sâmbătă, aprilie 10, 2021
Acasă REVISTA ONLINE Alerta Casele de marcat vor fi conectate la sistemul informatic de supraveghere și...

Casele de marcat vor fi conectate la sistemul informatic de supraveghere și monitorizare a datelor fiscale deținut de ANAF

Cadrul legal:

Monitorul oficial nr. 0319 din 30 martie 2021

OpANAF nr. 435 din 2021 privind aprobarea Procedurii de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale, definite la art. 3 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, la sistemul informatic naţional de supraveghere şi monitorizare a datelor fiscale al Agenţiei  Naţionale de Administrare Fiscală

După cum probabil aţi aflat, pe 31 martie 2021, a ȋnceput conectarea caselor de marcat la platforma ANAF conform OPANAF publicat in MO nr.319/30.03.2021.

Conform actului normativ de mai sus, conectarea se va realiza astfel:

  • Pentru marii contribuabili termenul maxim este până la data de 30.06.2021;
  • Contribuabilii mici și mijlocii până la data de 30.11.2021.

Cu toate acestea, ȋn perioada următoare, se vor efectua teste pentru a se verifica gradul de eficienţă! 

Dacă, ulterior datei de 01.12.2021, se achiziționează case de marcat, conectarea la sistemul informatic de supraveghere se va face de la data instalării casei de marcat.

Dacă o societate este obligată să utilizeze casa de marcat fiscală, dar se află într-o zonă unde nu există acces la rețele de comunicații electronice, aceasta are obligația să transmită la organul fiscal o declarație pe propria răspundere că va utiliza casa de marcat fiscală în modul de lucru offline.

Termenul de declarare a acestei declarații este:

  • Pentru marii contribuabili până la data de 30.06.2021;
  • Pentru contribuabilii mici și mijlocii până la data de 30.11.2021;
  • Pentru casele de marcat fiscale achiziționate după data de 1 decembrie 2021, termen de două zile lucrătoare de la data instalării casei de marcat.

Oana Pastrama
Oana Pastrama
Oana este absolventă a Academiei de Studii Economice Bucureşti cu o experienţă în domeniul financiar-contabil de peste 16 ani. Este expert contabil membru CECCAR, doctor in domeniul ştiinţelor economice – disciplina contabilitate, inspector resurse umane, profesor definitiv disciplina contabilitate, autor a numeroase articole de specialitate şi autor/coautor al unor cărţi de profil şi, nu ȋn ultimul rând, antreprenor.
promovare online:

Postari recente:

promovare online:
3,067FaniÎmi place
5AbonațiAbonați-vă

Recomandate:

Evenimente: