duminică, martie 26, 2023
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaCampionii mediului de afaceri, premiați de Camera bucureșteană la Topul firmelor

Campionii mediului de afaceri, premiați de Camera bucureșteană la Topul firmelor

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) organizează miercuri, 5 octombrie, ediţia a XXIX-a a TOPULUI FIRMELOR DIN BUCUREŞTI, eveniment tradițional pentru cea mai dinamică și solidă comunitate de afaceri a țării, cea din Capitală.

La Gala de înmânare a premiilor participă, alături de manageri ai celor mai performante companii bucureştene, reprezentanţi ai administraţiei centrale și locale, dar și ai unor organizaţii neguvernamentale – asociaţii profesionale, camere de comerţ şi organizaţii patronale.

„Performanțele celor aflați în top la această ediție sunt cu atât mai meritorii cu cât au fost răsplătite rezultatele obținute în 2021, al doilea an marcat de criza economică și sanitară generată de pandemia de Covid-19. Anul acesta, mai mult ca niciodată, premiem viziunea, reziliența și capacitatea de adaptare a modelelor de business la un mediu economic și social volatil, complicat de reașezarea lanțurilor de aprovizionare și distribuție. Chiar și în aceste condiții dificile, comunitatea de afaceri din capitală s-a dovedit a fi, încă o dată, la înălțime”, afirmă Iuliu Stocklosa, preşedintele Camerei bucureştene.

Laureaţii topului au fost stabiliţi conform unei metodologii complexe și riguroase, aplicate unitar la nivelul sistemului cameral. În stabilirea clasamentelor finale au fost luaţi în calcul indicatori precum: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane și al capitalului angajat, calculaţi în baza a 16 elemente extrase din situaţiile financiare depuse de companii la Ministerul Finanţelor Publice şi la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Dintre cele 156.777 firme cu sediul social în Capitală, care au depus bilanţul aferent anului 2021, au îndeplinit criteriile de eligibilitate 56.760 firme, în creștere cu 15,6% față de anul precedent. Dintre acestea, premiem 7.251 firme (+4,2%, comparativ cu ediția precedentă).

În ceea ce priveşte structura pe domenii de activitate, cele mai multe companii premiate de Camera bucureşteană activează în domeniul serviciilor (35% din total), fiind urmate de firmele din domeniul comerţului (28%) şi de cele cu profil industrial (20%). De asemenea, o pondere de 6% revine sectoarelor construcţiilor, cercetare, dezvoltare şi high-tech, turismul concentrează 3% dintre firmele premiate, iar din agricultură, silvicultură şi pescuit provin 2%.

Pentru realizarea unui clasament cât mai obiectiv, în cadrul fiecărei grupe sunt premiate companiile pe cinci clase de mărime: întreprinderi foarte mari, mari, mijlocii, mici si microîntreprinderi.

Cele 7.251 companii aflate în Top au realizat o cifră de afaceri de 96 mld. euro, în creştere cu 15% faţă de anul trecut, un profit din exploatare de peste 9,6 mld. euro (+31% fata de ediţia precedentă). În cadrul acestor companii lucrează 536 mii salariaţi, în creștere cu 7% comparativ cu ediția precedentă a Topului.

Laureaţii fac parte din cea mai dinamică şi importantă comunitate de afaceri a ţării. Cu o rată a şomajului de doar 1,08% faţă de 2,56% la nivel naţional, Capitala concentrează 22% din totalul firmelor active din România, 21% din totalul salariaţilor ţării, aproape 30% din suprafaţa de vânzare şi din desfacerile cu amănuntul la nivel naţional, 19% din valoarea exporturilor româneşti, 31% din valoarea importurilor realizate de România şi circa 60% din activitatea de cercetare ştiinţifică a ţării.

Pe lângă distincţiile acordate pentru rezultatele economice obţinute în anul 2021, în cadrul evenimentului sunt decernate trofee de excelenţă companiilor care în ultimii cinci ani s-au clasat pe podium în competiţia elitelor, trofeul „George G. Assan”, pentru „Brandul românesc al anului”, trofeul „Ioan V. Socec”, precum şi o serie de premii speciale unor companii multinaționale și cu capital autohton, precum și unor instituții de presă.


Anunt curs: „VOCEA TA AUTENTICĂ” 8 workshop-uri de Public Speaking pe...

VOCEA TA AUTENTICĂ Vă invit la o serie de 8 workshop-uri săptămânale ce vă vor transforma radical în bine modul în care comunicați în...

Dezvoltă afaceri inteligente cu finanțări europene

BCR în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani organizează conferința - Dezvoltă afaceri inteligente cu finanțări europene, ce va avea loc miercuri, 5...

CCIB, partener la Salonul Nautic Internațional București

În perioada 30 martie – 2 aprilie, la Hala Laminor din Capitală (Bd. Basarabia nr. 256), va avea loc cea de a XIII-a ediție...

Expoziția 1907. NOI VREM PĂMÂNT 28 martie – 14 mai 2023,...

Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă marți, 28 martie 2023, de la ora 18.00, la Sala Tancred Bănățeanu, la vernisajul expoziției 1907. Noi...
espressocafe.ro
nemira.ro
spot_img

video

spot_img
7,751FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img
spot_img

evenimente

spot_img

asociarii, patronate

spot_img