vineri, martie 1, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presa5 avantaje ale investițiilor în bijuterii din aur

5 avantaje ale investițiilor în bijuterii din aur

În perioadele de incertitudine economică precum cea actuală, manifestată la nivel mondial, foarte mulți oameni sunt preocupați de siguranța economiilor și alegerea celui mai sigur tip de investiție. Și, paradoxal, în epoca digitală a criptomonedelor, „bătrânul” aur se bucură în continuare de o mare popularitate. Este considerat o investiție inspirată și un mijloc de securizare a economiilor, mai ales în perioade de nesiguranță economică și inflație, chiar dacă randamentul său nu este unul spectaculos. Nu promite îmbogățire peste noapte, dar nici nu se întâmplă să-și piardă valoarea.

Ca investiție, bijuteriile din aur au trecut testul timpului. Sunt mii de ani de când acest metal este considerat o valoare care poate fi transmisă generațiilor următoare sau valorificată la nevoie. Spre deosebire de alte investiții, aurul rămâne unul dintre cele mai sigure active, mai ales în perioade de insecuritate economică”, spune Cosmin Popovici, CEO CreditAmanet, important retailer de bijuterii noi din aur și cel mai mare comerciant de produse de lux pre-owned din România.

Moștenite din generație în generație sau achiziționate de-a lungul timpului, bijuteriile din aur sunt astăzi mult mai accesibile ca odinioară. Inelele, brățările, cerceii purtați zilnic nu sunt doar accesorii care să completeze fericit vestimentația, ci pot fi și o modalitate de a pune economiile la adăpost de devalorizare. Iată 5 avantaje ale investițiilor în bijuterii din aur:

  1. Investițiile în bijuterii din aur sunt protejate de inflație

În România, la fel ca în multe alte țări europene sau chiar de peste Ocean, în ultimii ani, inflația și-a făcut serios simțite efectele. În unele state a depășit pragul psihologic de 10%, iar prognozele pentru țara noastră nu sunt nici ele dintre cele mai optimiste. Cu prețuri ale produselor alimentare în continuă creștere, într-un context general de incertitudini sociale, economice și cu un război la granițe, care este cea mai sigură metodă de protejare a economiilor? Investițiile în bijuterii din aur reprezintă pentru foarte multe persoane una dintre cele mai sigure metode de securizare a finanțelor. Sunt o investiție palpabilă, convenabilă și mult mai sigură, mai ales în perioade dificile.

2. Bijuteriile din aur sunt ușor convertibile în lichidități și au valoare recunoscută internațional

Un alt avantaj al investițiilor în aur este că poate fi oricând transformat rapid în bani lichizi, dacă apare această necesitate. Există pe piață o cerere mare de bijuterii din aur de calitate astfel încât vânzarea sau amanetarea lor nu este o problemă. Mai mult, având valoare recunoscută internațional, pot fi transformate în orice tip de valută. „Investițiile în bijuterii din aur au avantajul că își pot conserva și chiar crește valoarea inițială și totodată sunt o sursă independentă de lichidități – pot fi convertite în bani oricând e nevoie”, spune CEO-ul CreditAmanet.

3. Investițiile în aur, un pol de stabilitate

În perioadele dificile sau pline de incertitudini, aurul a fost considerat întotdeauna un adevărat refugiu. Când majoritatea invesțiilor riscă să își reducă valoarea, prețul aurului rămâne stabil sau poate chiar crește, indiferent de condițiile pieței. Stabilitatea prețului aurului este unul dintre beneficiile importante ale acestui tip de investiție. Este un mod eficient de protejare a economiilor și de maximizare pe termen lung a profiturilor, mai ales dacă este vorba despre bijuterii de colecție.

4. Sunt o bună moștenire de familie

Mare parte a românilor preferă să-și țină economiile „la saltea” sau în depozite bancare, deși dobânzile mici nu încurajează foarte mult cea din urmă variantă. Cum poate fi menținută valoarea inițială a economiilor, mai ales a celor care se doresc transmise către copii sau nepoți? Bijuteriile din aur sunt o bună moștenire de familie. Transmise din generație în generație, ele constituie o valoare financiară cu preț apropiat sau mai mare decât cel inițial, aceasta pe lângă valoarea emoțională. Aurul este un material rezistent, care nu se deteriorează ușor, iar ce e mai important, rezistă bine și la condiții economice neprielnice.

5. Chiar dacă le porți zi de zi, valoarea lor crește în timp

O investiție într-un automobil, spre exemplu înseamnă din start asumarea faptului că, la un moment dat, va fi vândut în pierdere. Fiecare kilometru parcurs va scădea prețul de comercializare, din cauza uzurii acumulate. În cazul bijuteriilor din aur, situația este diametral opusă – sunt mai valoroase odată cu trecerea timpului. Poate părea un paradox, dar chiar dacă bijuteriile preferate sunt purtate zi de zi, pot fi amanetate sau vândute în profit, fără să-și diminueze valoarea inițială.

La ce să fii atent când investești în bijuterii din aur?

Unul dintre primele lucruri pe lista de verificat atunci când se dorește realizarea unei investiții în bijuterii din aur este verificarea reputației retailerului. Acesta trebuie să poată garanta autenticitatea, calitatea și proveniența obiectelor pe care le comercializează. În ultimii ani, tot mai mulți clienți ai acestui segment au apelat la casele de amanet pentru achiziția de bijuterii. În acest caz, este de asemenea important ca bijuteriile să poată fi verificate de echipe de experți, mai ales dacă au încrustate și pietre prețioase, spre exemplu diamante. „CreditAmanet oferă clienților săi siguranța unor produse evaluate de profesioniști, de personal cu calificări interne și internaționale. Suntem cel mai important retailer de produse de lux pre-owned din România, dar în oferta noastră avem și bijuterii noi. În general, prețurile de achiziție competitive, modelele cu design deosebit, verificarea riguroasă de către echipele noastre de specialiști și oportunitatea unor investiții cu risc scăzut sunt motive care îndreaptă clienții spre investițiile în bijuterii din aur”, mai spune Cosmin Popovici. 

Despre CreditAmanet 

Lider de piață cu o experiență de 15 ani, CreditAmanet oferă servicii de creditare pe termen scurt de tip amanet și schimb valutar și administrează cea mai diversificată platformă de tranzacționare pentru metale preţioase, electronice, bijuterii şi produse de lux. Prin intermediul companiilor pe care le deține integral (Digital Sale SRL și EUROCREDIT EXCHANGE SRL) dezvoltă 3 linii de business – amanet, schimb valutar și comerț cu bunuri mobile. Operând 24 de agenţii în Bucureşti, Ilfov, Sibiu, Braşov, Piatra Neamţ, Focşani, Bacău, Galaţi şi Constanţa, Tg. Mureş, Buzău și Ploieşti, CreditAmanet este soluţia de încredere, total nebirocratică pentru obţinerea unui împrumut rapid. Răspunzând necesității populației de a găsi o alternativă dinamică, simplă și avantajoasă de creditare, compania are în acest moment cel mai dezvoltat portofoliu de servicii şi produse de pe piaţa de profil din România, de la bijuterii din aur şi cu diamante, ceasuri, genţi de lux şi premium, până la electronice și electrocasnice. Cu 130 de angajați în agențiile reprezentate la nivel național, CreditAmanet a servit până acum peste 2 milioane de clienți. Aspirând să devină nucleul de încredere al comunității, compania și-a demonstrat reziliența de-a lungul istoriei sale pe piață și s-a remarcat prin profesionalism, inovație și creșterea accelerată a cifrei de afaceri, prin dezvoltare teritorială și digitalizare.

Mai multe despre CreditAmanet pot fi aflate accesând canalele sale: https://creditamanet.ro/FacebookLinkedinInstagramTwitter sau YouTube.


Întâlnirea dintre reprezentantii SME-united și Enrico Letta

7 februarie 2024, a.c, a avut loc o întâlnire extraordinară a boardului SME-united și Enrico Letta, raportor pentru piața comună internă. Intalnirea a avut ca...

Vizită de lucru a ambasadorului Republicii Islamice Iran la CCIB

E.S. dr. Seyed Hossein Sadat Meidani, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Islamice Iran în țara noastră, a efectuat o vizită de lucru la...
spot_img
spot_img
spot_img

video

Secretul banilor

Atelier de comunicare

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro