vineri, martie 31, 2023
AcasăREVISTA ONLINEArticoleBursa de Valori București a deschis pe verde ședința de tranzacționare de...

Bursa de Valori București a deschis pe verde ședința de tranzacționare de astăzi

La o ora de la deschiderea ședinței de tranzacționare la Bursa de Valori București s-au înregistrat următoarele evoluții ale indicilor bursieri:

Cea mai mare creștere de 0,46% a fost înregistrată de BET-NG, indicele companiilor din sectorul energetic.

Indicele de referință al pieței locale de capital BET, ce reflectă evoluția celor mai tranzacționate companii de pe piața reglementată a BVB, exclusiv societățile de investiții financiare (SIF-uri) a crescut cu 0,34%.

Evoluția indicilor care iau în considerare lichiditatea:

BET Plus, indice ce include un număr variabil de societăți romanești listate pe piața reglementată a BVB care îndeplinesc criterii minime de selecție referitoare la lichiditate și capitalizarea bursieră ajustată cu free float, s-a apreciat cu 0,29%.

BET-XT, indice ce reflectă evoluția preturilor celor mai tranzacționate 25 de companii de pe Piață Reglementată a BVB, s-a apreciat cu 0.30%.

BET-TR, indice ce reflectă atât evoluția preturilor companiilor componente, cât și dividendele oferite de acestea, a celor mai lichide societăți românești care îndeplinesc cele mai ridicate standarde calitative, listate pe piața reglementată a BVB a crescut cu 0,34%.

Evoluția indicilor de capitalizare au redat:

BET-BK, indicele celor 30 de societăți locale sau străine, listate pe piața reglementată a BVB, cu cea mai mare capitalizare bursieră ajustată s-a apreciat cu 0,28%.

ROTX, dezvoltat de BVB împreună cu Bursa de Valori din Viena (Wiener Borse AG) care reflectă în timp real mișcarea acțiunilor ‘blue chip’ tranzacționate la Bursa de Valori București, a înregistrat o creștere de 0,34%.

Acțiunile Banca Transilvania au înregistrat o scădere cu 0,98%, preț mediu 20,25, preț minim 20,25, preț maxim 20,50.
Acțiunile BRD – GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. nu au înregistrat evoluții, preț mediu 13,74, preț minim 13,66, preț maxim 13,74.
Acțiunile Patria Bank au înregistrat o creștere de 0,74%, preț mediu 0,0798, preț minim 0,0796, preț maxim 0,0798.
Acțiunile ERSTE GROUP BANK AG au înregistrat o creștere de 1,07%, preț mediu 165,90 preț minim 164,60, preț maxim 166,50.

Evoluția indicelui pe domeniu ia în considerare:

BET-FI, indice ce reflectă evoluția societăților de investiții financiare (SIF-uri) s-a depreciat cu 0,13%.

Iar BET AeRO, indice ce reflectă evoluția companiilor reprezentative de pe piața AeRO, s-a depreciat cu 0,17%.


Mihaela Aurelia Platon
Absolventa a Facultatii de Sociologie și Asistenţă Socială, Mihaela este pasionata de public speaking, strategii de marketing, infrastructura unei companii și afaceri.

Revista Presei

Știri relevante în clubantreprenor.ro EY: Tranzacțiile cu produse accizabile pe teritoriul UE desfășurate complet digital. Care sunt noutățile? Au trecut aproape două luni de când Statele...

🟩Bursa de Valori București deschide pe verde ședința de tranzacționare de...

La o ora de la deschiderea ședinței de tranzacționare la Bursa de Valori București majoritatea indicilor au fost pe verde: Cea mai semnificativă creștere de...

Revista Presei

Știri relevante în clubantreprenor.ro Studiul CMS European M&A 2023: Număr record de tranzacții înregistrate anul trecut, în ciuda contextului economic dificil Activitatea de tranzacționare în Europa a...

🟥De această dată BVB deschide ședința pe roșu

La o ora de la deschiderea ședinței de tranzacționare la Bursa de Valori București majoritatea indicilor au fost pe roșu: Cea mai mare scădere de...
espressocafe.ro
nemira.ro
spot_img

video

spot_img
7,754FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img
spot_img

evenimente

spot_img

asociarii, patronate

spot_img