joi, noiembrie 30, 2023
AcasăREVISTA ONLINEArticoleComuna Săvârșin și cele mai frumoase povești ale sale prezentate în cadrul...

Comuna Săvârșin și cele mai frumoase povești ale sale prezentate în cadrul ROMEXPO

Având originile în neolitic, în urma mai multor evenimente istorice ce și-au lăsat amprenta, formând trasee orientative și a muncii depuse de numeroși arheologi, apare în cele din urmă comuna Săvârșin, una dintre cele mai înfloritoare locații ale județului Arad.

La Săvârșin găsim o administrație locală condusă de primarul Ioan Vodicean ce și-a propus să vină cu un plus de valoare moștenirii trecutului, optând pentru o comunitate bine formată, unită și modernă prin implicările directe ale acestuia în viețile zilnice ale locuitorilor Săvârșinului, dezvoltând treptat și constant întreaga comună pentru a dispune de un viitor mai stabil și bunăstare generală.

În urma unui interviu oferit domnului Primar Ioan Vodicean, au reieșit mai multe aspecte privind modul de promovare ale comunei Săvârșin

”Este prima ediție la care participăm. Suntem invitați de către Consiliul Județean de la Arad să reprezentăm atracțiile turistice din județul nostru. În această ediție este reprezentat județul Arad prin 2 comune importante, Comuna Ghioroc și bineînțeles, Comuna Regală Săvârșin. Am venit cu o echipă destul de numeroasă, aceasta fiind formată din 26 de persoane, printre care formația de dansatori și formația pe dubași prin care o să facem și un pic de reprezentație, un pic de zgomot. Zgomot prin care nu neapărat să atragem atenția, ci mai de grabă prin care să arătăm ceea ce poate oferi județul Arad și zona de vest a țării” a declarat acesta.

Comuna Săvârșin este situată în partea estică a județului Arad, la poalele Munților Metaliferi, și deține o populație de 3050 de locuitori, iar aceasta este cunoscută mai ales pentru atracțiile sale turistice ce includ Peștera lui Sinesie, Peștera lui Duțu, Casa memorială ”Eugen Popa”, Muzeul de artă, Biserica de lemn – Troaș și Castelul Regal de la Săvârșin.

Castelul Regal de la Săvârșin este unul dintre cele mai apreciate puncte turistice ale comunei, deoarece este prezentat sub forma unui complex natural și arhitectonic foarte bine conservat, clădirea fiind ridicată în vremea anilor 1650-1680, continuând cu imensa grădină de 21,5 hectare ce adăpostește mai multe specii rare de arbori, un lac în centrul căruia este situat o insulă, monumente, sculpturi și de asemenea multe alte spații expoziționale.

Multe dintre aceste informații au fost regăsite în urma răsfoirii unei broșuri care la rândul acesteia dispune de un instrument informațional sub formă de DVD oferite de către domnul Primat Ioan Vodicean însuși la standul ce promova atracțiile turistice ale Comunei Săvârșin din cadrul Romexpo.

Mai multe detalii despre Comuna Săvârșin puteți găsi în link-ul următor https://primariasavarsin.ro/

 

Mihaela Aurelia Platon
Mihaela Aurelia Platon
Absolventa a Facultatii de Sociologie și Asistenţă Socială, Mihaela este pasionata de public speaking, strategii de marketing, infrastructura unei companii și afaceri.

Ministrul Mircea Fechet a participat la evenimentul de lansare a Sistemului...

Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet, a participat astăzi la evenimentul de lansare a Sistemului Garanție-Returnare (SGR), care a avut loc la un...

Despre “Ascensiunea în mediul de business prin UPSKILLING și RESKILLING”, cu...

Joi, 7 decembrie 2023, în intervalul orar 09.00 – 10.00 am,  Aura Icodin, Fondator & CEO A_BEST și Loreda Dragomir, Permanent Placement Director, Adecco...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente