vineri, iulie 19, 2024
AcasăFără categorieAUD.ASCULT | SOUND PERFORMANCE CU TEO RĂDULESCU

AUD.ASCULT | SOUND PERFORMANCE CU TEO RĂDULESCU

AUD.ASCULT | SOUND PERFORMANCE CU TEO RĂDULESCU, 25 noiembrie 2023, de la ora 16.00 și 17.30, Muzeul Național al Țăranului Român

Muzeul Național al Țăranului Român organizează sâmbătă, 25 noiembrie 2023, sound performance-ul aud.ascult, susținut de Teo Rădulescu. Evenimentul va avea două reprezentații: de la ora 16.00 și de la ora 17.30.

fragmente. amprente. imagini regăsite. căutate. sunete izolate. distilate. exhumate din înregistrări de teren vechi de 30 ani. peisaje sonore. chipuri. locuri. sat. oraș. intersecții. reverberații într-o sală cu acustică rea. sunete bune. voci întrețesute. semnale low-fi. noise. compoziție. live performance. experiment sonor.

În anii 1950, atunci când în actuala clădire a Muzeului Țăranului de astăzi funcționa Muzeul de Istorie a Partidului, complexul muzeal a fost extins prin construcția unor noi spații-anexă destinate birourilor personalului. Recent, în urma șantierului de restaurare a clădirii principale a muzeului, o parte dintre aceste săli au fost transformate în spații expoziționale. O astfel de sală va găzdui Salonul de Imagine și Sunet dedicat colecțiilor de arhivă, ca parte din viitorul circuit permanent de vizitare.

O sală deloc potrivită pentru o expoziție, în care un sunet circulă 4,6 secunde înainte de a face loc următorului. Greu să te auzi om cu om. Și mai greu să auzi vocile din arhivă.

Înainte de a demara lucrările de amenajare ce vor corecta acustica sălii, am vrut să transformăm ecoul în instrument de lucru. Să oprim agitația zilei și să ascultăm. Să privim.

L-am invitat pe Teo Rădulescu, artist sonor, să ne poarte prin acest experiment. Teo este arhitect pasionat de sculpturi sonice și muzicale și semnează ambianța sonoră pentru o serie de scurt metraje și piese de teatru. Îi place să călătorească cu ajutorul muzicii și îi invită pe cei din jurul lui în această călătorie.

Acces gratuit pe bază de rezervare prealabilă, în limita locurilor disponibile. Rezervările se fac exclusiv online, accesând următorul link: https://forms.gle/qFgSKPKUwZDp5wuo8
Intrarea se face prin Șoseaua Kiseleff nr. 3.

* * *

Evenimentul aud.ascult face parte din proiectul Dragă Arhivă. Laborator de inovație muzeală este un proiect derulat de Muzeul Național al Țăranului Român în parteneriat cu Asociația PRAKSIS (Oslo, Norvegia). Proiectul este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul programului RO-CULTURA.


Alături de Eliza Yokina, Mircea Cărtărescu și Ștefan Câlția sau Maria...

Peste 40.000 de persoane au urmărit podcastul Cronicari Digitali în al nouălea sezon, aproape jumătate preferând varianta video, disponibilă din 2024 pe Youtube; ...

VEȘMINTE ALE TRECUTULUI EXPOZIȚIE DE COSTUME ȘI PODOABE TRADIȚIONALE DIN BANAT

VEȘMINTE ALE TRECUTULUI - EXPOZIȚIE DE COSTUME ȘI PODOABE TRADIȚIONALE DIN BANAT 23 mai – 16 iunie 2024, Sala Noua Galerie Muzeul Național al Țăranului Român Muzeul Național...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,919FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro