miercuri, octombrie 4, 2023
AcasăREVISTA ONLINEArticoleBursa de Valori București a deschis pe verde ședința de tranzacționare de...

Bursa de Valori București a deschis pe verde ședința de tranzacționare de astăzi

La o ora de la deschiderea ședinței de tranzacționare la Bursa de Valori București s-au înregistrat următoarele evoluții ale indicilor bursieri:

Cea mai mare creștere de 0,46% a fost înregistrată de BET-NG, indicele companiilor din sectorul energetic.

Indicele de referință al pieței locale de capital BET, ce reflectă evoluția celor mai tranzacționate companii de pe piața reglementată a BVB, exclusiv societățile de investiții financiare (SIF-uri) a crescut cu 0,34%.

Evoluția indicilor care iau în considerare lichiditatea:

BET Plus, indice ce include un număr variabil de societăți romanești listate pe piața reglementată a BVB care îndeplinesc criterii minime de selecție referitoare la lichiditate și capitalizarea bursieră ajustată cu free float, s-a apreciat cu 0,29%.

BET-XT, indice ce reflectă evoluția preturilor celor mai tranzacționate 25 de companii de pe Piață Reglementată a BVB, s-a apreciat cu 0.30%.

BET-TR, indice ce reflectă atât evoluția preturilor companiilor componente, cât și dividendele oferite de acestea, a celor mai lichide societăți românești care îndeplinesc cele mai ridicate standarde calitative, listate pe piața reglementată a BVB a crescut cu 0,34%.

Evoluția indicilor de capitalizare au redat:

BET-BK, indicele celor 30 de societăți locale sau străine, listate pe piața reglementată a BVB, cu cea mai mare capitalizare bursieră ajustată s-a apreciat cu 0,28%.

ROTX, dezvoltat de BVB împreună cu Bursa de Valori din Viena (Wiener Borse AG) care reflectă în timp real mișcarea acțiunilor ‘blue chip’ tranzacționate la Bursa de Valori București, a înregistrat o creștere de 0,34%.

Acțiunile Banca Transilvania au înregistrat o scădere cu 0,98%, preț mediu 20,25, preț minim 20,25, preț maxim 20,50.
Acțiunile BRD – GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. nu au înregistrat evoluții, preț mediu 13,74, preț minim 13,66, preț maxim 13,74.
Acțiunile Patria Bank au înregistrat o creștere de 0,74%, preț mediu 0,0798, preț minim 0,0796, preț maxim 0,0798.
Acțiunile ERSTE GROUP BANK AG au înregistrat o creștere de 1,07%, preț mediu 165,90 preț minim 164,60, preț maxim 166,50.

Evoluția indicelui pe domeniu ia în considerare:

BET-FI, indice ce reflectă evoluția societăților de investiții financiare (SIF-uri) s-a depreciat cu 0,13%.

Iar BET AeRO, indice ce reflectă evoluția companiilor reprezentative de pe piața AeRO, s-a depreciat cu 0,17%.


Mihaela Aurelia Platon
Absolventa a Facultatii de Sociologie și Asistenţă Socială, Mihaela este pasionata de public speaking, strategii de marketing, infrastructura unei companii și afaceri.

Ministerul Finantelor continua emisiunile de titluri de stat Fidelis pentru populatie...

Oferta publica initiala primara (IPO) cuprinde cinci emisiuni, in euro si lei, dintre care una este dedicata donatorilor de sange Titlurile de stat...

🟥Bursa de Valori București deschide ședința de vineri majoritar pe roșu

La o oră de la deschiderea ședinței de tranzacționare la Bursa de Valori București, majoritatea indicilor au fost pe roșu: Cea mai mare depreciere de...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente