marți, iulie 23, 2024
AcasăREVISTA ONLINEArticoleBursa de Valori București deschide ședința de astăzi în scădere cu toți...

Bursa de Valori București deschide ședința de astăzi în scădere cu toți indicii

La o ora de la deschiderea ședinței de tranzacționare la Bursa de Valori București toți indicii consemnau valori negavitve:

Cea mai mare scădere de 0,77% a fost înregistrată de BET-FI, indice ce reflectă evoluția societăților de investiții financiare (SIF-uri).

Indicele de referință al pieței locale de capital BET, ce reflectă evoluția celor mai tranzacționate companii de pe piața reglementată a BVB, exclusiv societățile de investiții financiare (SIF-uri) s-a depreciat cu 0,21%.

Evoluția indicilor care iau în considerare lichiditatea:

BET Plus, indice ce include un număr variabil de societăți romanești listate pe piața reglementată a BVB care îndeplinesc criterii minime de selecție referitoare la lichiditate și capitalizarea bursieră ajustată cu free float, s-a depreciat cu 0,24%.

BET-XT, indice ce reflectă evoluția preturilor celor mai tranzacționate 25 de companii de pe Piață Reglementată a BVB, s-a depreciat cu 0,35%.

BET-TR, indice ce reflectă atât evoluția preturilor companiilor componente, cât și dividendele oferite de acestea, a celor mai lichide societăți românești care îndeplinesc cele mai ridicate standarde calitative, listate pe piața reglementată a BVB a scăzut cu 0,21%.

BET-BK, indicele celor 30 de societăți locale sau străine, listate pe piața reglementată a BVB, cu cea mai mare capitalizare bursieră ajustată s-a depreciat cu 0,18%.

ROTX dezvoltat de BVB împreună cu Bursa de Valori din Viena (Wiener Borse AG) care reflectă în timp real mișcarea acțiunilor ‘blue chip’ tranzacționate la Bursa de Valori București s-a depreciat cu 0,38%.

Valoarea totală a tranzacțiilor a fost de 8,33 milioane lei / 1,70 milioane euro, o valoare mai scăzută decât cea precedentă.

Acțiunile Banca Transilvania au înregistrat o scădere cu 0,51%, preț mediu 19,74, preț minim 19,70, preț maxim 19,86.
Acțiunile BRD – GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. au înregistrat o scădere de 1,74%, preț mediu 13,40, preț minim 13,30, preț maxim 13,56.
Acțiunile Patria Bank au înregistrat o apreciere de 0,24%, preț mediu 0,0834, preț minim 0,0834, preț maxim 0,0834.
Acțiunile ERSTE GROUP BANK AG au înregistrat o apreciere de 1,13%, preț mediu 178,55 preț minim 177,20, preț maxim 179,20.

BET-NG, indicele companiilor din sectorul energetic, s-a apreciat cu 0,43%.

Iar BET AeRO, indice ce reflectă evoluția companiilor reprezentative de pe piața AeRO, s-a apreciat cu 0,31%.


Mihaela Aurelia Platon
Absolventa a Facultatii de Sociologie și Asistenţă Socială, Mihaela este pasionata de public speaking, strategii de marketing, infrastructura unei companii și afaceri.

Bursa de Valori București anunță cele 50 de companii semifinaliste ale...

Cele 50 de companii semifinaliste ale programului au fost selectate de membrii Comitetului de Nominalizare BVB Arena. În perioada 8 - 31...

Topul acțiunilor din T2: Investitorii individuali sunt în căutarea marilor câștigători...

Nvidia urcă de pe locul 4 pe locul 2 pe lista celor mai populare acțiuni în rândul utilizatorilor eToro la nivel global În...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,917FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro