vineri, noiembrie 22, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaClarificări privind procedura de selecție a obiectivelor din cadrul celor 12 rute...

Clarificări privind procedura de selecție a obiectivelor din cadrul celor 12 rute turistice/culturale

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a publicat luni, 14 martie a.c, o serie de clarificări ca urmare a solicitărilor transmise de potențialii beneficiari ai finanțărilor din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru obiectivele din cadrul celor 12 rute turistice/culturale.

Clarificările publicate au în vedere înțelegerea principiului dublei finanțări, a statutului unui obiectiv în curs de clasare și a încadrării unui obiectiv în zonă defavorizată.

Astfel, referitor la criteriul Obiectivul a beneficiat anterior de finanțare UE, prin obiectiv se înțelege: o construcție sau un ansamblu de clădiri sau parte/părți a/ale acesteia/acestora. Dacă obiectivul propus pentru a fi inclus în rută a beneficiat de finanțare din Programul Operațional Regional (POR) sau Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) sau alte fonduri europene pentru promovare, acesta nu poate beneficia de fondurile aferente promovării din PNRR, în vederea evitării dublei finanțări.

Dacă obiectivul propus pentru restaurare a mai beneficiat de fonduri europene pentru restaurare, poate fi inclus în ruta turistică/culturală și poate fi promovat, dar nu poate fi restaurat, deoarece este considerată a fi dublă finanțare. Un beneficiar nu poate depune o propunere de obiectiv și solicitare pentru lucrări de restaurare la acesta, dacă a beneficiat anterior de finanțare europeană pentru acele lucrări restaurate. Astfel, dacă un ansamblu sau o clădire a fost parțial restaurată din fonduri europene, acele părți care nu au beneficiat de restaurare sunt considerate obiective eligibile din perspectiva criteriului și vor fi incluse în etapa de evaluare.

Referitor la criteriul „Statutul obiectivului, pentru Obiectivele în curs de clasare, titularii propunerilor de obiective vor atașa corespondența inițiată cu Direcția Județeană de Cultură.

Referitor la criteriul „Zonă defavorizată, titularii propunerilor de obiective vor menționa dacă obiectivul este situat într-o zonă definită conform Legii nr. 20 din 15 ianuarie 1999 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 24/1998 privind regimul zonelor defavorizate. Pentru aceasta solicitantul va enunța cadrul legal (HG, Ordonanță, Ordin etc.) prin care zona Obiectivului a fost declarată defavorizată.

Documentul privind clarificările emise de MIPE poate fi consultat aici: Clarificare – 14 martie 2022

Termenul limită pentru depunerea propunerilor de obiective a fost prelungit până la data de 20 martie 2022, ora 24:00.

Informații suplimentare:

Metodologia poate fi consultată aici: https://mfe.gov.ro/pnrr-apel-de-proiecte-pentru-investitii-in-turism-si-cultura/

Suprafața împădurită a județului Dolj va crește cu 12% până în...

Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet, a participat marți, 28 noiembrie 2023, la plantarea primei păduri din nisipurile Olteniei, realizată prin fonduri PNRR....

finanțări nerambursabile pentru împăduriri

Secretarii de stat din MMAP vor organiza întâlniri locale privind Campania Națională de Împăduriri 2022-2026, în toate județele țării Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP)...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,885FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro