marți, martie 21, 2023
AcasăREVISTA ONLINEArticoleBursa de Valori București deschide ședința de astăzi în scădere cu toți...

Bursa de Valori București deschide ședința de astăzi în scădere cu toți indicii

La o ora de la deschiderea ședinței de tranzacționare la Bursa de Valori București toți indicii consemnau valori negavitve:

Cea mai mare scădere de 0,77% a fost înregistrată de BET-FI, indice ce reflectă evoluția societăților de investiții financiare (SIF-uri).

Indicele de referință al pieței locale de capital BET, ce reflectă evoluția celor mai tranzacționate companii de pe piața reglementată a BVB, exclusiv societățile de investiții financiare (SIF-uri) s-a depreciat cu 0,21%.

Evoluția indicilor care iau în considerare lichiditatea:

BET Plus, indice ce include un număr variabil de societăți romanești listate pe piața reglementată a BVB care îndeplinesc criterii minime de selecție referitoare la lichiditate și capitalizarea bursieră ajustată cu free float, s-a depreciat cu 0,24%.

BET-XT, indice ce reflectă evoluția preturilor celor mai tranzacționate 25 de companii de pe Piață Reglementată a BVB, s-a depreciat cu 0,35%.

BET-TR, indice ce reflectă atât evoluția preturilor companiilor componente, cât și dividendele oferite de acestea, a celor mai lichide societăți românești care îndeplinesc cele mai ridicate standarde calitative, listate pe piața reglementată a BVB a scăzut cu 0,21%.

BET-BK, indicele celor 30 de societăți locale sau străine, listate pe piața reglementată a BVB, cu cea mai mare capitalizare bursieră ajustată s-a depreciat cu 0,18%.

ROTX dezvoltat de BVB împreună cu Bursa de Valori din Viena (Wiener Borse AG) care reflectă în timp real mișcarea acțiunilor ‘blue chip’ tranzacționate la Bursa de Valori București s-a depreciat cu 0,38%.

Valoarea totală a tranzacțiilor a fost de 8,33 milioane lei / 1,70 milioane euro, o valoare mai scăzută decât cea precedentă.

Acțiunile Banca Transilvania au înregistrat o scădere cu 0,51%, preț mediu 19,74, preț minim 19,70, preț maxim 19,86.
Acțiunile BRD – GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. au înregistrat o scădere de 1,74%, preț mediu 13,40, preț minim 13,30, preț maxim 13,56.
Acțiunile Patria Bank au înregistrat o apreciere de 0,24%, preț mediu 0,0834, preț minim 0,0834, preț maxim 0,0834.
Acțiunile ERSTE GROUP BANK AG au înregistrat o apreciere de 1,13%, preț mediu 178,55 preț minim 177,20, preț maxim 179,20.

BET-NG, indicele companiilor din sectorul energetic, s-a apreciat cu 0,43%.

Iar BET AeRO, indice ce reflectă evoluția companiilor reprezentative de pe piața AeRO, s-a apreciat cu 0,31%.


Mihaela Aurelia Platon
Absolventa a Facultatii de Sociologie și Asistenţă Socială, Mihaela este pasionata de public speaking, strategii de marketing, infrastructura unei companii și afaceri.

Revista Presei

Știri relevante în clubantreprenor.ro Studiu RE/MAX România: 60% dintre românii care au achiziționat locuințe anul trecut au folosit venituri proprii RE/MAX România, parte a liderului mondial în...

🟩Bursa de Valori București deschide ședința de marți cu majoritatea indicilor...

La o ora de la deschiderea ședinței de tranzacționare la Bursa de Valori București majoritatea indicilor au fost pe verde: Cea mai semnificativă creștere de...

Revista Presei

Știri relevante în clubantreprenor.ro Studiu VELUX: Peste 70% dintre români spun că starea de spirit le este îmbunățită de prezența luminii naturale în locuințe Astăzi, mai mult...

🟥Bursa de Valori București deschide ședința de azi pe roșu

La o ora de la deschiderea ședinței de tranzacționare la Bursa de Valori București toți indicii au fost pe roșu: Cea mai semnificativă scădere de...
espressocafe.ro
nemira.ro
spot_img

video

spot_img
7,749FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img
spot_img

evenimente

spot_img

asociarii, patronate

spot_img