miercuri, iulie 24, 2024
AcasăREVISTA ONLINEArticoleDaniela ALB – cum să îmbini cinci business-uri total diferite, într-un singur...

Daniela ALB – cum să îmbini cinci business-uri total diferite, într-un singur plan de afaceri

Iubesc antreprenoriatul pentru că este versatil și îți dă ocazia să te reinventezi, de fiecare dată

Mama a două fete și antreprenor, Daniela este omul din spatele mai multor concepte de afaceri din zona Sighet, Maramureș, inițiate și coordonate chiar de ea.

În prezent, deține cea mai mare pensiune turistică din Maramureș – Plai cu Peri 4*- singura pensiune din Maramureș, în totalitate tradițională din punct de vedere arhitectural și al design-ului interior, construită exclusiv din lemn, piatră și fier forjat. Pe lângă aceasta, gestionează cu succes o afacere în domeniul imobiliar local: biroul de proiectare în construcții civile și agricole, întabulări de proprietăți imobiliare și cadastru, cu sute de expertize extrajudiciare pe instanța de judecată română. La acestea se adaugă și experiența de peste zece ani în calitate de consilier juridic pe fond funciar, dar și cea de manager de agenție imobiliară, fructifică în Maramureșul istoric. În paralel, coordonează exploatarea mai multor zăcăminte de andezit din lanțul muntos al Carpaților Orientali Maramureșeni, iar acum a pornit în călătoria unui vis realist: investiții în imobiliare Dubai, cu 100% rată de succes, prin intermediul agenției Imobiliare-Dubai.

De la jurist, șantier, de la  șantier la industria horeca, de la horeca, la exploatarea carierelor, iar de la carierele de andezit, la imobiliare. Cum se face că reușiți să gestionați aceste afaceri și să fiți, în acelasi timp, o mama prezentă în viața copiilor dumneavoastră?

Așa este… La prima vedere, toată lumea se întreabă cum reusesc, pentru că proiectele pe care le coordonez sunt diferite și, aparent, nu au nicio legătură unul cu celalalt. În plus, educația fiicelor mele este prioritară și atunci, lucrurile trebuie îmbinate în mod echilibrat, pentru a nu eșua în niciuna dintre direcții.

Secretul – dacă există un secret – este prioritizarea sarcinilor și potențarea proiectelor mele în perioadele lor de randament maxim. Mă concentrez pe coordonarea activităților de la Pensiunea Plai cu Peri în perioadele turistice – sunt acolo personal și mă ocup de bunul mers al lucrurilor. Mă ocup de agenția imobiliară mai intens, în acele perioade în care oamenii nu mai caută atât de mult să călătorească, ci să își calculeze foarte bine investițiile și pașii în această direcție. Exploatarea carierelor de andezit este o acțiune care nu necesită prezența mea fizică și, prin urmare, aceasta poate fi coordonată de la distanță, prin persoanele responsabile. Iar fetelor mele le dedic acel timp de calitate, pentru că e important să le insuflu ideea că, oricând, sunt prezentă pentru ele și mereu pregătită să le ofer sprijinul meu.

Ați proiectat singură pensiunea Plai cu Peri care este cea mai mare pensiune din Sighet. Cum s-au derulat lucrurile?

Nu doar am proiectat-o, ci am stat permanent pe șantier, să gestionez personal lucrările. Eu sunt inginer topografist, la bază, și mi-a placut dintotdeauna această activitate pe șantier, în aer liber. Mi-am dorit să pun în Plai cu Peri toată viziunea mea despre cum arată o pensiune 100% tradițională, dar care să răspundă nevoilor turistului modern de astăzi, acel turist exigent, care dorește calitate și servicii ireproșabile.

Pensiunea este construită exclusiv din piatră, lemn, sticlă și fier forjat, iar interiorul ei este unic. Are draperii din bumbac țesut în jurul celui de al II-lea Război Mondial, cu perdele croșetate cu modele vechi din secolul IX, de câteva țărănci harnice din Maramureșul istoric, cu mobilierul sculptat manual, executat cu multă răbdare de meșteri populari pricepuți. Modelele perdelelor și motivele de la sculpturi au fost alese personal de mine, după un lung studiu despre simbolistica relevantă din viața țăranilor, între primul și al doilea Război Mondial.

 De ce Dubai și de ce imobiliare? Este aceasta o piață sigură?

„Am o experienta foarte vastă în afaceri și o capacitate mare de a analiza riscul. Am optat pentru a dezvolta și o afacere pe piata imobiliară din Dubai, în primul rând datorită stabilității acestei piețe. Cine înțelege sau cine vrea să învețe să înțeleagă ce înseamnă o investitie sigură, are numai de câștigat investind într-o proprietate, oricât de mică, în Dubai. Sunt foarte multe de povestit despre această nouă piață a investițiilor, însă cert este că avantajele sunt surprinzătoare și sigure.”

Câteva cuvinte despre piata specifica din România în prezent vs perioada 2020-2023 cu identificarea aspectelor sensibile.

„Piața imobiliară din România traversează azi o perioadă de mare instabilitate. De fapt, nu doar din România, ci din intreaga lume, cu excepția Dubaiului unde taxele sunt mult mai mici, iar dobânzile zero.”

Care sunt atuurile unei investiții în proprietăți sau, mai bine zis, de ce ar investi cineva din România, în Dubai?

E simplu: deja granițele încep încet-încet să se estompeze, iar azi avem posibilitatea de a face afaceri în afara țării noastre. Sunt cel puțin șapte motive să deschidem o afacere generatoare de venit pasiv, în Dubai:

  • investiție protejată de guvernul UAE (orice s-ar întâmpla cu dezvoltatorul, Guvernul te protejează pe tine si investiția ta în Dubai, iar banii sunt recuperați integral);
  • profit din capitalizare de până la 80% – datorită faptului că valoarea imobilelor crește constant, în fiecare lună;
  • investiție în rate pe 2 – 5 ani – fără dobândă aplicată pe plata eșalonată;
  • investiție în rate plătite, direct la dezvoltator (fără a plăti dobânzi ca în România);
  • rezidență din partea guvernului UAE, la achiziția proprietății;
  • dreptul de a lăsa moștenire doar copiilor, proprietatea achiziționată (singurii succesori pentru proprietățile tale din Dubai sunt copiii tăi, nicidecum soțul supraviețuitor, ca în România);
  • consultanță juridică și financiară de specialitate, din partea echipei Imobiliare-Dubai, care te va însoți pe tot parcursul procesului de achiziție, dar și după finalizarea acestuia, dacă dorești să dezvoți un business imobiliar sub îndrumarea specialiștilor.

Ce aduceți nou pe piața din România? De ce este oferta Imobiliare-Dubai mai atractivă decât altele, din piață?

În Dubai, prețurile proprietăților sunt mai mici decât în orice alt oraș din lume.

„În plus, nu trebuie să te preocupi cu privire la plata impozitelor anuale pe proprietate. Odată ce ai achiziționat un imobil și ai plătit sumele aferente, vei fi scutit de toate obligațiile care vin odată cu procurarea proprietății într-un oraș mare!

Investițiile în imobiliarele din Dubai produc randamente ridicate de închiriere, de până la 8% pe an, în comparație cu alte orașe din întreaga lume, precum New York City, Hong Kong și Londra. Persoanele care investesc în proprietățile din Dubai beneficiază de rate flexibile, adaptate situației lor financiare.

Echipa mea pune la dispoziție proprietăți cu cele mai mici prețuri, pentru că ele se vând (și multe devin sold out) încă din stadiul de proiect sau de la începere a construcțiilor. În Dubai nu există riscul să nu se mai finalizeze un proiect.

Unicitatea echipei noastre constă în faptul că oferim consultanță financiară și juridică, coaching pentru deschiderea unui business și depășirea barierelor sau a constrângerilor autoimpuse, dar mai ales ne însoțim clientul de la primii pași ai achiziției până la gestionarea afacerii sale, astfel încât, dacă dorește, el doar să se bucure de venitul pasiv. Cu alte cuvinte, după ce a încheiat investiția, noi putem să ne ocupăm în continuare de închirierea prorprietății, mentenanță și tot ce e necesar pentru ca aceasta să genereze profit.”

Ce fac diferit Training Managerii de succes pentru a-și ajuta echipele...

Într-o lume globalizată, comunicarea eficientă cu partenerii de afaceri din diferite colțuri ale lumii este esențială pentru succesul oricărei companii multinaționale. “Barierele lingvistice pot...

Președintele CCIB a participat la Ceremonia deschiderii Ambasadei Republicii Democratice...

Răspunzând invitației E.S. dna. Madurika Joseph Weninger, primul ambasador desemnat al Republicii Democratice Socialiste Sri Lanka în țara noastră, dl. Iuliu Stocklosa, președintele Camerei...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,917FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro