joi, iunie 13, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaCele mai performante firme din sectoarele 2 și 5, premiate de Camera...

Cele mai performante firme din sectoarele 2 și 5, premiate de Camera bucureșteană

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), cu sprijinul Primăriei sectorului 5, a organizat în Aula Carol I din sediul său istoric Topul firmelor din sectoarele 2 și 5, manifestare ce a avut ca obiectiv evidenţierea celor mai performanţi operatori economici cu sediul social pe raza acestor unități administrativ-teritoriale. La Gala de înmânare a premiilor au participat alături de manageri ai celor mai performante companii din sector și reprezentanţi ai administraţiei centrale și locale.

„Într-o lume în continuă transformare, premianţii noştri au demonstrat că se pot obţine rezultate remarcabile respectând deopotrivă regulile jocului, competitorii, clienţii si echipa. Anul acesta, la nivelul sectorului 2 premiem 3.675 firme, respectiv 30% din cele care au îndeplinit criteriile de eligibilitate, iar la sectorul 5, 2.341 firme, respectiv 40% din totalul celor calificate. Cumulat, cele 6 mii de firme premiate din sectoarele 2 si 5 au realizat o cifră de afaceri de cca. 39 mld euro și un profit din exploatare de 4 mld euro, valori superioare celor consemnate la nivelul multor județe ale țării”, a declarat Iuliu Stocklosa, președintele Camerei bucureștene, în deschiderea Galei

În ceea ce priveşte structura pe domenii de activitate, cele mai multe companii premiate de Camera bucureşteană în sectoarele 2 și 5 activează în domeniul serviciilor, fiind urmate de firmele din domeniul comerţului şi de cele cu profil industrial. Cumulat, cele trei domenii concentrează 81% din firmele premiate la sectorul 2 și 79% din cele laureate la sectorul 5. Ponderi mai reduse revin cercetării dezvoltării şi high-tech-ul, construcțiilor și turismului. Clasamentul domeniilor este închis de agricultură, silvicultură şi pescuit cu circa 1% din totalul laureaților.

„În calitate de reprezentanți ai Guvernului vă stăm la dispoziție cu tot ceea ce ne stă în putință pentru a vă sprijini să atrageți cât mai multe fonduri pentru a dezvolta mediul de afaceri românesc”, a precizat Gheorghe Dănuț Bogdan, secretar general adjunct al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, felicitând antreprenorii premiați, dar și Camera bucureșteană, pentru inițiativă.

„Vă invit să apelați la noi, la echipa Agenției Române pentru Investiții și Comerț Exterior (ARICE), pentru a vă promova oferta de produse și servicii pe piețele externe. Avem instrumente, proiecte și programe care vă pot fi utile, iar noi vă oferim consultanță și suport”, a subliniat Stelian Samson, directorul Direcției Promovarea Exportului din cadrul ARICE, punctând importanța comunității de afaceri a Capitalei.

„Suntem sectorul care are șansa de a oferi cele mai bune oportunități de dezvoltare atât pe orizontală, cât și verticală”, a declarat Claudiu Ceti, consilier al primarului sectorului 5, evidențiind preocuparea instituției pe care o reprezintă pentru accesarea de proiecte și atragerea de capital, pentru a finaliza proiectele pentru 2023 și 2024, îndeosebi în zona de infrastructură.

Pe lângă distincţiile acordate pentru rezultatele economice obţinute în anul 2022, în cadrul evenimentului au fost decernate premii și diplome speciale Primăriei Sectorului 5, precum și unor companii și antreprenori din diverse domenii de activitate.


Alături de Eliza Yokina, Mircea Cărtărescu și Ștefan Câlția sau Maria...

Peste 40.000 de persoane au urmărit podcastul Cronicari Digitali în al nouălea sezon, aproape jumătate preferând varianta video, disponibilă din 2024 pe Youtube; ...

„Taste of Summer” Networking Event – 14 iunie 2024

Suntem încântați să vă invităm la evenimentul „Taste of Summer Networking Event”, organizat de Business Voice. Data evenimentului: 14 iunie Ora: 17:300 -21:00 Locație: SII România –  str. Nutu Ion,...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,929FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro