RO e-TVA, RO e-Factura: Propuneri cu aplicare imediată...

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), singura autoritate competentă care organizează și monitorizează activitatea experților contabili și contabililor autorizați, precum și a...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,921FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro