miercuri, februarie 21, 2024
AcasăFără categorie🟩Bursa de Valori București deschide ședința de miercuri majoritar pe verde

🟩Bursa de Valori București deschide ședința de miercuri majoritar pe verde

La o ora de la deschiderea ședinței de tranzacționare la Bursa de Valori București majoritatea indicilor au fost pe verde:

Indicele de referință al pieței locale de capital BET, ce reflectă evoluția celor mai tranzacționate companii de pe piața reglementată a BVB, exclusiv societățile de investiții financiare (SIF-uri) a crescut cu 0,83%.

BET Plus, indice ce include un număr variabil de societăți romanești listate pe piața reglementată a BVB care îndeplinesc criterii minime de selecție referitoare la lichiditate și capitalizarea bursieră ajustată cu free float, a înregistrat o apreciere de 0,79%.

BET-XT, indice ce reflectă evoluția preturilor celor mai tranzacționate 25 de companii de pe Piață Reglementată a BVB, s-a apreciat cu 0,70%.

BET-TR, indice ce reflectă atât evoluția preturilor companiilor componente, cât și dividendele oferite de acestea, a celor mai lichide societăți românești care îndeplinesc cele mai ridicate standarde calitative, listate pe piața reglementată a BVB, a a înregistrat o creștere de 0,83%.


Indicele celor 30 de societăți locale sau străine, listate pe piața reglementată a BVB, cu cea mai mare capitalizare bursieră ajustată, BET-BK a crescut cu 0,76%.

ROTX, indice dezvoltat de BVB împreună cu Bursa de Valori din Viena (Wiener Borse AG) care reflectă în timp real mișcarea acțiunilor ‘blue chip’ tranzacționate la Bursa de Valori București, s-a apreciat cu 0,67%.

Valoarea totală a tranzacțiilor a fost la un nivel foarte scăzut, de 11,24 milioane lei / 2,26 mil. euro.

Acțiunile Banca Transilvania au înregistrat o apreciere de 0,82%, preț mediu 19,71 lei, preț minim 19,58 lei, preț maxim 19,78 lei.
Acțiunile BRD – GROUPE SOCIETE GENERALE S.A au înregistrat o depreciere de 0,16%, preț mediu 12,54 lei, preț minim 12,50 lei, preț maxim 12,66 lei.
Acțiunile ERSTE GROUP BANK A.G. au înregistrat o depreciere de 0,13%, preț mediu 152,75, preț minim 152,65, preț maxim 152,85.

BET-FI, indice ce reflectă evoluția societăților de investiții financiare (SIF-uri), s-a depreciat cu 0,01%.

BET-NG, indicele companiilor din sectorul energetic, s-a apreciat cu 0,82%.

BET-AeRO, indice ce reflectă evoluția companiilor reprezentative de pe piața AeRO., s-a apreciat cu 0,28%

Sursa: https://bvb.ro/TradingAndStatistics/Trading/MarketsToday


Mihaela Aurelia Platon
Mihaela Aurelia Platon
Absolventa a Facultatii de Sociologie și Asistenţă Socială, Mihaela este pasionata de public speaking, strategii de marketing, infrastructura unei companii și afaceri.

Reprezentativitatea pieței de capital din România în indicii MSCI crește odată...

Acțiunile altor patru companii listate la Bursa de Valori București (BVB) vor fi incluse în indicii MSCI Frontier IMI și MSCI Romania IMI (Investable...

Piața puternică a forței de muncă îi îngrijorează pe investitori

Piața forței de muncă are un început de an puternic, cu o scădere globală a șomajului combinată cu o creștere a numărului de noi...
spot_img
spot_img
spot_img

video

Secretul banilor

Atelier de comunicare

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro